Amirõl a ma szól

  • Az al-Kaida újabb amerikai támadásokra buzdítja híveit

    A radikális iszlamista al-Kaida terrorszervezet az amerikai külképviseletek elleni újabb támadásokra buzdítja a világ muzulmánjait.
  • Băsescu bizakodik, Rompuy együttműködésre int

    Traian Băsescu elnök pénteken brüsszeli látogatásán biztosította az európai tisztviselőket arról, hogy Románia habozás nélkül továbbra is nyugat fele tart.
  • Iorga-tábla: beidézték a rendőrségre Gergely Balázst

    Hétfőn rendőrségi kihallgatásra kell jelentkeznie Gergely Balázsnak, az Erdélyi Magyar Néppárt régióelnökének. Ezt a politikus pénteken jelentette be – írja a szabadsag.ro.
  • Templomot kap Marosvásárhely legkisebb katolikus közössége

    Több mint két évtizedes álma válik valóra a marosvásárhelyi remeteszegi római katolikus közösségnek, amely a családi házból kialakított kápolnából hamarosan átköltözhet a Szent Család tiszteletére épített templomba. A csíkszeredai Esztány Győző (Makovecz Imre tanítványa) tervei alapján épített templomot október 13-án, szombaton délelőtt 11 órakor szentelik fel az Egyesülés negyedben. Az építési munkálatokat 2005-ben kezdték el, jelenleg az utolsó simításokat végzik.
  • Viszik az új iPhonet: egy óra alatt elfogyott az összes

    Mindössze egyetlen óra kellett ahhoz, hogy az Apple eladja az új iPhone első napra felhalmozott készleteit, így akik most rendelnek, azok már nem juthatnak hozzá az értékesítés megindulásának napján, szeptember 21-én - írja a Marketwatch. 
  • CV Tudor: Vass Ádám ragassza le a nyakán levő magyar címert

    Corneliu Vadim Tudor, a szélsőségesen magyarellenes Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke elvárja Vass Ádámtól, hogy amikor pályára lép a Liga 1-ben ragassza le sebtapasszal a nyakára tetovált, Nagy-Magyarország térképét is magába foglaló magyar címert.
  • Barroso mértékletességet vár a román politikusoktól

    Minden romániai politikai erőt, legyen akár kormányon, akár ellenzékben, mértékletességre és felelősségteljes viselkedésre szólít fel José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke abban a közleményben, amelyet azután tett közzé pénteken, hogy találkozott Traian Băsescu államfővel.
  • Országos Színházi Fesztivál: krízis helyett édes pogácsa

    Közzétették a bukaresti Országos Színházi Fesztiválra beválogatott előadások listáját. A rangos rendezvénysorozat díszmeghívottja idén Silviu Purcărete rendező. Az október 26 és november 4 közötti periódusra tervezett fesztivál programját nemzetiségi színházak előadásai tarkítják: a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Temesvári Állami Német Színház is három-három produkcióval szerepel.
  • Băsescu: vissza kell szereznünk Európa bizalmát

    Romániának vissza kell szereznie Európa bizalmát, amely a belpolitikai válság idején megingott - mondta Traian Basescu államfő csütörtökön az elnöki hivatalba való visszatérése óta rendezett első sajtóértekezletén.
  • Közigazgatási reform Ponta-módra: 42 megye 8 régióban

    Victor Ponta kormányfő csütörtökön ismét bejelentette: megtartaná a jelenlegi megyéket, de a már létező nyolc gazdasági fejlesztési régiónak közigazgatási hatáskört biztosítana. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a maszol.ro-nak azt mondta: nem butaság az elképzelés.
  • Határozatban bírálja Iránt az atomenergia-ügynökség

    Iránt bíráló határozatot fogadott el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzótanácsa csütörtökön.
  • Áruld be a szomszédodat adókedvezményért!

    Adókedvezmény járna a jövőben annak, aki feljelenti adócsaló szomszédait az adóhatóságnál  – vázolta elképzeléseit Liviu Voinea pénzügyi államtitkár. Ladányi Árpád volt főpénzügyőr a besúgás ösztönzését butaságnak tartja. „Erkölcsösebb módszerek is léteznek az adócsalás leleplezésére" – mondta a maszol.ro-nak.
  • Tizenkét éves csúcson a New York-i tőzsde

    Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gazdaságélénkítő tervének hírére jelentősen emelkedtek csütörtökön a New York-i tőzsde mutatói. Csütörtökön romániai idő szerint kora este tartott beszédében Ben Bernanke, a Fed elnöke újabb, ezúttal havi 40 milliárd dolláros eszközvásárlási programot jelentett be; a döntést a legfrissebb munkaerő-piaci adatokkal, a 8,1 százalékosra nőtt munkanélküliségi rátával indokolták.
  • Liga 1: az „életben maradásért" küzd a Dinamo és a CFR

    A labdarúgó Liga 1 nyolcadik fordulójának legizgalmasabb mérkőzését pénteken este a bukaresti National Arenában tartják, ahol a Dinamo és a kolozsvári CFR 1907 azért küzd, hogy az mélen menetelő Pandurii és Steaua előnye ne nőjön tíz pont fölé.
  • Érvényteleníttetné Plumb a felsőcsertési bánya engedélyét

    A környezetvédelmi minisztérium a bukaresti táblabírósághoz fordul, hogy érvénytelenítse a felsőcsertési ciános aranybánya engedélyét - jelentette be csütörtökön Rovana Plumb, a szaktárca vezetője, amikor Janez Potocnikkal, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosával találkozott Bukarestben.
  • Konferencia a városi műemlékek helyzetéről Marosvásárhelyen

    Műemlékvédelmi konferenciára kerül sor Gyorsuló metamorfózis. Városi műemlékeink helyzete az ezredfordulót követően címmel Marosvásárhelyen.
  • Új repülőtér épül a marosvásárhelyi repülőtéren

    A Marosvásárhelyi Repülőtér új vezetőtanácsa elkészítette üzleti tervét, amely nem csupán a fejlesztésekre fektet hangsúlyt, de mondhatni gyakorlatilag új repülőtér megépítését tűzte ki célul.
  • Háromszor többet keres az orvosnál a községi jegyző

    Csak idén 1 605 orvos hagyta el az országot és külföldön vállalt munkát – közölte Vasile Astărăstoae a romániai orvosi kamara elnöke, aki felhívta a figyelmet arra: hogy a gyakorló orvosokat jobban meg kellene fizetni.