Amirõl a ma szól

  • Kiss Gergely egyelőre lemondta a válogatottságot

    Várhatóan nem szerepel többet a magyar vízilabda-válogatottban Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok. "A válogatottban nem játszom tovább. Nem mondom, hogy soha, de arra is van esély, hogy többet nem leszek válogatott" - nyilatkozta a Nemzeti Sport szombati számában a 34 éves balkezes játékos.
  • Újra pompázik a francia Akantuszfű

    Három évi munka kellett ahhoz, hogy restaurálják Henri Matisse (1869-1954) késői remekművét, az Acanthes (Akantuszfű) című nagy méretű színes kollázst.
  • Bűnösnek találták a Pussy Riot tagjait

    Garázdaság vétkében bűnösnek találta pénteken a moszkvai bíróság a Pussy Riot orosz punkegyüttes mindhárom tagját.
  • A Kos városnegyede nyerte a sienai Paliót

    Huszonkét év óta először a Kos városnegyede nyerte Sienában a csütörtök este rendezett palio történelmi lóversenyt, melyet a lovak és lovasok sebesülése miatt az állatvédők tiltakozása kísért.
  • Berényi nem hiszi el Bugárnak, hogy 2021-től jobb lesz

    Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke szerint 2021-től Szlovákiában 183-mal bővülhet azoknak a településeknek a száma, ahol a nyelvhasználati törvény tavalyi módosításának következtében lehetővé válhat az ott élő kisebbségek nyelvének hivatali használata. Berényi Józsek MKP-elnök szerint Bugár csak a sikertelenségét leplezi „kommunikációs játékával".
  • Asztalfoglalás, taxihívás ingyenesen, magyarul

    Ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálat beindítását jelentették be az Igen, tessék! mozgalom vezetői. Elképzelések szerint a szolgáltatást Romániából és Magyarországról is igénybe lehet venni, az érdeklődők így magyarul foglalhatnak szállodai szobát vagy vendéglői asztalt, de ezúton akár taxit is hívhatnak Kolozsváron. 
  • Boda József: nem Băsescu áll az ügyészek mögött

    Butaságnak és felelőtlenségnek tartja Boda József politikai elemző a Szociál-Liberális Szövetség (USL) vezetőinek azokat a kijelentéseit, melyek szerint az államfő leváltásáról szóló referendumon elkövetett csalások átfogó ügyészségi kivizsgálása mögött Traian Băsescu áll, s az akció célja a népszavazáson részt vevő személyek „terrorizálása".
  • Traian Băsescu Háromszéken hétvégézik

    Háromszéken tölti a hétvégét a felfüggesztett államfő. A tisztségéből felfüggesztett államfő feleségével, Maria Băsescuval érkezett két- három napos magánlátogatásra Kovászna városába.
  • Breivik miatt lemondott a norvég rendőrfőkapitány

    Lemondott csütörtökön Oeystein Maeland norvég rendőrfőkapitány, aminek előzménye, hogy egy független bizottság megállapította: a rendőrség részben vagy teljesen megakadályozhatta volna Anders Behring Breivik tavaly nyári ámokfutását.
  • Kovászna megye: egyre gyakoribb a lakásbetörés

    Háromszéken idén aggasztóan megemelkedett a lakásbetörések száma. A rendőrség adatai szerint az év első hét hónapjában szám szerint 35-el több betörést jegyeztek, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
  • Letartóztattak egy kenőpénzt elfogadó orvost

    Kenőpénz elfogadása közben kapták el a bukaresti Bucur szülészet egyik nőgyógyászát – tájékoztatott pénteken Cristina Radu a fővárosi ügyészség szóvivője. Az orvost 24 órás előzetes letartóztatás után pénteken kenőpénz elfogadásának a vádjával vezették a bíróság ügyészei elé, ahol 29 napra szóló letartóztatását javasolták.
  • Újabb csillagok a Félsziget egén

      Két héttel a Félsziget fesztivál kezdete előtt újabb világsztárral és magyarországi zenekarokkal gazdagodott a kínálat. Jön a Faithless-alapító Sister Bliss, a magyarországi indie zenekarok előfutára, a Heaven Street Seven, a Korált alapító Balázs Fecó és zenekara.
  • Primera División: Real vagy Barca?

    Szombaton elrajtol a világfutball egyik legerősebb klubbajnoksága, a spanyol Primera División pontvadászata. A mezőnyből toronymagasan kiemelkedik a címvédő Real Madrid és a fővárosi elitalakulat előtt éveken át bajnok FC Barcelona.
  • Kolozsvári diákok biciklivel indulnak a „Pusztuló kövek nyomdokába"

    A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Pusztuló kövek nyomdokában biciklitúrás expedíciót. Az eddigi túrák során csak az ország határain belül jártak a biciklire pattant fiatalok, az idén viszont rendhagyó módon túllépik Románia határát, megcélozva a Kárpátalját és a Vereckei hágót.
  • Băsescun is számon kérik Köszegi Zoltán kijelentéseit

    Határozott állásfoglalást követel Cătălin Ivan, a Szociáldemokrata Párt (PSD) európai parlamenti küldöttségének vezetője Traian Băsescutól a fideszes Köszegi Zoltán képviselő kijelentéseivel kapcsolatban.
  • Cáfolják Corlăţeant a magyarországi románok

    A Magyarországon élő románok nincs semmi okuk panaszra – jelentette Kreszta Traján az Erdélyi Televízió Híradójának. A magyarországi Országos Román Önkormányzat elnöke Titus Corlăţean külügyminiszter kijelentésére reagált. Korodi Attila a maszol.ro-nak azt mondta: Corlăţeanból "a politikus is beszélt".
  • Andronescu: törvényellenes az osztálypénz gyűjtése

    Ecaterina Andronescu oktatási miniszter bejelentette: bármilyen pénzgyűjtés az iskola keretében, amelyet osztálypénzként vagy az iskolaalapba gyűjtenek taneszközök vásárlására vagy iskolai javítások elvégzésére törvényen kívüli, ezért ezt ki kell iktatni a gyakorlatból.
  • CFR: könnyed hangolás a bázeli kiszállásra?

    A Liga 1 sereghajtójával, a iaşi CSMS-vel készül a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata a 4. forduló péntek esti mérkőzésén a szezon további részét jelentősen meghatározó jövő szerdai BL-selejtezőre. A vasutasok ellenfele az FC Basel lesz.