Amirõl a ma szól

  • Ponta: Pivniceru maradt a miniszterjelöltem

    Továbbra is Mona Pivnicerut javasolja igazságügyi miniszternek a kormányfő. Ezt Victor Ponta csütörtökön este Slatinán jelentette ki, miután konzultált a bírónővel. Korábban Pivniceru az Evenimentul zileinek kijelentette, többé nem érdekli a tisztség.
  • A magyarokért is szorított az amerikaiak kétszeres aranyérmes evezőse

    Immár kétszeres olimpiai bajnokként érkezett Magyarországra pihenni Francia Zsuzsanna, aki a címvédő amerikai evezős nyolcassal nyert aranyérmet a londoni ötkarikás játékokon.
  • Két éve történt a tragédia a giuleşti-i szülészeten

    A giuleşti-i szülészeten történt két évvel ezelőtti tragédiai után, az érintett családok közül csak egyik vállalt újból gyereket, a túlélő csecsemők, noha felépültek, maradandó sérüléseket szenvedtek. Az orvosok nem tudnak arról, hogy azok az anyák, akiknek gyerekei a tragédia áldozatai voltak, megfordultak-e azóta a kórházban.
  • Mikó-ügy: Borboly Csaba üzent Crin Antonescunak

    A Mikó-ügy van annyira fontos, hogy az USL korábbi társelnöke, Crin Antonescu ideiglenes államfő fellépjen ebben az ügyben – jelentette ki a témában tartott csütörtöki csíkszeredai sajtóbeszélgetésen Borboly Csaba.
  • Mona Pivnicerut már nem érdekli a miniszteri tisztség

    Nem vágyik már a miniszteri bársonyszékre Mona Pivniceru, akit a Nemzeti Liberális Párt javasolt korábban az igazságügyi tárca élére.
  • Visszatér Kolozsvárra Tyler „Golden Boy" Morris

    Hétfőn csatlakozik a kolozsvári U-Mobitelco kosárlabda csapatához Tyler Morris, aki a 2010-2011-es döntő utolsó másodpercében félpályáról elért kosarával arany betűkkel írta be magát a kolozsvári szurkolók szívébe.
  • Oroszország Hangja – Traian Băsescu hangnemében

    Az Oroszország Hangja nevű moszkvai rádióadó az utóbbi időben megkülönböztetett figyelemmel követte nyomon a romániai politikai fejleményeket, többször élesen bírálta Traian Băsescu.
  • Hogy állna a tőkehalkalap?

    „Ha úgy tartanák, hogy tőkehalat illik felvenni, felvennéd?” – kérdezi címében Kürti Andrea augusztus 15-én nyíló gyermekruha kiállítása. A Kolozsvári Magyar Napok keretében zajló kiállításmegnyitón divatbemutató formájában tekinthetők meg a kreatív, mókás alkotások.
  • Kolozsvári együttes zenél a Szigeten

    Először lép fel a Sziget fesztiválon a kolozsvári Grimus együttes, az alternatív rockzenét játszó csapatot az Aréna színpadon láthatja a közönség vasárnap.
  • Hantzék feljelentették a plagizáló MOGYE-rektort

    Beperelte az oktatásügyi minisztériumot és a tárcának alárendelt etikai bizottságot Hantz Péter, a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) alelnöke amiatt, hogy a törvényes határidő lejártával sem hozták nyilvánosságra döntésüket a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) plágiummal vádolt vezetői ügyében.
  • Szerbia csalogatja a horvát-magyar Janics Natasát

    Szerbia visszacsalogatná a magyar színekben szereplő, magát horvát nemzetiségűnek valló Douchev-Janics Natasát. Az Újvidéken megjelenő Magyar Szó internetes oldalának cikke szerint a Szerbiai Olimpiai Bizottság már tárgyal a londoni olimpián egy ezüst- és egy bronzérmet szerző kajakossal.
  • A bírói tanács védelmébe vette az ügyészeket

    Elutasította a Legfelsőbb Bírói Tanács a hatalom ügyészek elleni támadásait. A testület közleményben reagált arra, hogy a Szociál-Liberális Szövetség vezetői magyarázatot kérnek azokra a vizsgálatokra, amelyeket az ügyészség az államfő leváltásáról szóló népszavazáson elkövetett esetleges csalások ügyében indított.
  • Orvosolatlan oltásgondok: hiány és többszörös ár

    Az Egészségügyi Minisztérium megkésett az oltóanyagok megvásárlásával, ezért az újszülöttek nem kapják meg a szükséges vakcinákat – írja a buzznews.ro. Ősztől már a felnőtteknek is csak importvakcinákkal lesz lehetőségük beoltatni magukat, ugyanis a Cantacuzino intézet már nem állít elő oltóanyagokat.
  • Kórházba szállították Fülöp herceget

    Vesefertőzése miatt nyolc hónapon belül harmadszor is kórházi kezelésre szorul Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő 91 éves férje, írja a Daily Mail. Az edinburgh-i herceget szerdán szállították az aberdeeni királyi kórházba a királyi család balmorali nyaralójából.
  • Barátságosok: román vereség, magyar döntetlen

    Csak Észtországnak sikerült győznie a románokat és magyarokat is magába foglaló világbajnoki selejtezőcsoport csapatai közül a szerda esti barátságos mérkőzéseken. Victor Piţurcă legénysége gólzáporos meccsen kapott ki 4-3-ra Szlovéniában, Dzsudzsákék pedig Budapesten ikszeltek Izraellel.
  • Băsescu leváltása: haladékot kért az alkotmánybíróság

    Lerövidítette tíz nappal az alkotmánybíróság a kormánynak megszabott határidőt, így a kabinetnek augusztus 21-ig kell elküldenie a választói névjegyzéket a taláros testülethez. A névjegyzéknek a külföldön élő román állampolgárokat is tartalmaznia kell.