Amirõl a ma szól

  • Oktatási államtikár: 2013-ban jön a differenciált érettségi

    Stelian Fedorca oktatásügyi államtitkár a hétvégén Râmnicu Vâlcean tett látogatásán bejelentette: a 2013-as tanévben differenciált érettségit szerveznek, külön az elméleti- és külön a szaklíceumot végző diákok számára.
  • Indiai vonattűz nagyon sok halottal

    Újabb hatósági adatok szerint 32, más forrás szerint viszont legkevesebb 47 halálos áldozatot követelt egy vonattűz hétfőn Indiában
  • Megújul Parajd, a sóvidék központja

    Idén még várattat magára a parajdi strand, a fürdőhely ugyanis felújítás alatt áll. A nyaralók valószínűleg csak jövőre mártózhatnak meg a sós vízben.
  • Kánikula és felhőszakadás várható

    Az ország déli és keleti részében, a fővárosban, valamint 18 megyében hétfőn is érvényben marad a sárga jelzésű kánikula. Románia nyugati, középső és északi régióiban felhőszakadásra és villámlás kísérte viharokra lehet számítani.
  • Aszály Maros megyében: veszélyben a takarmány

    Maros megyében az aszály 15 százalékát érintette a mezőgazdasági területeknek – adta hírül Liviu Timar, a Maros megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője.
  • Hamilton győzött a Hungaroringen

    Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen.
  • Referendum: 9 százalékos jelenlét 10 órakor

    A szavazók 9,05 százaléka adta le voksát reggel 10 óráig a Traian Băsescu felfüggesztett államfő leváltására kiírt népszavazáson. Az összegzés területi bontásából kiderül: a déli megyékben a megmagasabb, Erdélyben - elsősorban Székelyföldön - pedig a legalacsonyabb a szavazási kedv.
  • Referendum: 14 órakor 21,37 %-os a jelenlét

    14 óráig a választókorúak 21,37 százaléka adta le szavazatát az államfő leváltására kiírt népszavazáson - közölte a BEC. Ez az arány hat százalékponttal kisebb, mint amit a helyhatósági választásokon 14 órakor mértek. Továbbra is a déli megyékben a legmagasabb, Erdélyben pedig a legalacsonyabb a részvétel.
  • Antonescu: történelmi pillanat

    Szavazata leadása után Crin Antonescu ideiglenes államfő azt nyilatkozta a rá váró sajtó képviselőinek, hogy azért élt alkotmányos jogával, mert Traian Băsescu felfüggesztett elnök leváltásának mozzanata történelmi jelentőségű az ország történelmében.
  • Újabb felmérés: Traian Băsescunak mennie kell

    Távoznia kell a Cotroceni-palotából Traian Băsescunak, amennyiben a kampánycsend előtt nyilvánosságra hozott utolsó felmérés eredményei beigazolódnak vasárnap: 52,5 százalékos részvétel mellett a voksolók 65,8 százaléka a felfüggesztett államfő menesztését akarja.
  • Traian Băsescu csalásoktól tart

    A felfüggesztett államfőnek alapos gyanúja van arra, hogy a Ponta-kormány csalni készül a vasárnapi referendumon. Erről Traian Băsescu péntek este beszélt a bukaresti kampányirodájában tartott sajtónyilatkozatában.
  • Előzetes jelentés: a legfőbb ügyész nem plagizált

    Nem plagizált a legfőbb ügyész a doktori dolgozatában – állapította meg a Mediafax értesülései szerint az oktatási minisztériumnak alárendelt Országos Etikai Tanács (CNE) szakértőkből álló úgynevezett technikai bizottsága. A CNE e testület jelentése alapján a következő ülésén hozza meg hivatalos döntését Laura Codruța Kövesi elleni plágiumvádakkal kapcsolatban.
  • FAZ: Victor Ponta kormányfő „maffiapártot" vezet

    „Victor Ponta maffiózónak nevezi Traian Băsescut, akit le akar váltani az ország éléről. A valóság az, hogy a maffia típusú bűnszervezetek éppenséggel Ponta pártjában találhatók. A miniszterelnök azonban erről nem hajlandó tudomást venni" – írja a pénteki Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  • Index: a Fidesz kihátrál Tőkés pártja mögül

    Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László tusványosi találkozójának napján jelent meg az Index.hu portálon az a hír, hogy a Fidesz -belső elemzés után - arra a következtetésre jutott: „katasztrofális melléfogás" volt az RMDSZ ellenében támogatni az Erdélyi Magyar Néppártot és a Magyar Polgári Pártot.
  • Holtverseny Omaba és Romney között

    Száz nappal az amerikai elnökválasztás előtt nincs egyértelmű favoritja a Fehér Házért folytatott küzdelemnek, a The Washington Post által vasárnap közölt adatok szerint a hivatalban lévő elnök, Barack Obama és leendő kihívója, Mitt Romney egyaránt 47 százalékos támogatást élvez a regisztrált választók körében.