Amirõl a ma szól

  • Kegyeletsértő kukoricatábla az aradi zsidó temetőben (VIDEÓ)

    Kukoricatáblát fedezett fel az aradi zsidó temetőben az Aradi Hírek portál újságírói stábja. Aradon a Zimándi úti zsidó temetőben szabályosan vetett, tisztességes méretű kukoricatábla éktelenkedik, a bejárattól jobbra, a sírokkal szemben. 

  • Magyarországon terjeszkedik az eMag

    Rövidesen megnyitja a magyarországi vásárlóknak szóló webáruházát az elektromos-, elektrotechnikai-, számítástechnikai- és telekommunikációs termékek legnagyobb hazai online értékesítője, az eMag. A román cég óriási piaci lehetőséget lát Magyarországban. Első lépésben nyereményjátkot hirdettek weboldalukon.

  • Magyar és román iksz a csehek és a szlovákok ellen

    Sem a magyar, sem pedig a román labdarúgó válogatott nem várhatja nyugodtan a szeptember 6-i egymás elleni bukaresti vb-selejtező mérkőzést, ugyanis szerdán egyik csapatnak sem sikerült győznie a csehszlovák utódállamok ellen: a magyarok a csehekkel, a románok pedig a szlovákokkal ikszeltek hazai környezetben.

  • Kiutasítaná a magyar szélsőségeseket Diaconu Romániából

    A külföldi szélsőségesek kiutasításáról és rendezvényeik betiltásáról terjesztett törvénytervezetet a parlament elé Bogdan Diaconu, a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője - közölték csütörtökön a román lapok.

  • Csupán a luxusadó növelése szerepel az IMF-megállapodásban

    Csupán a luxusadó növelése szerepel az IMF-megállapodásban - hangsúlyozta a miniszterelnök szerdai kormányülésén, írja az Agerpres.  Victor Ponta megerősítette: a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval megkötött új megállapodásban kizárólag a szeszesitalok adójának, a jachtok és karórák luxusadójának növelése, illetve a házbérekből befolyó összegek után fizetett egészségbiztosítási járulék növelése szerepel.

  • Lesz Vásárhelyi Forgatag, csak a zene szorul ki a főtérről

    Továbbra sem kapott zöld utat a Vásárhelyi Forgatag zenei rendezvényeinek megszervezése a városközpontban, tájékoztatott szerdán este a Marosvásárhelyi Rádió. Peti András marosvásárhelyi alpolgármester azonban hangsúlyozta: a hónap végén zajló eseménysorozat kulturális és művészeti rendezvényei nem szorulnak ki a főtérről és környékéről.

  • Fiatal fotósok tárlata nyílt a Bolyai Házban (GALÉRIA)

    A Bolyai János Tudomány és Technika Háza adott otthont és támogatta a szerda délután megnyílt fotókiállítást, amelyen a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum tanulói, Moldován György tanítványai mutatkoztak be egyedi meglátású alkotásaikkal.

  • Két év múlva nőhet az életszínvonal

    Csak 2015 után várható életszínvonalbeli változás Romániában a kormányfő egyik tanácsadója szerint. Ionel Blănculescu szerdán azt mondta, biztatóak az első félévi gazdasági mutatók, de az 1,7 százalékos gazdasági növekedés egyelőre csak egy statisztikai adat.

  • Bocsánatot kért a WikiLeaks kiszivárogtatója

    Bocsánatot kért tettéért a WikiLeaks internetes leleplező honlapnak titkos információk százezreit kiszivárogtató Bradley Manning amerikai közlegény helyi idő szerint szerdán a bíróság előtt.

  • Ponta megvonná a „kommunista pribékek” nyugdíját

    Megvonná a romániai kommunista hatalom elnyomó gépezetéhez tartozó személyek nyugdíját Victor Ponta miniszterelnök, aki jogi megoldást kért az igazságügyi minisztertől a kérdés rendezésére.

  • Sepsiszentgyörgyön forgatja Florin Şerban a Bokszot

    Sepsiszentgyörgyön forgat nagy-játékfilmet a román filmgyártás új sztárrendezője Florin Şerban. Lapunk értesülése szerint a „Boksz” című film forgatása csütörtökön kezdődik a város Csíkszereda fele vezető kijáratánál lévő autómosóban. 

  • Éjszakai kijárási tilalom van Egyiptomban

    Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el szerdán Kairóban és tíz tartományban - jelentette be a kormány. A szükségállapotba illeszkedő, este héttől reggel hatig tartó korlátozást egyebek között Alexandriában és Szuezban vezetik be. Alexandriából azt jelentette az egyiptomi televízió, hogy fegyveresek támadták meg a könyvtárat, amelyet az ókor leghíresebb könyvgyűjteményére emlékezve adtak át 2002-ben.

  • Feloszlott a maksai tanács

    Sorozatos döntésképtelenség miatt feloszlott a maksai tanács. A közigazgatási törvény előírása szerint ugyanis feloszlatják azt a testületet, amely egymás után három alkalommal döntésképtelen. A Kovászna megyei Maksán három hónapja nem sikerül összegyűjteni elegendő számú helyi tanácsost ahhoz, hogy a testületben meglegyen a kvórum. Legutóbb szerdán volt erre sikertelen próbálkozás, így fel kell oszlatni a testületet.

  • Érdektelenek a háromszéki vállalkozók a többletadó visszaigénylésben

    A sepsiszentgyörgyi cégek nem érdekeltek a többletadójuk visszaigénylésében. Bár a helyi önkormányzat a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamarán keresztül már több hónapja elindította pályázatát, eddig mindössze 22 vállalkozó nyújtotta be kérését az idén befizetett ingatlanadó többlet visszaigénylésére, habár legalább 400 cég lenne erre jogosult.

  • A külügyminiszter szerint Băsescu elvesztette hitelét

    Titus Corlățean külügyminiszter szerint Traian Băsescu államfő Magyarország rendreutasításáról szóló nyilatkozata nem lehet hiteles, miután korábban egy asztalnál ült azokkal, akik „szélsőségesen nacionalista” retorikát használtak - közölte szerdán internetes kiadásában az Adevărul című lap.

  • Rendőrségi vizsgálat Miskolcon a nyolc koraszülött halálának ügyében

    A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is vizsgálódik már annak a nyolc koraszülöttnek az ügyében, akik augusztus 5. és 10. között meghaltak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó osztályán.

  • Óriás fémkrisztust avatnak Székelyföldön

    Csaknem huszonhárom méter magas Jézus Szíve-kilátót avatnak fel szombaton a székelyföldi Gordon-tetőn.

  • Borbély László párbeszédre hívja a politikumot

    Az utóbbi napok politikai történéseivel kapcsolatosan Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szerdán kijelentette: „a román politikum - főleg a nacionalisták, de nemcsak – megint megpróbálják a magyarellenes kártyát előhúzni a tarsolyukból”. Szerinte a sajtó ráharapott a magyarországi politikusok nyilatkozataira, viszont a nyári táborokban nem történt semmi látványos.

  • Újabb mozgópiacok nyílnak Kolozsváron a kistermelők számára

    Augusztus 20-tól kezdődően a kolozsvári Grigorescu negyedbeli Sigismund Toduța utcában a polgármesteri hivatal illetékes igazgatósága egy újabb mozgópiacot létesít a kistermelők számára.

  • Nem hagyja magát a Vásárhelyi Forgatag, újabb kérést iktattak

    Újabb beadvánnyal fordulnak a Vásárhelyi Forgatag szervezői a Marosvásárhely polgármesteréhez, amelyben kérik a polgármesteri hivatal támogató hozzájárulását a kulturális rendezvényhez. Az első kérvényt július 12-én iktatták, hivatalos választ mindeddig nem kaptak a kérésre.