Amirõl a ma szól

  • Ponta: Băsescu lesüllyedt Vona Gábor alávaló szintjére

    Victor Ponta román miniszterelnök ostobaságnak minősítette Traian Basescu államfő hétfői, Magyarország rendreutasítására vonatkozó kijelentését, amivel szerinte egy "szélsőséges politikus" szintjére ereszkedett le - közölték szerdán a román hírügynökségek.

  • Csehszlovák utódállamokkal küzd a magyar és a román fociválogatott

    Augusztus 14-én, szerdán hivatalos FIFA-játéknapot tartanak, így labdarúgó-válogatottak sora használja ki a lehetőséget, hogy gyakoroljon a szeptemberi vb-selejtezők előtt. Magyarország a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára Csehország ellen, míg Románia a Nemzeti Arénában fogadja Szlovákia válogatottját.

  • Pénteken kezdődik a 15. Szent István-napi Néptánctalálkozó

    Kolozsváron már másfél évtizede az Államalapítás ünnepe körül szervezi meg a Heltai Gáspár Alapítvány a Szent István-napi nemzetközi néptánctalálkozót. Idén a Kolozsvár környéki falvakat is bevonó rendezvénysorozat pénteken, augusztus 16-án veszi kezdetét a népviseletbe öltözött résztvevők felvonulásával Mákón, Zsobokon és Gyaluban, majd Válaszúton este fél 9-től gálaműsorral örvendeztetik meg a közönséget.

  • Adományokat osztottak szét a máltaiak Nagyboldogasszony ünnepére

    Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából a Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókjának önkéntesei alapélelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokat osztottak szét kedden a nehéz anyagi helyzetben levő családok és egyedül álló személyek között, írta a Szatmári Friss Újság.

  • A magyar válogatott felé tapogatózik Eric Bicfalvi?

    Nem elképzelhetetlen, hogy Eric Bicfalvi, az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Volin Luck romániai születésű, de magyar származású játékosa a közeljövőben felveszi a magyar állampolgárságot, így azt követően akár a magyar válogatottban is pályára léphet - írja a Nemzeti Sport.

  • Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor Csíkban

    Kilencedik alkalommal kerül sor a FREE Camp Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótáborra Csíkszeredában 2013. augusztus 21-31. között, a Szakszervezetek Művelődési Házában. A tábor, ahogy a neve is tükrözi, tematikailag és műfajilag teljes alkotói szabadságot biztosít a résztvevő művészeknek, ugyanakkor az érdeklődő és kíváncsiskodó számára megadja az alkotói munkába való betekintési szabadságot.

  • Szabadon engedték Izraelben 26 gyilkosságért elítélt palesztin foglyot

    Megkezdte Izrael kedd este a palesztinok szabadon bocsátását, akiknek elengedéséről a palesztin-izraeli béketárgyalások melletti elkötelezettségét jelző gesztusként döntött.

  • Tíz százalékkal drágul szeptembertől a vonatjegy

    Tíz százalékig terjedő arányban drágítja a jegyeket szeptembertől a román államvasút személyszállító részlege (CFR Călători). A társaság az üzemanyag árának növekedésével és az infláció alakulásával indokolja az intézkedést – közölte a Mediafax.

  • Elveszik Tőkéstől a Románia Csillaga érdemrendet?

    „Következetes és felháborítóan románellenes viselkedése” miatt elvenné Tőkés Lászlótól a Románia Csillaga érdemrendet Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Az USL társelnöke 2009 decemberében „sem értette meg” Traian Băsescu államfőt, amikor kitüntette Tőkést az 1989-es forradalom húszadik évfordulója alkalmából.

  • Lampedusa megtelt, Szicíliába érkeznek az illegális bevándorlók

    Kritikus helyzetet teremtett Szicíliában az illegális bevándorlók folyamatos érkezése, miután kedden újabb 161 fős menekültcsoport érkezett Siracusa partjaira.

  • Megállapodtak a szolgáltatók: nem lesz drágább a hálózaton kívüli hívás

    Váratlan egyezség körvonalazódik a nagy hazai mobilszolgáltatók között: a Cosmote, az Orange, az RCS & RDS és Vodafone kötelezi magát arra, hogy egységesítik a hálózaton belüli és a hálózaton kívüli hívások percdíjait. Magyarán: ha például egy Orange-ügyfél a Vodafone egyik előfizetőjét hívja, akkor ugyanannyit fizet majd percenkét, mintha saját hálózatán belül beszélne.

  • Rasszizmus miatt bepanaszolták az UEFA-nál a Győrt és a Honvédot

    A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult.

     

  • A pápa dilemmája: az olaszokért vagy az argentinokért szorítson?

    A sport szellemiségének a futballpályákra való visszatérését szorgalmazta Ferenc pápa kedden Olaszország és Argentína labdarúgó-válogatottjának játékosait fogadva a Vatikánban a két csapat szerdai barátságos mérkőzése előtt.

  • Megkezdődött a 42. ITT-OTT, az amerikai magyarok nyáriegyeteme

    Negyvenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Ohio állambeli Reménység tavánál (Lake Hope) az amerikai magyarság számára az ITT-OTT Találkozó.

  • Szerb nevezés a dokumentumfilmek Oscarjára Lajkó Félix zenéjével

    Oscar-díjra nevezte Szerbia a Második találkozás (Drugi susret) című dokumentumfilmet, amelynek zenéjét Lajkó Félix szerezte, és egyik főhőse szintén vajdasági magyar.

  • Októbertől kevesebbet repülünk

    A Tarom légitársaság októberben három belföldi járatát szünteti meg, ezek közül az egyik a Bukarest-Marosvásárhely járat. Ezen az útvonalon még október 25-ig lehet repülni. A Wizz Air pedig október elsejétől három külföldi járatát szünteti meg.

  • Mesterházy Orbánon kéri számon Băsescu kirohanását

    Traian Băsescu államfő legutóbbi magyarellenes kirohanása Mesterházy Attila szerint a Fidesz határon túli politikájának kudarcát jelzi. Az MSZP elnöke elvárja, hogy Orbán Viktor "miniszterelnökként és a néppárti Fidesz elnökeként is tegyen határozott és felelős politikai lépéseket a helyzet rendezésére".

  • Lázár János kész a bíróság előtt is „leuzsorásozni” Csányi Sándort

    Lázár János, a magyar miniszterelnökséget vezető államtitkár akár a bíróság előtt is vállalja azokért a szavakért, amelyekkel Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját illette.

  • Komoly közúti ellenőrzéseket szerveznek Háromszéken

    Ezen a héten az ittasan és a biztonsági öv nélkül vezető sofőrökre vadászik a háromszéki rendőrség. Tóth Zsigmond szóvivő szerint vasárnapig, naponta szerveznek razziákat Kovászna megye területén.

  • Kolozsvári Magyar Napok: összeállt a program

    Felkerült a Kolozsvári Magyar Napok honlapjára az augusztus 18-án kezdődő rendezvénysorozat programja. Noha a hivatalos nyitógála csak 19-én, hétfőn este kezdődik, a rendezvények száma indokolttá tette a nulladik nap beiktatását – a nagy fesztiválok mintájára.