Amirõl a ma szól

  • Egy újabb sprinter bukott le Moszkvában

    Újabb doppingügyre derült fény a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon: a legújabb lebukott a trinidadiak sprintere, Kelly-Ann Baptiste.

  • Alias Sinatra: énekes történet Sepsiszentgyörgyön

    A Szent György Napokon nagy sikert arató előadás Frank Sinatra – a Hang – ismert és kevésbé ismert dalai segítségével járja körül az ellentmondásos életű énekes történetét Pakot István és a Small Town Big Band.

  • Hamarosan lezárul a CFR Marfă privatizációja

    Nemsokára lezárják a CFR teherszállító részlegének  privatizációs folyamatát, közölte a szállítási minisztérium. E szerint már csak a Hivatalos Közlönyben kell megjelennie a CFR Marfă 51 százalékos tulajdonjogának felvásárlásáról szóló szerződésnek, és az ezt követő 60 napban a versenytanácsnak is jóvá kell hagynia a tranzakciót.

  • Atlétikai vb: 9.77-et repesztett Moszkvában Usain Bolt

    Az elemek sem tudták lelassítani Usain Boltot a moszkvai atlétikai világbajnokság vasárnapi 100 méteres döntőjében: a favorit jamaicai futó 9.77-es idővel győzött az esős, ellenszeles fináléban, megelőzve az amerikai Justin Gatlint (9.85) és a jamaicai Nesta Cartert (9.95).

  • Szatmárnémetiben főz a fakanalak nagymestere

    A szatmárnémeti Kossuth-kert igazi gasztronómiai paradicsommá válik egy hétvégére. A lacikonyhások mellett mindenkit harcba hív a fakanalak mestere, Buday Péter. Augusztus 24-én a City Rádió meghívására érkezik Szatmár megyébe a magyar televízió adásaiból ismert mesterszakács, s ő lesz a bírája azoknak, akik ki mernek állni az ízek mestere ellen a Partiumi Magyar Napokon.

  • Ellenőrzik a közkutak vizének minőségét Temesváron

    Az elhúzódó kánikulai időszak miatt Dan Diaconu temesvári alpolgármester elrendelte a városi kutak vízminőségének fokozott ellenőrzését, írta hétfőn a Nyugati Jelen. A kutak tisztítását és karbantartását végző személyzet létszámát megduplázzák erre az időszakra.

  • A magyar külügy nem vállal felelősséget Vona kijelentéseiért

    A Jobbik ellenzéki párt, amely nem vesz részt a magyar kormányzat munkájában, és nem is osztozik annak felelősségében - közölte a budapesti külügyminisztérium vasárnap az MTI-vel. A magyar diplomácia azt követően kényszerült magyarázkodni, hogy a román külügyminisztérium Budapest elhatárolódását kérte Vona Gábor nyilatkozataitól. 

  • Néptánc-varázs a Partiumi Magyar Napokon

    Szatmárnémetiben, a 12. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat hétvégi nagy programdömpingje előtt már élvezhetik az érdeklődők a tavaly is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Nagyvárad Néptáncegyüttes műsorát. A nagy hírű néptáncegyüttes idén a Tánckörkép Erdélyből című produkciójával fogja elkápráztatni a szatmári nagyközönséget.

  • Hétfőtől ismét gyakorolhatja tanácselnöki hatásköreit Borboly

    Borboly Csaba hétfő reggeltől ismét elláthatja hivatali teendőit Hargita Megye Tanácsának élén. A hatásköreinek gyakorlására vonatkozó tiltás péntek éjfélkor lejárt, és a korrupcióellenes ügyészség a hét végén nem kérte a tiltás harmadszori meghosszabbítását.

  • Oroszországba utazik fiához Edward Snowden édesapja

    Megkapta az orosz vízumot a titkos amerikai adatmegfigyelés részleteit kiszivárogtató, az Egyesült Államokból elmenekült és Oroszország által ideiglenesen befogadott Edward Snowden amerikai informatikus édesapja, és hamarosan meglátogatja fiát.

  • Meghalt a háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László

    Életének 99. évében elhunyt a háborús bűntettel vádolt Csatáry László - értesült a Bors. Ősszel két országban is tárgyalásokat tartottak volna a férfi ügyében, aki ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség június közepén nyújtott be vádiratot.

  • Börtöncellájából is „pályán maradna” a Forza Italiával Silvio Berlusconi

    Megjelentek Olaszország utcáin vasárnap este a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt plakátjai, amelyek a jobbközépet vezető Silvio Berlusconinak a politikában való maradását hirdetik az őt egy év börtönnel sújtó bírósági ítélet ellenére.

  • A férfi párbajtőrözők „szállították” a magyar aranyat

    Az utolsó előtti napon a harmadik érmét szerezte meg a magyar válogatott a budapesti vívó-világbajnokságon: a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású csapat nagyszerű vívással megnyerte a férfi párbajtőrözők vasárnapi versenyét.

  • Taxisofőrnek álcázta magát a norvég kormányfő (VIDEÓ)

    Igazi norvég szavazókat akart hallani, ezért taxisofőrnek csapott fel egy délután erejéig Jens Stoltenberg norvég kormányfő, mondván hogy a taxi azon kevés helyek egyike, ahol az emberek megosztják másokkal a tényleges véleményüket - írta vasárnap honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

  • Így lett negyven éve Kolozsvárból „Kolozsvár-Napoca”

    Nicolae Ceaușescu kommunista diktátor negyven éve, 1974. október 15-én szó szerint az éj leple alatt döntötte el, hogy Kolozsvár felvegye a Napoca nevet is. Akkor tartották az 1850-ik évfordulóját annak, hogy Hadrianus római császár Napocát municípumi rangra emelte. A diktátor döntését  ma már nehéz visszavonni.

  • Székelyre nincs ellenszer, Rednicet kiutálták a CFR játékosai

    Megállíthatatlanul termeli a gólokat Székely Szabolcs, aki a Săgeata Năvodarinak lőtt szombat esti találatával toronymagasan vezeti a labdarúgó Liga 1 góllövőlistáját és a tabella élére vezette a Temesvári Polit. Ugyanoda kívánkozik a Kolozsvári CFR is, aki szombaton este megszerezte idei elős győzelmét és megszabadult eddigi trénerétől, Mircea Rednictől.

  • Sziget: csökkent a nézőszám, de jó volt a buli

    Várhatóan 360-370 ezer között lesz a Sziget idei látogatottsági száma, ami némileg elmarad a tavalyi, 379 ezres adattól, de Gerendai Károly úgy értékeli, ettől függetlenül jól sikerült a fesztivál.

  • Öt év alatt lett a világ legnépszerűbb böngészője

    A Google Chrome-nak kevesebb, mint öt év kellett ahhoz, hogy a világ minden kontinensén beelőzze vetélytársait – írta vasárnap a hvg.hu a statcounter.com portál kimutatásait idézve.

  • Az ukránokkal döntőzik a magyar párbajtőrcsapat

    Kiélezett küzdelemben, négy tussal felülkerekedett a lengyeleken, ezzel bejutott a döntőbe a magyar férfi párbajtőrcsapat a budapesti vívó-világbajnokságon. A romániai idő szerint 21.30-kor kezdődő döntőben a magyarok ellenfele az aranyéremért a franciákat ugyancsak szoros csatában legyőző ukrán együttes lesz.

     

  • Moszkva-Washington: hidegháború után hidegbéke?

    Lemondta Moszkvába tervezett csúcstalálkozóját Barack Obama amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel. A hivatalos oka a találkozó elmaradásának az, hogy Moszkva menedékjogot adott Edward Snowdennek.