Elnökválasztás, második forduló: vasárnap eldől, ki lesz Románia államfője (percről percre)


-A A+

Vasárnap reggel hétkor megnyíltak a hazai urnák a elnökválasztás második fordulójában, amelyben Klaus Johannis és Viorica Dăncilă csap össze az államfői mandátumért. A külföldön élő román állampolgárok közül többen szavaztak a romániai urnanyitásig, mint az első fordulóban. Este kilenckor az országban lezárul a szavazás, és ismertetik az exit poll eredményeket. Cikkünk folyamatosan frissül.

08:14

A Központi Választási Iroda (BEC) folyamatosan frissülő adatai szerint vasárnap reggel 8-ig valamivel több mint 243 ezren szavaztak, az országos részvételi arány 1,33 százalékos volt, kisebb, mint az első fordulóban reggel 8-kor (1,42 százalék). Az országban a legkisebb részvételi arányt Hargita megyében (0,48 százalék) és Kovászna megyében (0,56 százalék). A legnagyobb Ilfov (1,88), Konstanca (1,79) és Dâmbovița (1,66) megyében a szavazási kedv.

07:52

A vasárnapi romániai urnanyitásig eltelt két napban a levélszavazatokkal együtt mintegy 383 ezer külföldön élő román állampolgár szavazott az elnökválasztás második fordulójában, közel 90 ezerrel többen, mint az első fordulóban, ugyaneddig az időpontig.












EZT OLVASTA MÁR?

X