Fiatalítanák a háromszéki önkormányzatokat


-A A+

Háromszéken a következő napokban karaván keretében felkeresnek minden ifjúsági szervezetet és arra kérik őket, jelöljenek tagjaik közül olyan fiatalokat, akik alkalmasak az önkormányzati munkára.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) az RMDSZ által megszabott március 4-i jelöltállítási határidőig keres olyan alkalmas fiatalokat, akik vállalnák az önkormányzati munkát, akár polgármester vagy tanácsos jelöltként, akár községmenedzserként vagy a polgármester tanácsadójaként, hangsúlyozta Kelemen Szilárd. A HÁRIT elnöke szerint „Alkalmas fiatalokat, alkalmas feladatokra” szlogennel vágnak neki a közelgő önkormányzati választásoknak. Azt a feladatot tűzik ki az önkormányzati munkát vállaló fiatal jelöltek számára, hogy a következő négy évben járuljanak hozzá a fiatalok itthon maradásához a családalapításához és munkavállalásához.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, Oltean Csongor felidézte, hogy Kovászna megyében a legutóbbi választások alkalmával több mint 65 fiatal önkormányzati képviselő vállalt mandátumot. „Elérkeztünk arra a szintre, hogy az érdemi munkát is tudjuk ösztönözni, ezért modern és innovatív önkormányzatokat szeretnénk”— mondta a MIÉRT elnöke.

Az RMDSZ háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke, Grüman Róbert arra mutatott rá, hogy önmagában nem elég fiatalnak lenni, hogy valaki önkormányzati képviselővé váljon, az ugyanis felkészültséget követel. Bízik abban, hogy a HÁRIT olyan fiatalokat jelöl az önkormányzati tisztségre, akik hozzáadott értéket képviselnek a következő négy évben. Grüman Róbert szerint a fiatalokat érdekli a politika, hiszen a közösségi oldalakon sokan nyilvánítanak véleményt, viszont arról kell meggyőzni őket, hogy cselekvően vegyenek részt a közösségi életben.








EZT OLVASTA MÁR?

X