Elkezdte tevékenységét a parlamenti „spárgabizottság”


-A A+

A szükségállapot alatt külföldi spárgaszedésre induló munkások ügyét kivizsgáló parlamenti bizottság úgy döntött: levelet küld minden illetékes intézménynek annak tisztázása érdekében, hogyan volt lehetséges, hogy 2000 ember gyűljön össze a kolozsvári nemzetközi repülőtéren a szükségállapot alatt elrendelt kijárási tilalom idején – közölte Radu Oprea szociáldemokrata párti (PSD-s) szenátor.

A bizottság hétfőn fogadta el szabályzatát, miután a múlt héten a parlament – a PSD, a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vezetőinek kezdeményezésére – jóváhagyta a testület megalakulását.

Radu Oprea felidézte, a szükségállapot idején „egyetlen éjszaka alatt több mint kétezer román állampolgárt zsúfoltak össze a kolozsvári reptéren”, noha a szabályzat értelmében otthon kellett volna tartózkodniuk, és csak írásos nyilatkozat birtokában hagyhatták volna el a településüket.

Astăzi am început activitatea în Comisia de Anchetă "Sparanghelul". Îmi doresc să aflăm răspunsuri la întrebările care...

Közzétette: Stefan Radu Oprea – 2020. július 6., hétfő

 

A bizottság most azt fürkészi, hogyan történhetett ez meg, és ki a felelős azért, hogy a szigorú szabályok dacára 2000 személy gyűlt össze a kolozsvári repülőtéren, hogy mezőgazdasági idénymunkára induljanak.

(Nyitókép forrása: Kolozs Megyei Tanács)








EZT OLVASTA MÁR?

X