Koronavírus: 41 bűnvádi eljárás indult a karantén kijátszásáért vagy tiltott exportért


-A A+

Eddig 41 bűnügyi nyomozást indítottak a ragályos betegségek leküzdésének meghiúsításáért – tájékoztatott szerdán a Stratégiai Kommunikációs Központ (GCS).

Az Argeş megyei csendőr-felügyelőség három férfi ellen indított bűnügyi nyomozást, akik megszegték a karanténra vonatkozó intézkedéseket. A három férfi emellett pénzbírságot is kapott.

A kolozsvári repülőtéren szolgálatot teljesítő határrendőrök jelentése nyomán, és az egészségügyi minisztérium március 11-én hozott 7. számú rendelete alapján a közegészségügyi igazgatóság elrendelte egy Olaszországba tartó szállítmány lefoglalását, amelyben 10 ezer sebészeti maszk, 17 ezer háztartási maszk, 400 egyhasználatos maszk, 45 orvosi védőruha és 400 egyhasználatos cipővédő volt.

 

Kedd reggel 8 órától szerda reggel 8 óráig 7885 hívás futott be az információs zöld számra, illetve 1395 az 112-es segélyhívószámra. A Stratégiai Kommunikációs Csoport felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak a hivatalos forrásokból származó információkat vegyék figyelembe, és információkért hívják a 0800 800 358-as számot. A határokon kívül élő román állampolgárok pedig a +4021/320–2020 számot hívhatják minden hálózatról, normál tarifával, tájékozódás céljából.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: realitatea.net)








EZT OLVASTA MÁR?

X