Hamarosan kezdődik az Üzleti Tervek Versenye


-A A+

Március 11-én, pénteken zajlik a 6. Üzleti Tervek Versenye. A Junior Business Club egyesület rendezvénye a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán várja az érdeklődőket.

Az Üzleti Tervek Versenye lehetőséget kínál fiatalok számára, akik kreatívitásuk és kitartó munkájuk segítségével készek a vállalkozói életbe lépni. „Minden kezdő vállalkozó számára az első lépés az üzleti terv megírása, ezt követően a legfontosabb a megfelelő szakemberektől és célcsoportoktól történő visszajelzés. A versenyzők számára ez nem az egymás elleni küzdelemről szól. Mindenki egyénileg vagy csapatban kell bebizonyítsa, hogy rátermett, és készen áll gyakorlatba ültetni a bemutatott tervet” – hangsúlyozza Karácsony Zsolt, a szervező egyesület elnöke.

A nyertes ötletgazda, a legjobb üzleti terv megírója 25 ezer lej értékű szolgáltatásokban részesül. A partnerek és támogatók által felajánlott szolgáltatáscsomagok hozzájárulnak a legjobb üzleti tervet megnyerő fiatal vállalkozásának a létrehozásában. A fődíj mellett, különdíjként, a program egyik partnere 1.000 lejes támogatást biztosít a legjobb turisztikai terv győztesének.

“Az elmúlt időszakban amellett, hogy mindenki főállásban dolgozik, rengeteget önkénteskedtünk azért az egyesületben, hogy ilyen szép számban legyenek nyeremények. Ugyanakkor idén érdeklődtek és jelentkeztek a legtöbben, összesen 22 üzleti tervvel” – jegyezte meg az egyesület sajtó referense, Székely Kincső.

Az üzleti terveket a döntő napján tapasztalt és sikeres cégvezetők, gazdasági szakemberek értékelik: Füzi Hajnalka (OTP bank), Bartók Árpád (Thermo Control Kft.), Debreczeni László (Cont-Exp Kft.), György Zsolt (Cosys Kft.).

Számos keratív ötlet érkezett be már: biciklifutár-szolgáltatás, büfékocsi rendezvényeken, kreatív játszótér, esküvőszervezés, szöveggondozás, 3D-nyomtatás, épületek energiafelhasználásának optimalizálása , köz- és vállalkozói szektorok fejlesztése hálózatkutatás keretében, food design stúdió, turisztikai fejlesztés, designbolt és egyebek.








EZT OLVASTA MÁR?

X