Koronavírus külföldön: mutatjuk a legfontosabb információkat (percről percre)


-A A+

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Az európai államok közül Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet. Folyamatosan követjük a koronavírus terjedését külföldön.

16:23

Bár eddig csak 16 koronavírusos esetről tudnak, a szlovák hatóságok drasztikus válságintézkedésekkel előznék meg a járványt: nem csak az oktatási, kulturális és szociális intézmények zárnak be, hanem a nemzetközi repülőterek, az üdülőhelyek és az éttermek is, sőt, a bevásárlóközpontokban hétvégén csak élelmiszereket, gyógyszereket és drogériai termékeket lehet majd forgalmazni.

14:47
Meghalt az első koronavírusos beteg Lengyelországban

Meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Lengyelországban, egy 57 éves nő a Nagy-lengyelországi vajdaság székhelyén, Poznańban - jelentette be csütörtöki sajtóértekezletén a poznańi főpolgármester-helyettes.

A más súlyos betegségekben is szenvedő nő szervezetében elsőként mutatták ki a Nagy-lengyelországi vajdaságban a SARS-Cov-2 koronavírus jelenlétét. Már súlyos állapotban került kórházba. Korábban nem járt külföldön, de találkozott Olaszországból visszatérő kezelőorvosával.

Lengyelországban csütörtök délelőttig 47 Covid-19-fertőzést regisztráltak, az előző naphoz képest 16-tal nőtt a fertőzöttek száma. Több mint 1200 fertőzött karanténban van, közülük 16-an az ellenőrzés során nem tartózkodtak otthonukban.

A lengyel kormány csütörtöktől megelőző intézkedésként március 25-ig felfüggesztette az oktatást az alsó-, közép- és felsőfokú tanintézményekben egyaránt, bezártak a színházak, mozik, múzeumok is. A házi karanténba helyezetteket szerda óta a rendőrség naponta ellenőrzi, hogy betartják-e az intézkedést. Az összes közúti, vasúti határátkelőhelyen, valamint a balti-tengeri kikötőkben egészségügyi ellenőrzést vezettek be. (MTI)

14:36

A Mount Everest (Csomolungma) északi, kínai oldalán nem adnak ki engedélyt idén tavasszal, a főszezonban a világ legmagasabb hegyének megmászására a koronavírustól való félelemből - közölték nepáli túraszervezők hírügynökségekkel. A déli, nepáli oldalon szabad az út a 8848 méteres csúcsra, de nagyon sok a lemondás vagy a halasztás.

Április-május a legnépszerűbb időszak a világ legmagasabb pontjának megmászására, tavaly rekordszámú, 885 ember jutott fel a csúcsra, nagy többségében a nepáli oldalon.

14:01

A Marca című spanyol sportnapilap először a LaSexta információjára hivatkozva számolt be arról, hogy a Real Madrid kosárlabdacsapatának egyik tagja pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért a kosarasok és az ugyanabban a komplexumban edző futballcsapat tagjaira az ilyenkor szokásos protokoll, azaz karantén vár. (Nemzeti Sport)

12:37

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu honlapon csütörtök délelőtt. (MTI)

12:11

Kínában a hatóságok bejelentették: náluk hivatalosan véget ért a koronavírus-járvány.  A vírus kiindulópontjának számító országban lelassult a fertőzés terjedése, csütörtökön mindössze 15 új megbetegedést jegyeztek, a fertőzőgócnak számító Hubei tartományban pedig 8-at. (BBC)

10:09

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerda este bejelentette, hogy újabb járványellenes óvintézkedésként egész Olaszországban bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket, a kormányfő egyúttal felszólította a magánszektort, engedje meg az alkalmazottaknak, hogy szabadságra menjenek vagy otthonról végezzék munkájukat, amennyire az lehetséges. (MTI)

07:50

Világjárvány (pandémia) szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben. A Kínán kívül észlelt fertőzések száma 13-szorosára emelkedett az utóbbi két hétben. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 118 ezret, a halálos áldozatok száma 4 291. (MTI)












EZT OLVASTA MÁR?

X