Román jégkorongbajnokság: könnyed győzelmeket aratott a Sportklub


-A A+

Nem pihentek a Csíkszeredai Sportklub játékosai a válogatott mérkőzések miatt tartott bajnoki szünet ideje alatt. A honi jégkorongszövetség külön engedélyével péntektől keddig öt bajnoki mérkőzésüket tudták le a kék-fehérek. A papírformának megfelelően a Sportul Studențesc és a Sapientia U23 elleni meccseken is magabiztosan diadalmaskodott a csíki csapat, majd a Steaua keddi legyőzésével tette ki a pontot az ötnapos bajnoki hosszúhétvége végére.

Válogatott játékosai nélkül is toronymagas esélyesként lépett jégre a Sportklub csapata az egyetemista gárdák elleni román bajnokikon. Először pénteken és szombaton a Sportul Studențesc szebb napokat is megélt csapata várt a Sportklubra. A mérkőzések eredményei hűen tükrözik a bukaresti csapat jelenlegi helyzetét: pénteken 11-1, szombaton 21-1 állt a táblán a végső dudaszó elhangzásakor.

A folytatásban a bajnokság másik egyetemista csapata a Sapientia U23 következett. A Karcfalván lejátszott mérkőzések sokkal színvonalasabb küzdelmeket hoztak és ez az eredményben is meglátszik. A Sapientia fiataljai mindkét találkozón mutattak be szép dolgokat és összességében fel tudtak nőni a feladathoz. A légiósaival felálló Sportklub, ahogy ezt várni lehetett, ezúttal is magabiztos győzelmeket aratott. Örömteli, hogy a mérkőzéseken a szeredaiak kötelékében lehetőséget kapott néhány fiatal tehetség, akik lelkes játékkal hálálták meg a bizalmat.

Kedden a Vákár Lajos Műjégpályán zárta a hosszúra nyúlt hétvége bajnoki mérkőzéseinek sorát a Sportklub. Az ellenfél ezúttal a korábbi nagy vetélytárs, az egykori sokszoros bajnok Steaua volt. A találkozón már szerepeltek a Sportklub válogatott játékosai is. Amíg bírta erővel, méltó ellenfél volt a bukaresti csapat, ám a második játékrészben már jelentős előnyre tett szert a Csíkszereda, amely végül öt gólos győzelmet könyvelhetett el. Amíg szoros volt a találkozó állása, addig sok kemény jelenetet láthattak a nézők, a második harmadra pedig egy látványos verekedés is jutott: a hazai Sándor Zoltán és a Steauás Antal Alfréd dobták le a kesztyűt, majd mehettek idő előtt zuhanyozni.

A hétvégén folytatódik az Erste Liga alapszakasza, a Sportklub magyarországi kiszállásra indul és a Dunaújváros, a Hokiklub Budapest és a Vasas ellen fog pályára lépni.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Sportul Studențesc 11–1 (3–0, 3–1, 5–0)
Gólszerzők: Pelley 3, Kuljas és McLean 2-2, Taratukhin, Becze, Shalla és Papp Szabolcs, illetve Fetés
Sportklub–Sportul Studențesc 21–1 (7–1, 9–0, 5–0)
Gólszerzők: Sándor, Brophey és Pelley 3-3, Shalla, Kuljas és Belov 2-2, Györfy Sz., McLean, Becze, Taratukhin, Bănceanu és Rokaly N., illetve Fetés
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–3, 1–2, 1–1)
Gólszerzők: Antal H. és Simon R., illetve McLean, Pelley, Brophey, Rokaly N., Becze és Györfy Sz.
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 3–10 (1–2, 1–4, 1–4)
Gólszerzők: Ilyés T., Tódor Cs.és Karda, illetve Shalla 3, Taratukhin 2, Kristó, Belov, Brophey, Bíró T. és Sándor
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 9–4 (2–1, 4–2, 3–1)
Gólszerzők: Bíró T.(18. és 50.p.), Belov (20. és 32.p.), Pelley (33.p.), Becze (38.p.), Fodor (39.p.), Shalla (45.p.) és Cășăneanu (50.p.), ill. Deniskin (2. és 53.p.), Maszlov (27.p.), Timaru (39.p.)







EZT OLVASTA MÁR?

X