Jégkorong: kikaptak Erdélyben az Este Liga éllovasai


-A A+

A ligaelső MAC HKB Újbuda és a második DEAC jégkorongcsapatay is vereséget szenvedett csütörtöki erdélyi fellépésén. A debreceniek Gyergyószentmiklósról, a MAC pedig Brassóból távozott pont nélkül.

Változatos első harmadot produkáltak a felek Gyergyóban, ahol a kedden Csíkszeredában diadalmaskodó Debreceni EAC vendégszerepelt. A GYHK alig fél perc elteltével megszerezte a vezetést Pance révén (0–1). Hamar jött a vendégek válasza is, Daleczky volt jókor jó helyen és egyennlítette ki az állást a 7. perc kezdetén (1–1). A gólszerző nem elégedett meg ennyivel, a 11. Percben a büntetőpadról visszatérve szólóból volt eredményes, ezzel a találattal pedig fordított a DEAC (1–2). A játékrészt Pance foglalta keretbe: a 15. percben szerzett egyenlítő gólt a szlovén játékos (2–2).

A második húsz percben némileg visszavettek a felek, az óvatosabb játék nem hozott újabb találatot egyik oldalon sem. A záró harmadban aztán maga javára fordította a mérkőzést a székelyföldi csapat  (3–2). Előbb Silló vette vissza az előnyt a 46. percben, majd Szigeti állította be a végeredményt egy emberelőnyös góllal (4–2). A Gyergyói HK vasárnap a MAC HKB ellen erősítheti meg pozícióját az élmezőny alján, míg a DEAC pénteken Brassóban zárja erdélyi túráját.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–Debreceni EAC 4–2 (2–2, 0–0, 2–0)
Gyergyószentmiklós, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Pance (1. és 15.p.), Silló (45.p.), Szigeti (51.p.), ill. Dalecky (6. és 12.p.)
Kapura lövések száma: 41–46
Kiállításpercek: 4, ill. 8 perc

Szoros az élmezőny

Némileg felforgatott csapatok léptek pályára Brassóban, mind a hazai Corona, mind a vendég MAC keretéből hiányoztak meghatározó emberek. Egy-egy gólt hozott az első játékrész. Előbb Terbócs szerzett vezetést a vendégeknek a 7. percben, amire a tíz perc múlva Vasile válaszolt (1–1). A második húsz perc szintén két gólt hozott, az elsőhöz hasonló elosztásban. Ezúttal a hazaiak szereztek előnyt Molnár Zoltán révén, majd újra Terbócs volt eredményes (2–2). Az utolsó játékrészben aztán maga javára döntötte el a meccset a Brassó. Finucci és Valchar találataira már nem volt válasza a magyarországi csapatnak (4–2). Az erdélyiek ezzel a győzelemmel két pontra közelítették meg a tabellát vezető MAC gárdáját egy ponttal lemaradva a második DEAC és a harmadik FTC mögött. Figyelemreméltó, hogy Valcharék mind a 12 szezonbeli találkozójukon szereztek pontot. A játéknap harmadik mérkőzésén az FTC Telekom nagy csatában, 3–2 arányban győzte le a Opten Vasas HC gárdáját

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Brassói Corona–MAC HKB Újbuda 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Vasile (16.p.), Molnár Z. (22.p.), Finucci (43.p.) és Valchar (57.p.), ill. Terbócs (7. és 39.p.)
Kapura lövések száma: 47–33
Büntetőpercek: 22, ill. 8 perc

(Borítókép: Gyergyói HK)








EZT OLVASTA MÁR?

X