Vb-selejtező: Izland sem verhetetlen


-A A+

Három veretlenül megvívott mérkőzés után az idei Európa-bajnokság egyik meglepetéscsapata kikapott a vb-selejtezőben. Szombat este az izlandi válogatott nem tudott pontot szerezni a zágrábi Makszimir Stadionban.

A horvátok Marcelo Brozovic duplájával győztek, az Internazionale Milano középpályása távoli lövésekkel vette be az északiak kapuját. Négy forduló után Horvátország 10 ponttal vezeti a csoportot, a második helyen pedig az ukránok állnak. Andrij Sevcsenko csapata hazai pályán Artem Kravec góljával verte a csoportutolsó Finnországot. Két döntetlen és az Izlandon elszenvedett vereség után a törökök kipipálták első győzelmüket, a koszovói válogatott ellen diadalmaskodtak.

Fej-fej mellett halad a G-csoportban Spanyolország és Olaszország együttese, mindkét válogatott gond nélkül begyűjtötte a pontokat szombaton. A spanyolok hazai pályán ütötték ki a macedónokat (4–0), miközben az olaszok ugyanilyen arányú sikerrel hozták le a liechtensteini kiszállást. Ebben a hatosban egyelőre tapad a favoritokra a kilencpontos izraeli válogatott, amely a negyedik körben Albániát múlta felül.

Harmadik döntetlenjét jegyezte a selejtezősorozatban Wales, Cardiffban Alekszandar Mitrovics a 86. percben mentett pontot a szerbeknek, előzőleg Gareth Bale szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Az írek időközben kiváló eredményt értek el Bécsben, ahol James McClean találatával legyőzték az osztrákokat. A grúz-moldovai mérkőzés kétgólos döntetlennel zárult.

Labdarúgó vb-selejtező, szombati eredmények

A csoportok állása az UEFA honlapján.

D-csoport
Ausztria–Írország 0–1
Grúzia–Moldova 1–1
Wales–Szerbia 1–1

G-csoport
Albánia–Izrael 0–3
Liechtenstein–Olaszország 0–4
Spanyolország–Macedónia 4–0

I-csoport
Horvátország–Izland 2–0
Törökország–Koszovó 2–0
Ukrajna–Finnország 1–0
 








EZT OLVASTA MÁR?

X