Nyitás: keddtől üzemelhetnek a mozik és színházak, de csak fél házzal


-A A+

Kinyithatnak szeptember elsejétől, keddtől a mozik és a színházak, de befogadóképességük felével működhetnek csak – jelentette be Marcel Vela belügyminiszter a hétfői kormányülést követően.

A kabinet által hétfőn elfogadott határozat azokra a megyékre érvényes, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos megbetegedések számának átlaga ezer lakosra vetítve nem haladja meg az 1,5-öt.

A kormányhatározat értelmében a zárt térben tartott magánrendezvények, képzések, workshopok az eddigi 20-ról 50-re emelik a résztvevők maximális számát, a hasonló jellegű szabadtéri eseményeken pedig 50 helyett legtöbb 100-an vehetnek részt. A drive-in típusú rendezvényeken (például autós mozikban) az egy gépkocsiban ülő személyek száma nem haladhatja meg a hármat, ha nem ugyanazon család tagjai.

Marel Vela közölte: keddtől a vendéglők és kávézók beltéri helyiségei, valamint a szerencsejáték-termek is megnyithatnak azokban a megyékben, ahol az elmúlt két hétben jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra számolva nem haladja meg az 1,5-öt. E küszöbérték alakulásának függvényében a megyei vészhelyzeti bizottságok dönthetnek a tevékenység felfüggesztése, lezárása vagy újraindítása mellett – mondta.

A hétfői nap folyamán kidolgozták az egészségügyi, a gazdasági és a kulturális miniszter közös rendeletét a vendéglátóipari szektor, a színházak és a mozik tevékenységének újraindításával járó intézkedésekről.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: capital.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X