Amirõl a ma szól

  • Zsarolási ügy: bűnvádi eljárás indult Dan Voiculescu lánya ellen is

    Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Intact cégcsoport elnöke, Camelia Voiculescu ügyében. Dan Voiculescu üzletember lányát – aki papíron az Intact médiatröszt tulajdonosa is – zsarolásban való bűnrészességgel vádolják.

  • Elkezdett sugározni a megkarcsúsított görög köztévé

    Átmeneti jelleggel megkezdte adásainak sugárzását egy új görög közszolgálati televízió egy hónappal az után, hogy váratlanul bezárt a görög közszolgálati rádió és televízió (ERT), hatalmas tiltakozást váltva ki a súlyos gazdasági válságban lévő európai uniós országban.

     
  • Bedönti Voiculescu trösztjét a zsarolási ügy?

    Az ügyészég szerint Dan Voiculescu üzletember és lánya, az Intact cég tulajdonosa is tudott arról a zsarolási ügyről, amely miatt vizsgálati fogságba helyezték a médiatröszt vezérigazgatóját, Sorin Alexandrescut. Romániában az írott és sugárzott médiában nem ritka jelenség a zsarolás.

  • Erőss és Kiss utolsó üzenete a Kancsendzöngáról

    Mario Vielmo együtt mászott Erőss Zsolttal és Kis Péterrel a 8586 méteres Kancsendzöngára. Az olasz alpinista hozta vissza azt a pendrive-ot, amit a csíkszeredai mászó a csúcson bízott rá. Mario egy egész képsorozatot készített az eltűnt két magyarról, amit most egy részletes interjúban osztott meg a Kiss Péter emlékére létrehozott Facebook-oldallal.

  • Elnapolta a kassai bíróság a Csatáry-per tárgyalását

    Határozatlan időre elnapolta csütörtökön a kassai kerületi bíróság azt a nyilvános ülést, amelyen arról kellett volna döntenie, hogy milyen módon töltse le életfogytig tartó szabadságvesztését Csatáry László - közölte az MTI pozsonyi irodájával Marcela Gálová a kassai kerületi bíróság szóvivője.

     
  • „A dobrudzsaiak többsége autonómiára szavazna”

    Dobrudzsa autonómiájában gondolkodik a konstancaiak egy része. Azt szeretnék, hogy ne csak közigazgatási, hanem pénzügyi értelemben is függetlenedjen Romániától a tengerparti régió. Fő érvük, hogy a központi kormányzat jóval több pénzt visz el a vidéktől, amint amennyit visszajuttat a térségbe.

  • Múzeumok találkozójára készülnek Marosvásárhelyen

    Bemutatkozásra és találkozásra hívja a múzeumokat a Vásárhelyi Forgatag. A színes vásári program mellett a történelem, a kultúra fejlődése, a múzeumpedagógia is terítékre kerül az augusztus 28-szeptember 1. között Marosvásárhelyen zajló rendezvényen. A program színesítésére pedig a székelyföldi múzeumokat is várják a szervezők.

  • Netanjahu elengedne negyven palesztin foglyot a tárgyalások előtt

    Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, eddigi álláspontját megváltoztatva, kész akár negyven palesztin foglyot elengedni még a palesztin-izraeli tárgyalások előtt - írta washingtoni forrásokra hivatkozva csütörtökön a Maariv című izraeli napilap.

     
  • Új műsor az Erdély TV-ben: Pszichotrillák

    Dr. Kádár Annamária és Csirák Dalma vezeti az Erdélyi Magyar Televízió és az Erdély FM közös, új  műsorát, a Pszichotrillákat. Olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek mindenkit érdekelnek, de csak keveseknek van bátorságuk feltenni.

  • Az egyiptomi hadsereg időben megkapja az amerikai F-16-osokat

    Az Egyesült Államok változatlanul úgy tervezi, hogy a következő hetekben leszállítja az Egyiptomnak szánt F-16-os vadászbombázók újabb négy darabját - közölték szerdán a Pentagon tisztségviselői.

     
  • Tour: vizeletes zacskóval büntette egy néző Cavendish lökdösödését

    A Tour de France 11. szakaszának egyik legemlékezetesebb, de ugyanakkor egyik legszégyenletesebb mozzanata volt, amikor 33 kilométeres időfutamot teljesítő Mark Cavendisht egy néző megdobta egy vizeletet tartalmazó zacskóval. Az összetett versenyben a brit Chris Froome tovább növelte előnyét a második helyen álló Alejandro Valverdével szemben.

  • Könnyek közt búcsúztak Izoldától a székelyhídiak

    „Miért? Miért történtek, történhettek meg ezek a szörnyűségek épp Izoldával?” – tette fel a kérdést szerdán este búcsúbeszédében Rákosi Jenő református esperes a 23 évesen tragikus körülmények között elhunyt Baczoni Izolda temetésén. A Kolozsvári Magyar Diákszövetség volt irodavezetőjének sírját körülálló több száz gyászolóban ugyanez a kérdés fogalmazódott meg.

     

  • Halálra akarja inni magát az angol labdarúgás legendája?

    Megdöbbentő képsorokat közölt a The Sun az angol labdarúgás legendájáról, Paul Gascoigne-ról. A volt sportoló alkoholproblémáihoz kapcsolódó botrányai korábban is bejárták a világsajtót, ám a brit bulvárlap felvételei arról árulkodnak, hogy mostanra teljesen elvesztette az irányítást élete felett és már ott áll a halál kapuja előtt.

  • Kanadai vonatbaleset: eddig húsz holttestet találtak

    Eddig húsz holttestet találtak a négy nappal ezelőtti kanadai vonatbaleset helyszínén, és a hatóságok legfrissebb, szerdán közzétett hivatalos tájékoztatójában a korábbiaknál kétszer kevesebb, harminc eltűnt szerepel. A legutóbb, egy nappal ezelőtt közzétett hivatalos tájékoztató 15 halottról és mintegy 60 eltűntről szólt.

  • Kiütéses győzelemmel nyerte a Steaua a Szuperkupát

    A 2013-2014-es labdarúgó idény első mérkőzésén a bajnok bukaresti Steaua 3-0-ra legyőzte a Román Kupa-nyertes Petrolul Ploieşti csapatát és elhódította a Szuperkupát.

  • Ártatlannak vallotta magát az életben maradt bostoni robbantó

    Ártatlannak vallotta magát szerdán a bíróságon Dzsohar Carnajev, aki a vád szerint az április 15-i bostoni maraton finisében végrehajtott terrortámadás egyik elkövetője volt.

  • Lemond Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök

    Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy lemond tisztségéről, miután ismeretessé vált, hogy az általa felügyelt titkosszolgálatnál törvénytelenségeket követtek el.

  • Kartellezéssel vádolják az e-könyvek árát felsrófoló Apple-t

    Az elektronikus könyvek árának felverése érdekében öt vezető kiadóvállalattal kartellbe szövetkezett és ezzel törvényt sértett az Apple - mondta ki egy manhattani szövetségi bíró szerdán meghozott ítéletében.

  • Végleg lehúzza a rolót a Praktiker barkácsáruházlánc?

    A németországi központú Praktiker barkácsáruházlánc szerda este közölte: fizetésképtelen. A csoport Romániában 2002 óta van jelen, 27 árúházzal rendelkezik, amelyekben 2700 embert alkalmaz.