Amirõl a ma szól

  • Mikó-per: október 10-én már ítéletet hirdetnek?

    Október 10-re tűzték ki a Mikó-per következő tárgyalását a legfelsőbb bíróság – tudtuk meg Markó Attilától csütörtökön, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium bűnvádi dossziéjának első érdemi tárgyalása után. A képviselő tájékoztatása szerint a kitűzött időpontban akár már ítéletet is hirdethet a bíróság.

  • Új parkolási rendet vezetnek be Sepsiszentgyörgyön

    Még idén az eddiginél szigorúbb parkolási rendet vezetnek be Sepsiszentgyörgyön. „A várostáblától, a városközpontig minden helyért parkolási díjat kell majd fizetni”, nyilatkozta Antal Árpád polgármester, aki szerint a parkolási felügyeletet hamarosan kiadják egy szakcégnek, ezzel felszabadítják az ellenőrzés terhe alól a helyi rendőröket, akik munkaidejének 30 százalékát a szabálytalanul parkolók felügyelete köti le.

  • Minisztériumi átirat: törvénytelenül ítélték el Markó Attilát

    Az igazságügyi minisztérium egyik átiratával (is) felvértezve indult csütörtök reggel a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium újraállamosításáról szóló per tulajdonképpeni első tárgyalására a legfelsőbb bíróságra az első fokon három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Markó Attila.

  • Meghalt vagy csak „rossz bőrben van” Nelson Mandela?

    Nem hivatalos források szerint lekapcsolták a gépekről csütörtökön Nelson Mandela volt dél-afrikai elnököt. Ezzel szemben a news.24.com dél-afrikai portál arról számol be, hogy a Mandela-család tagjait sürgősen a kórházhoz rendelték. Lánya, Makaziwe Mandela szerint apja „rossz bőrben van”, de reagál a családtagok érintéseire.

  • Nem jó összevonni az egészségügyi kártyát és a személyi igazolványt

    Nagy vitát kavart az elektronikus személyi igazolványok kibocsájtására vonatkozó kormányzati rendelet elfogadása, melynek értelmében összevonnák az egészségügyi kártyák és az elektronikus személyi igazolványok kibocsájtását. Erről Cseke Attila szenátor számolt be a szerdán, a képviselőházban lezárult végszavazást követően.

  • Újabb törvénytervezet készül a pedofilok vegyi kasztrálásáról

    A pedofilok kémiai kasztrálásáról dolgozott ki törvénytervezetet egy képviselőkből, papokból és orvosokból álló csoport – írja a Gândul. A szerdán parlament elé terjesztett tervezet nem újkeletű: 2011-ben már a szenátus hallgatólagosan elfogadott egy hasonló kezdeményezést, ám akkor a a jogszabály megakadt a képviselőháznál.

  • Bővül az iskolai tej-kifli program termékskálája

    Ősztől aludttejet, sanát és kefírt is kaphatnak az általános iskolások a tej és kifli program keretében. A kormány szerdán kiegészítette azoknak a termékeknek a skáláját, amelyet bevonhatnak a megyei tanácsok a tízórai tej-kifli programba.

  • Halállal fizetett lánya életéért a buszbaleset kolozsvári áldozata

    Élete árán mentette meg lányát a haláltól a montenegrói buszbaleset kolozsvári áldozata a ziuadecj.ro szerint.

  • Fair Play-díjra jelölik Erőss Zsolt társát

    A Kancsendzöngán tanúsított önzetlen magatartásáért Fair Play-díjra jelölik Kiss Pétert, Erőss Zsolt hegymászótársát - számolt be a 4bakancs.com.

  • Szabadnapot hozhat ajándékba idén a Mikulás

    A hivatalos munkaszüneti napok közé sorolná december hatodikát egy szociáldemokrata képviselő.

  • Visszatért az ausztrál kormány élére Kevin Rudd

    Letette a hivatali esküt csütörtökön az új ausztrál miniszterelnök, Kevin Rudd, és ezzel - csaknem napra pontosan három év elteltével - visszatért a kormány élére.

     

  • A Le Mans kedvéért Mark Webber otthagyja a száguldó cirkuszt

    Mark Webber bejelentette, hogy a 2014-es Le Mans-i 24 órás viadalra készülő Porschéhoz szerződik, és az idény végén elhagyja a Formula–1-et. Ezzel megnyílik az út Kimi Räikkönen előtt, aki a Red Bull-istállóhoz szerződhet Sebastian Vettel mellé.

  • Montenegrói baleset: elvakíthatta a napfény a busz vezetőjét

    Vélhetően elvakította a fény a román turistákat szállító autóbusz vezetőjét, ezért sodródott le az úttestről és zuhant egy szakadékba Montenegróban a jármű – idézte csütörtökön a Mediafax a baleset körülményeit vizsgáló hatóságok előzetes következtetéseit, amelyeket a Dan című montenegrói napilap közölt.

  • Hiába a kormány engedményei, tovább tüntettek a brazilok

    Összesen több tízezren tüntettek Brazíliában szerdán a korrupció, az oktatás és az egészségügy hiányosságai, valamint a 2014-es futball-világbajnokság magas kiadásai miatt, annak ellenére, hogy a kongresszus előzőleg engedett néhány kulcsfontosságú követelésnek.

     

  • Újraindul a marosvásárhelyi szívkórház

    A kormány úgy döntött, hogy újraindítja a marosvásárhelyi szívkórházat, nyilatkozta Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter szerdán a Mediafaxnak, hozzátéve, hogy október elején megvalósítják az első szívátültetést is.

  • Orbán 3,4 milliárd forintot költött eddig a leveleire

    Tizenharmadik levelét készül kiküldeni Orbán Viktor a magyar állampolgároknak. Az Index összegzése szerint a levelek kiküldése eddig 3,4 milliárd forintot emésztett fel.

  • Giessenben, majd Avignonban vendégszerepel a kolozsvári társulat

    A 220. évad végén a kolozsvári társulat két jelentős nemzetközi színházi fesztiválon vesz részt. Először a 2013. június 22–30. között megszervezett Büchner International Színházi Fesztivál meghívásának tesz eleget a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A németországi Giessen városában zajló nemzetközi színházi eseményt a neves drámaíró, Georg Büchner születésének 200. évfordulója alkalmából szervezték meg.

  • Ellenfelükre várnak a brazilok a Konföderációs Kupa döntőjében

    A Konföderációs Kupa elődöntőjében a házigazda brazil válogatott csak nagy nehézségek árán tudta 2–1-re megverni Uruguayt, de így is bejutott a döntőbe, ahol a Spanyolország–Olaszország mérkőzés győztesével találkozik. Diego Forlán z első félidőben kihagyott egy tizenegyest, ami után Fred megszerezte a vezetést.  Edinson Cavani ugyan egyenlített, a hajrában azonban érkezett Paulinho, és a döntőbe fejelte a selecaót.

  • Barroso: a francia pártok ne használják bűnbaknak a Bizottságot

    Az Európai Unió védelmére és arra kérte a francia pártokat José Manuel Barroso, hogy "ne használják bűnbaknak az Európai Bizottságot".