Amirõl a ma szól

  • SzabadságFesztet szerveznek Bihar megye ifjúságának

    A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) július 4 és 7 között szervezi meg első alkalommal a SzabadságFeszt elnevezésű ifjúsági fesztivált, melyre a margittai városi strandon kerül sor. A rendezvény egy fesztivállal egybekötött műhelytábor, amelyen Bihar megye valamennyi ifjúsági szervezetének tagjai találkoznak, azzal a céllal, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, akik ifjúsági szervezetek aktív tagjai vagy legalábbis szimpatizánsai lehetnek.

  • Komplex: gitár- és színháztábor fiataloknak

    Immár második alkalommal szervezik meg Zsögödfürdőn, Csíkszeredában az Erdélyi Gitártábort és az Erdélyi Színháztábort. A Komplex néven futó közös rendezvényre augusztus 3–9. között kerül sor – olvasható a PanArt Egyesület és a Váróterem Projekt Független Színházi társulat sajtóközleményében.

  • Tizenegyespárbaj után brazil–spanyol döntő

    A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott döntést a Spanyolország–Olaszország elődöntőben a Konföderációs Kupán. A ráadásban mindkét fél eltalálta a kapufát Emanuele Giaccherini és Xavi Hernández révén, de csak a tizenegyesek döntöttek, Leonardo Bonucci hibája után Spanyolország javára. A fináléban a házigazda Brazília és a világbajnok csatázik.

  • EU-csúcs: 8 milliárdot költenének a fiatalok elhelyezkedésére

    Becslések szerint akár az eredetileg tervezetthez képest több mint kétmilliárd euróval nagyobb, hatmilliárd helyett akár nyolcmilliárd eurót meghaladó összeg is juthat az Európai Unió következő hétéves keretköltségvetésében az úgynevezett ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésre - jelentette be az uniós csúcstalálkozó első napjának végén, péntek hajnalban Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

  • Magyar zsoldosok „dolgoznak” az el-Aszad-rezsim megbuktatásán?

    Folyamatosan csatlakoznak újabb és újabb magyar önkéntesek a szíriai polgárháború felkelőihez, a Szabad Szíriai Hadsereghez – írja a Blikk. A lap egy helyi informátorra hivatkozva úgy tudja, hogy már 93 magyar fogott fegyvert Bassár el-Aszad elnök csapatai ellen.

  • Fél évvel megtoldották Gigi Becali börtönbüntetését

    Három és fél év letöltendő szabadságvesztést szabott ki összbüntetésként csütörtökön a bukaresti törvényszék Gigi Becali üzletember, miután összevonta a volt parlamenti képviselő, a Steaua labdarúgóklub mecénása három jogerős ítéletét.

  • Orbán személyesen védi majd a mundért a a Tavares-vitába

    Orbán Viktor magyar miniszterelnök július 2-án Strasbourgban részt vesz azon a vitán, amelyet az Európai Parlamentben tartanak a Magyarországgal kapcsolatos Tavares-jelentésről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  • Szalai Ádám négy évre a Schalke 04-hez igazol

    Szalai Ádám a német labdarúgó-bajnokságban legutóbb negyedik Schalke 04 csapatában folytatja pályafutását. A gelsenkircheni klub twitter-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy a 25 éves magyar válogatott csatár már túl van az orvosi vizsgálaton.

  • Újratemették Skultéty László földi maradványait Hegyesmajtényban

    Katonai tiszteletadással ünnepélyesen újratemették Skultéty László földi maradványait csütörtökön a szlovákiai Hegyesmajtényban.

  • A sztrájkok miatt megbénult Portugália

    Egynapos általános sztrájk kezdődött csütörtökön Portugáliában a jobbközép kormánynak a külföldi hitelezők által követelt megszorító intézkedései ellen.

  • A miniszter szerint kiköltözhet a hadsereg az aradi várból

    A védelmi minisztérium nem ellenzi, hogy kiköltöztessék az aradi várból az abban működő katonai alakulatot, és a magyar történelmi emlékhelyeket is magában foglaló várat átadják a városi önkormányzatnak

  • Rendhagyó kiállítás nyílt Erdélyről az Európai Parlamentben

    Tőkés László európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájának szervezésében rendhagyó erdélyi kiállítás nyílt az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületében szerdán délután.

  • PM-politikusok és aktivisták tüntetnek a Sándor-palotánál

    Öt, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, valamint a párt nyolc aktivistája kezdett tüntetésbe csütörtök reggel a Sándor-palota Sikló felőli oldalánál.

  • Tőkés: tüntetésekre lehet szükség az „eszelős” regionalizáció ellen

    Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint lehetséges, hogy tüntetésekre lesz szükség Erdélyben és Magyarországon a román hatalom "eszelős" regionalizációs tervei ellen. Budapesti sajtótájékoztatóján a közigazgatás tervezett átalakításáról szólva tragikusnak és fájdalmasnak nevezte, hogy az 1988-1989-es magyarországi nemzetpolitikai fordulat után negyedszázaddal "még mindig ott tartunk, hogy egy vértelen genocídium ellenében lehet szükség arra, hogy kimenjünk az utcára".

  • A Máltai Szeretetszolgálat vigyáz a Sing-Sing lakóira Háromszéken

    Megnyitották a felújított éjszakai szállót Sepsiszentgyörgyön. A Csíki negyedi Sing Sing-nek nevezett szociális tömbház első emeletén a hajléktalan nőket, a második emeleten pedig a férfiakat szállásolják el éjszakára, számolt be a helyszínen Antal Árpád.

  • Részleges siker az igazságszolgáltatásban való anyanyelvhasználat terén

    A büntető perrendtartási törvénykönyv hatályba léptetésével kapcsolatos törvénycsomag vitája során több olyan RMDSZ által benyújtott módosítást fogadtak el, amely megerősíti az anyanyelv használatának jogát a büntetőeljárásban és a büntetés végrehajtása során.

  • Pozitív változások évadát zárta Tompa Gábor társulata

    A 220. évadát zárta le a napokban a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a nézőknek nyárutóig várni kell a következő előadásig. Tompa Gábor igazgató a közönség növekvő érdeklődéséről, a jubileumi év eredményeiről és a következő évad kilátásairól beszélt a maszol.ro-nak.

  • Megállapodtak az EU 2020-ig szóló keretköltségvetéséről

    Politikai megállapodás született csütörtökön Brüsszelben az EU-intézmények vezetői között a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről - közölte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.