Amirõl a ma szól

  • A legidősebb huszár újaradi sírja nem minősül hadisírnak

    Mivel Skultéty László magyar feliratú síremléke nem hadisírnak, hanem emlékhelynek minősül, így a Magyarország és Románia közötti érvényben lévő hadisírok tiszteletben tartásáról szóló megállapodást nem sértette meg a román fél - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI megkeresésére.

  • Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a Necas-kormány ellen

    Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a Petr Necas vezette kormány ellen pénteken az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD).

  • Rednic negyedik bajnoki címet szerezne a CFR-nek

    Hivatalos sajtótájékoztatón mutatkozott be pénteken a Kolozsvári CFR 1907 új edzője, Mircea Rednic, aki leszögezte a vasutas klubtól kapott bizalmat újabb bajnoki arannyal akarja meghálálni. A fellegvári alakulat eddig háromszor, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben nyerte meg a hazai pontvadászatot.

  • Hazaérkeztek tizennégy hónap után a Szíriában elrabolt magyarok

    Hazaérkezett Magyarországra a Szíriában 14 hónappal ezelőtt elrabolt két magyar pénteken, nem sokkal 20 óra után - jelentette be Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese a Liszt Ferenc-repülőtéren és hozzátette két nappal ezelőtt tárgyalásos megoldással került hozzájuk a két férfi, akit Törökországon keresztül hoztak Magyarországra.

  • Egy év múlva törölhetik a roamingdíjakat az EU-ban

    Az Európai Bizottság megszavazta, hogy 2014. július 1-től nem lehet roamingdíjat felszámolni mobilhívásnál, sms-nél és adatforgalomnál – idézte pénteken az Index a The Telegraph cikkét. A cél az egységes európai piac megteremtése.

  • Skultéty-ügy: tiltakoznak az erdélyi magyarok

    Sem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), sem az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Arad megyei vezetői nem értenek egyet Skultéty László hamvainak az elszállításával. A magyar huszár földi maradványainak kihantolása román-magyar-szlovák diplomáciai botránnyá terebélyesedett.

  • Megnyitották az új Duna-hidat Románia és Bulgária között

    Megnyitották a Duna-hidat a délnyugat-romániai Calafat és a bulgáriai Vidin között pénteken. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos, valamint Victor Ponta román és Plamen Oresarszki bolgár kormányfő.

  • Országos premiernek számító életmentés Marosvásárhelyen

    Országos viszonylatban is premiernek számító sebészeti beavatkozásról számoltak be pénteken a Maros megyei sürgősségi kórház orvosai. 

  • Nem mondtak le a Sütő-szoborról Marosvásárhelyen

    Az RMDSZ városi frakciója visszavonta az önkormányzat csütörtök délutáni ülésének napirendi pontjai közül a Sütő András szoborállításra vonatkozó határozattervezetet, de nem mond le róla – hangzott az RMDSZ Maros megyei és marosvásárhelyi elnöke, Brassai Zsombor és Peti András is jelen volt, illetve a megyei tanács RMDSZ-frakció vezetője, Kelemen Márton sajtótájékoztatóján.

  • Elrabolták Aradról Skultéty László földi maradványait?

    Román-magyar-szlovák diplomáciai botránnyá terebélyesedett Skultéty László hamvai kihantolásának ügye. Budapest ugyanis felháborodottan vette tudomásul, hogy a magyar huszár zászlótartó földi maradványait május 21-én kihantolták az újaradi temetőben, majd – román és szlovák közreműködéssel – szülőfalujába, a szlovákiai Hegyesmajtényba szállították.

  • Hahn Bukarestben: újraindul a közlekedési operatív program

    Jövő héten várhatóan hivatalosan is bejelentik a tavaly felfüggesztett romániai Közlekedési Operatív Program (POS-T) újraindítását - közölte pénteken Bukarestben Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos.

  • Kacsa volt a székelyföldi bérrobbanás

    Harminchárom százalékkal ugrottak meg a bérek Hargita megyében egy év leforgása alatt, kürtölte világgá egy bukaresti portál. A hír valótlannak bizonyult, Hargita nem csupán székelyföldi viszonylatban áll a legrosszabbul az átlagbér tekintetében, országos szinten is utolsó helyen áll.

  • Az Egyesült Államokban bukkant fel egy volt SS-parancsnok

    Az Egyesült Államokban él egy egykori SS irányítású ukrán egység parancsnoka, az SS Galícia hadosztály volt tisztje – derítette ki az AP amerikai hírügynökség.

  • Nem akar lemondani Petr Necas cseh kormányfő

    Petr Necas cseh miniszterelnök a parlamentben is közölte pénteken, hogy nem kíván lemondani tisztségéről.

  • Férfi vízilabda Világliga: elődöntős a magyar válogatott

    A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-4-re legyőzte Brazília legjobbjait a Világliga oroszországi nyolccsapatos szuperdöntőjének pénteki negyeddöntős mérkőzésén, s gond nélkül jutott  be a legjobb négy közé, ahol szombaton az amerikaiakkal találkozik.

  • Templomperselyt törtek fel Berecken

    Konstancai fiatalok lopták el a perselypénzt a berecki templomból- írja a Székely Hírmondó. Kedden egy konstancai jelzésű, X5-ös BMW-vel érkező fiatalok fényes nappal betörtek a helyi katolikus templomba, kifosztva a Szent Antal-perselyt, majd sebesen távoztak.

  • A mikházi Csűrszínházban az Othello Gyulaházán című vígjáték

    A Csíki Játékszín június 15-én, szombaton 19.30 - tól az Othello Gyulaházán című vígjátékkal vendégszerepel Mikházán, a Csűrszínházban.

  • Elvitte a szobrász a Kövér által felavatott Mindszenty-szobor fejét

    Fej nélkül maradt a csütörtöki protokolláris átadás után Mindszenty József hercegprímás szobra Budán. Kövér László házelnök és Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes egy félkész alkotást avatott, az ünnepség után a művész magával vitte a szobor fejét.

  • Zajlik a kivizsgálás a magyarzászló-égetés ügyében

    A CFR-Rapid labdarúgó mérkőzésen történt magyarzászló-égetési ügy kivizsgálása részeként pénteken nyilatkozatot tett a kolozsvári törvényszéki ügyészségen Kovács Péter.

  • Mozifilm készül a Toldiból

    A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európai Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldi-filmnek. A magyar irodalom egyik legnagyobb hősének kalandjai, a Toldi-trilógia egy romantikus drámai történetben, szélesvásznon, látványos vizuális trükkökkel kel életre.