Amirõl a ma szól

  • Székely Vágta: megvan a teljes program

    Bár apróbb módosítások még lehetnek benne, véglegessé vált a Székely Vágta programja. A kétnapos ünnepen a lovassport kap főszerepet, az esti kulturális programokban is helyi lovasok vesznek majd részt. Az előbbi évektől eltérően idén mindkét napon tartanak futamokat, az előfutamokra szombaton, a középfutamokra és a döntőre vasárnap kerül sor.

  • Pénteken adják át a Calafat-Vidin hídat

    Pénteken adják át a Romániát Bulgáriával összekötő Calafat–Vidin hidat – jelentette be a kormány. Kétsávos úttal rendelkezik mindkét forgalmi irányban, vasútvonalat és kerékpárutat is építettek rá. A hídon való átkelés 6 euróba fog kerülni.

     

  • ATELIER 200: fotókiállítás és filmvetítés

    Az ATELIER 200 színházi workshopot bemutató kiállítás nyílik Makkai Bence fényképeiből vasárnap, június 16-án 18.30 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház emeleti előcsarnokában, ahol a Fox In The Box által a workshop ideje alatt készített kisfilmet is levetítik.

  • Európai segítséggel újra sugároz a görög köztévé

    Csütörtök délutánig csak a genfi központból, az EBU webhelyén, az interneten tudták elérhetővé tenni az ERT műsorát. Az EBU mérnökeinek azonban sikerült olyan "megkerülő megoldást" találniuk, amellyel délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort.

     

  • Felszállott az Airbus A350-es, nagy hatótávolságú repülője

    Első tesztrepülésén, először szállt fel a franciaországi Toulouse-ban az európai repülőgépgyártó Airbus A350 típusú, nagy hatótávolságú, széles törzsű repülőgépe pénteken.

  • Az Aglaja a nagy győztese a monte-carlói televíziós fesztiválnak

    Négy díjjal Deák Krisztina Aglaja című filmje a nagy nyertese az idei monte-carlói televíziós fesztiválnak, amelyen csütörtök este jelentették be a legrangosabb európai televíziós elismerés nyerteseit. Díjat nyert az On the Spot gázai filmje is.

  • Július végén távozik Bukarestből Füzes Oszkár nagykövet

    Július végén befejeződik Magyarország bukaresti nagykövetének küldetése – tudta meg a maszol.ro. Füzes Oszkár öt évig vezette a diplomáciai képviseletet. Utódjává információink szerint Zákonyi Botondot, a Magyar Külügyi Intézet igazgatóját nevezik ki.

  • Az FC Sevillánál folytatja Raul Rusescu román gólkirály

    Öt éves szerződést írt alá a spanyol első osztályban érdekelt FC Sevilla csapatával Raul Rusescu a labdarúgó Liga 1 2012-2013-as gólkirálya. Eddigi egyesülete, a bajnokságot megnyerő Bukaresti Steaua 2,5 millió euróval lett gazdagabb, a játékos pedig évi félmillió eurós gázsit kap.

  • Felkarolná a sikertelen érettségizőket az oktatási miniszter

    Remus Pricopie oktatási miniszter a rendszerben tartaná még egy ideig azokat a fiatalokat, akik sikertelenül érettségiznek. A tárcavezető a Román Televíziónak elmondta, felkészítőket tartanának azoknak a diákoknak, akik egyszer vagy sorozatban sikertelenül szerepeltek az érettségin.

  • NBA: egyenlített a Heat, a serleg sorsa Miamiban dől el

    Péntekre virradóra vívták meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga nagydöntőjének negyedik mérkőzését, ahol a felek egy 36 pontos különbségű San Antonio Spurs-győzelem után mérték össze tudásukat. A modern kosárlabda egyik legnagyobb kérdése pedig újra értelmet nyert, hiszen a címvédő Miami Heat az elszenvedett kiütés után nem csak, hogy felállt a padlóról, de remek játékkal, viszonylag simán tudott diadalmaskodni Texasban, így visszavette a pályaelőnyt az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, ahol 2–2 után még egyszer küzdnek meg egymással a csapatok a nyugati oldalon, majd a széria mindenképp Miamiban ér véget.

  • Botrányosan távozik az egészségbiztosító igazgatója

    Távozik tisztségéből az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) vezetője, miután maffiózónak nevezte az államfőt. Doru Bădescu a miniszterelnök nyomására mondott le. Victor Ponta pénteken az utódját is kinevezi Cristian Bușoi szociáldemokrata európai parlamenti képviselő személyében.

  • Zene máshol - új programsorozat a Hang és szó évében

    Új programsorozat indul a Hang és szó évében, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros keretében. A Polgármesteri Hivatal Városimázs Irodája helyi zenészeket kért fel, hogy nem megszokott helyeken, egy-egy spontán akció részeként, lepjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval.

  • Orbán: nagyszerű teljesítmény volt az árvízi védekezés

    Egy magabiztos és cselekvőképes ország nagyszerű teljesítménye volt a dunai árvíz elleni védekezés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Hangsúlyozta, az árvízi veszélyt példátlan összefogással, jó szervezettséggel és szakértelemmel lehetett elhárítani.

  • Datagate: lehallgatási botrány az Egyesült Államokban

    Nemzetközi botránnyá dagadt a titkos amerikai adatgyűjtés, miután az Európai Unió több illetékese is bírálatát fejezte ki az ügyben. Magánszemélyek százmillióinak email-üzenetei, egyéb kommunikációs adatok kerültek a washingtoni Nemzetbiztonsági Ügynökség birtokába hatalmas mennyiségben.

  • Hét évre lecsuknák a fegyverekkel kereskedő argentín exelnököt

    Hét év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Carlos Menem volt argentin elnököt, akit a Buenos Aires-i bíróság másodfokon már márciusban bűnösnek mondott ki tiltott fegyverkereskedelem miatt. Az ítéletet még a legfelsőbb bíróságnak is jóvá kell hagynia, a felsőháznak pedig döntenie kell a 82 éves szenátor mentelmi jogának felfüggesztéséről, de minden valószínűség szerint soha nem fog börtönbe vonulni.

  • Rács mögé kerülhet korrupció miatt a cseh kormány fele

    „Tudtommal nem követtem el semmilyen törvénytelenséget, nem tartom időszerűnek a kormány lemondását” – közölte szűkszavú sajtótájékoztatóján Petr Necas, írja az index. A cseh kormányfő azután kényszerült a rövidségével is sokatmondó nyilatkozatra, hogy csütörtökre virradóra a korrupcióellenes hatóság rendőrei lecsaptak a kormány több tagjára.

  • Akár hat év börtönre is ítélhetik Lionel Messit

    Joan Laporta, a Barcelona korábbi elnöke védelmébe vette az adócsalással megvádolt Lionel Messit.

  • Gigi Becali szintjére süllyedt Crin Antonescu bizalmi indexe

    Victor Pontában bíznak leginkább a választók a politikusok közül – derül ki a CSOP felmérésének csütörtökön közzétett adataiból.