Amirõl a ma szól

  • Nagy László szintű játékossal tárgyal az MKB Veszprém

    A következő szezonban a magyar bajnoki cím és kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe jutás a célja az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának. E cél érdekében tovább erősítené keretét, a vezetőség „egy Nagy László kaliberű játékossal" tárgyal.

  • Prostituált- és drogos ügyeket tussolt volna el a State Dept.

    Prostitúcióval és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyeket igyekezett eltussolni az amerikai külügyminisztérium biztonsági szolgálata - jelentette hétfőn az amerikai CBS televízió az amerikai diplomáciai tárca egy hivatalosan még nem ismertetett belső jelentésére hivatkozva.

  • Orbán Viktor: veszélyben a gátak a szél miatt

    Székesfehérvár vonalától lefelé a Dunával párhuzamosan feltámadó szél veszélyezteti az árvízi védekezést – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Baján, a Sugovica hídján tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján.

  • A határon túli diákokon spórol a magyar kormány

    Az eddigi összesen 22 400 forint helyett csak 17 200 forintot folyósít a Bethlen Gábor Alapkezelő nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás címén a határon túli magyar diákoknak.

  • Alkotmánymódosítás: négy évre csökken az államfő mandátuma

    Öt évről négy évre csökken az államfő mandátuma – egyebek mellett erről döntött hétfői ülésén (ötödik munkanapján) a délelőtti cikkelyenkénti vita során az alkotmánymódosító parlamenti bizottság.

  • Erőss Zsolt özvegye: „Legszívesebben ordítanék”

    „Én nem tudok idegenek előtt sírni, sose voltam képes rá, most se megy. Otthon igen, a négy fal között este, amikor leteszem a gyerekeket. Akkor legszívesebben ordítanék” – jelentette ki a life.hu-n megjelent interjúban a Himalájában eltűnt Erőss Zsolt csíkszeredai hegymászó özvegye.

  • Könnyen vették a román szóbelit a magyar diákok

    Nem jelentett nehézséget a maszol.ro által kérdezett magyar diákoknak az idei első érettségi vizsga, a hétfői román szóbeli. A sorukra várakozók egyetértettek abban, hogy senkit nem vágnak el, mert mind tudnak románul. Az idei mintegy 7500-8000 magyar végzős diák közül 6700-an iratkoztak fel az érettségire.

  • Élményfürdőként kezd új életet a sepsiszentgyörgyi strand

    Kedden nyílik a sepsiszentgyörgyi strand, amelyet élményfürdővé alakított az önkormányzat. Csúszdák, zubogó, sodrófolyosó is várja az úszni, szórakozni vágyókat. A szabadidős létesítmény korszerűsítése jövő évben is folytatódik – méghozzá a strandolók kérdőív alapján felmért igényei szerint.

  • Băsescu szerint a 2009-es népszavazást nem lehet megkerülni

    Nincs értelme az alkotmánymódosításnak, ha az nem veszi figyelembe a 2009-es népszavazást, mert az szolgáltat jogalapot a módosításra - hangsúlyozta hétfőn Traian Băsescu államfő az új alkotmánybírák beiktatási ünnepségén.

  • A petrozsényi magyarság templomát ünnepelte

    A 125 éves petrozsényi református templomot ünnepelte a Hunyad megyei magyarság vasárnap a IV. Márton Árpád Zoltán helyi lelkész köszöntötte a jelenlevőket, és bemutatta az erre az alkalomra készült gyülekezeti monográfiát.

  • Kulturális pályázatíró képzést tartanak Árkoson

    Június 13‒14-én, a Sepsiszentgyörgy melletti Árkoson kerül sor az RMDSZ Kulturális Főosztályának pályázatíró képzésére, annak a hét állomásos, pályázatíró tanácsadó körútnak részeként, amely keretén belül kétnapos gyakorlati előadásokon, szakemberek bevonásával a hazai és Európai Uniós pályázási rendszert, valamint az Európai Unió kulturális keretprogramjával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg a résztvevők.

  • Nelson Mandela egészségi állapota súlyos, de stabil

    A szombaton kiújuló tüdőfertőzése miatt kórházba szállított Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök állapota stabil, de még mindig súlyos. A dél-afrikai kormányzat megerősítette, hogy a volt elnök intenzíven van – idézte hétfőn a BBC-t az Index.

  • Kétágú templom: a tanfelügyelőség nem enged

    Valentin Cuibus Kolozs megyei főtanfelügyelő az intézmény hétfői sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy helytelennek tartja a kolozsvári lakosok tiltakozását a tanfelügyelőség új székhelyének megépítése ellen .

  • Színházi évadértékelő a Színdarabolóban

    A Tompa Miklós Társulat idei évada a június 12-ei Színdaraboló témája. A Bolyai Klubban 18 órától kezdődő nyilvános színházkritikai műsor meghívottai többek között Gáspárik Attila, a színház igazgatója, és Keresztes Attila, az intézmény művészeti igazgatója.

  • Hétfőn veszi át Szűcs Ervin a Bánffy Miklós Vándordíjat

    A Születésnap című előadásban, Christian szerepében nyújtott kiemelkedő alakításáért Szűcs Ervin színész veszi át ma, hétfő este a Kolozsvári Állami Magyar Színház Bánffy Miklós-vándordíját, a 8 órától kezdődő előadás után.

  • Tavares-jelentés: "elfogadhatatlan hamis következtetések levonása"

    Nem lehet elfogadni, ha hamis következtetéseket vonnak le tényekből, és ha az Európai Parlament (EP) olyan ajánlásokat fogalmaz meg, amely túlterjeszkedik a hatáskörén - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Tavares-jelentéssel kapcsolatban.

  • Leállt a kifizetés, újból utcára vonulnak a háromszéki diákok

    Szerdán újabb diákmegmozdulás lesz Sepsiszentgyörgyön, mivel múlt hét óta leállt az elmaradt ingázási költségek kifizetése.

  • Senki sem fulladt bele az áradó Dunába

    Két megmentett öngyilkosjelöltön kívül senkit sem kellett kimenteni az áradó Dunából, és fulladásról sincs tudomásuk a vízirendőröknek - mondta Barnácz István, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.   

  • Árvíz: Románia kész segíteni Magyarországnak

    ​Románia kész segítséget nyújtani az árvízzel kapcsolatos gondok kezelésében Magyarországnak, amennyiben szükség van rá.

  • Kiskirályok régiósítási tétje: 39 milliárd euró

    A román sajtóban „helyi báróknak”, politikai kiskirályoknak nevezett megyei önkormányzati elnökök számára az ország közigazgatási átszervezésének egyetlen tétje van: annak a 39 milliárd eurónak a megkaparintása, amely az Európai Uniótól várható. A régióvezetői tisztségekért már most beindult a verseny.