Amirõl a ma szól

  • Erőss Zsolték lesznek az utolsó magyarok 8000 méter fölött

    Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal - mondta el Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője kedden a ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett Nepálból. A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat nem folytatódik.

  • Háromszékiek színesítették a Hunyad Megyei Magyar Napokat

    Az erdőfülei Dobó Néptáncegyüttesnek a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban tartott fellépésével hétfő este véget ért a Kovászna Megye Tanácsa által támogatott rendezvények sora a IV. Hunyad Megyei Magyar Napokon – számoltak be kedden a szervezők.

  • Mozgalmas évadzárás a Szigligeti Színházban

    Négy nap, nyolc előadás, közönségtalálkozó, díjátadás, színészbál – így zárja az évadot a nagyváradi Szigligeti Színház. A június 6-9. között sorra kerülő előadás-sorozat keretében az évadban bemutatott összes produkció megtekinthető, így az évad elején bemutatott A sevillai borbély Zakariás Zalán rendezésében, a Lilliput és a Szigligeti Társulat közös produkciója, A dzsungel könyve című musical, a bábszínházban bemutatott Tűzoltó, illetve a My Fair Lady című musical – ezúttal Pitz Melindával a főszerepben – is.

  • Áder János: Trianon máig feldolgozatlan emlék

    Áder János magyar köztársasági elnök szerint a trianoni döntés máig feldolgozatlan emlékként él a magyarokban. Az államfő erről a határon túlról érkezett magyar fiatalok fogadásakor beszélt kedden a Sándor-palotában. Áder János a nemzeti összetartozás napja alkalmából felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és őrvidéki fiatalokat látott vendégül hivatalában.

  • Újra utcára vonultak a kenyérgyári dolgozók Sepsiszentgyörgyön

    Újra utcára vonultak a csődbe ment sepsiszentgyörgyi kenyérgyár, a Mopaco elbocsátott alkalmazottai. Kedden reggel mintegy 30 személy vonult a cég székháza elé, és elpanaszolták, hogy még mindig nem kapták meg a márciusi elszámolásukat.

  • Nemzetközi összefogás a Holzindustrie Schweighofer ellen

    Nemzetközi petíció aláírását kezdeményezte több civil szervezet az erdélyi erdők, különösképpen a Kovászna megyei  Réty megmentésére arra válaszul, hogy az utóbbi hetekben a Holzindustrie Schweghofer óriásberuházása felkavarta az indulatokat. A petíciót bárki aláírhatja.

  • Istvánok és Koppányok közös napjai Kolozsváron

    Eljött az idő, hogy az Istvánok és a Koppányok összebarátkozzanak Kolozsváron – mondta szemléletesen keddi sajtótájékoztatóján Gergely Balázs, a 4. Kolozsvári Magyar Napok főszervezője. Az augusztus végén tartandó rendezvénysorozaton megvalósul a szervezők régi álma: Az István, a király rockoperát bemutatják a kincses város Főterén.

  • Victor Ponta kormányfő kikelt Králik Lórándék ellen

    Valóságos hadjáratot indított a miniszterelnök a nemrégiben létrehozott Pénzügyi Szervek Felügyelete (ASF), illetve a testület vezetőtanácsának azon tagjai ellen, akik végkielégítést kértek a korábban feloszlatott bizottságokban betöltött mandátumuk elvesztésének kárpótlásaként.

  • Rendkívüli helyzetet hirdettek ki Pozsonyban

    Rendkívüli helyzetet hirdetett ki kedden Pozsony önkormányzata a Duna és a Morva folyó megemelkedett vízszintje és az abból adódó árvízveszély miatt, a délután folyamán összeül a város válságstábja is - közölte az MTI-vel Lubomír Andrássy, Pozsony főpolgármesterének irodavezetője kedden.

  • Visszavonul Jupp Heynckes, a Bayern München sikeredzője

    Nem folytatja pályafutását Jupp Heynckes, a német bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetőedzője, akit július 1-jén Josep Guardiola vált a bajor együttes kispadján.

  • Megkörnyékezte a magyar gólkirályt a Kolozsvári CFR?

    A Bors információi szerint a Kolozsvári CFR 1907 havi 25 ezer eurós fizetést ajánlott Adamo Coulibaly-nak, a Debreceni VSC csatárának, aki az épp lejárt NB 1-es szezonban a Loki legeredményesebb játékosa volt.

  • „Segíthetek?” - tíz nap maradt a pályázatok leadására

    Június 15-éig fogadja a pályázatokat a Közösségért Alapítvány, az idei „Segíthetek?” MOL tehetségtámogató programjának keretében.

  • A nemzet összetartozására emlékeztek határon innen és túl

    A Fidesz szerint a nemzeti összetartozás napja alkalmat ad annak az egységnek a kifejezésére, hogy "minden magyar felelős minden magyarért". Az MSZP szerint Trianon következményeit visszacsinálni nem lehet, de meghaladni igen. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szerint a kormány ma is a nemzetmegosztásra törekszik.

  • Családi Napot szerveznek a kolozsváriaknak a Hójában

    Íjászat, lovaglás, kolbászkóstoló, bográcsgulyás, kürtőskalács, gyerekfoglalkozások, magyar muzsika, élő zene, tábortűz, jó hangulat, buli, tartalmas időtöltés várja a magyar családokat június 8-án, szombaton 12 órától a Kolozsvár határában húzódó Hója erdőben.

  • Index: az MSZP nem vár Bajnaiékra, Mesterházy lesz Orbán kihívója

    Az MSZP vezetésében gyakorlatilag eldőlt, hogy nem egyezkednek tovább Bajnai Gordonnal, és a pártelnököt, Mesterházy Attilát nevezik meg a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének a 2014-es országgyűlési választásokra - írja az Index.

  • Lakat alatt a pataréti hulladéktároló

    Lezárták a pateréti szeméttelepet Kolozsvár mellett kedden reggel, miután a környezetvédelmi hatóság megállapította, hogy a telep törvénytelenül működik – írja a citynews. A szeméttelep bejáratánál szemetesautók sorakoznak.

  • A hagyományok és a nyugalom vonzza Székelyföldre Károly herceget

    Vendéglátója szerint pihenni és feltöltődni jár Károly herceg, brit trónörökös Zalánpatakra, az egyik felmenője által alapított székelyföldi településre, ahol egy több épületből álló birtokot vásárolt. Károly herceg csütörtöktől hétfőig tartózkodott Erdélyben.

  • Hat év után visszatért a Chelsea kispadjára José Mourinho

    A Chelsea labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy José Mourinho visszatér, és ismét a klubnál folytatja pályafutását. A portugál szakember négyéves szerződést kötött a londoniakkal.

  • Nem lesz amerikai génmódosított vetőmag Európában

    Lakossági és hatósági ellenállás miatt lemond az amerikai Monsanto vetőmaggyártó konszern abbéli szándékáról, hogy Európában génmódosított növényeket termesszen, írja a 7hatar.ro. A mezőgazdasági óriás azzal indokolta döntését, hogy túl nagy volt az elutasítás mind a farmerek, mind a fogyasztóvédelem részéről.