Amirõl a ma szól

  • Ötszáz amerikai tengerészgyalogost helyeztek át Szicíliába

    Félezer katonával erősítette meg jelenlétét az Afrikával szemközti Szicília szigetén az Egyesült Államok egy esetleges líbiai gyorsbeavatkozás érdekében.

     

  • A Civil Összefogás Fórum bírálja a Tavares-jelentést

    Felháborodásának adott hangot a Tavares-jelentésben foglalt állítások miatt a Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET), és a dokumentum felülvizsgálatát kérik a készítőtől, Rui Tavarestől, az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának jelentéstevőjétől - olvasható a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

  • Spielberg elnökletével megkezdődik a 66. cannes-i filmfesztivál

    Amerikai-francia párharc ígérkezik A nagy Gatsby című film 3D-s verziójának versenyen kívüli bemutatójával szerdán kezdődő 66. cannes-i filmfesztiválon, amelynek hivatalos programjába elsősorban identitási és magánéleti kérdésekkel foglalkozó, magas színvonalú közönségfilmek kaptak meghívást.

  • Kigyulladt a Kovászna megyei közlekedési rendőrség székháza

    A Sepsiszentgyörgy központjában lévő Kovászna megyei közlekedési rendőrség székháza egyik irodájában dolgozó rendőr kedden reggel 7.40-kor riasztotta a tűzoltókat, hogy lángba borult az egyik számítógép. A tűzoltók megérkezéséig a tűz kiterjedt az egész irodára, a lángok martalékává vált négy számítógép, három nyomtató és az egész bútorzat.

  • Liga 1: a Steaua nyerte a Dinamo elleni „örök derbit"

    A Dinamo elleni „örök derbit" is megnyerte a labdarúgó Liga 1-et fölényesen vezető és 24. bajnoki címét edlhódító Bukaresti Steaua a 31. fordulóban. 

  • Első EL-diadaljára készül a Benfica és a Chelsea is

    A portugál Benfica, valamint az angol Chelsea is története első sikerére készül a második számú európai labdarúgó kupasorozatban, az Európa Ligában, amelynek fináléját szerdán rendezik Amszterdamban.

  • Sajtóhír: a Bayern München 86 millió fontot fizet Neymarért

    Sajtóhírek szerint bombaüzletet kötött a Bajnokok Ligája-döntős Bayern München, amely leigazolja Neymart, a brazilok 21 éves futballcsillagát világrekordnak számító 86 millió fontért.

  • 5500 ifjúsági üdülőhelyet hirdetett meg a minisztérium

    Meghirdette az Ifjúsági és Sport Minisztérium az idei táborhelyeket, írta hétfőn a nyugatijelen.com. Idén nyáron 5500 hely várja a diákokat a minisztérium által működtetett mintegy 55 ifjúsági üdülőben.

  • Női kosár: kilencedszer bajnok az Aradi ICIM

    18-0-t mutatott az eredményjelző tábla a női kosárlabda finálé mindent eldöntő ötödik mérkőzésnek 5. percében a hazai CSM Târgoviște javára, amikor a vendég Aradi ICIM bedobta első kosarát. Ami ezután következett méltán kerül majd be a Maros-parti kosárlabda aranykönyvébe, ugyanis Brosovszky Mónikáék 85-82-re megnyerték a mérkőzést és ezzel kilencedik alkalommal hódították el a bajnoki aranyérmet.

  • Koholmánynak tartja Borboly az ellene felhozott vádat

    Koholmánynak tartja az ellene megfogalmazott vádat Borboly Csaba, Hargita megye önkormányzatának hétfőn őrizetbe vett elnöke.

  • Borboly-ügy: Sófalvi Lászlót is őrizetbe vették

    Borboly Csaba tanácselnökön és két feltételezett tettestársán kívül a Hargita megyei önkormányzat volt alelnökét, Sófalvi Lászlót is őrizetbe vette hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Erről a vádhatóság kedden tájékoztatott közleményben.

  • Nőtt a dohányiparban dolgozók bére

    A dohányipari dolgozók körében elérte az 1617 lejt a nettó átlagbér, miután márciusban átlagosan 64 lejjel nőttek a fizetések. Ugyanekkor a bruttó átlagbér 2231 lej volt, ami 4,1 százalékkal több a februári összegnél – derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból, írja a Mediafax.

  • 2016-ra 200 lejre nőhet a gyermekpénz

    Ana Birchall PSD-s képviselő a juttatás progresszív növelését javasolta 2016-ig, ekkorra az összegnek el kellene érnie a 200 lejt, 2014-ig 53, 2015-ig 85 lejt kaphatna havonta egy gyerek után a család. Jelenleg a gyermekek havonta 42 lejes állami juttatásban részesülnek – értestett a Mediafax.

     

  • Uniter-gála: három díj a Hedda Gabler szereplőinek

    Kézdi Imola kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Román Színházi Szövetség (UNITER) idei gáláján. A Kolozsvári Állami Magyar Színház művésznője a Hedda Gabler címszerepéért kapta meg a rangos elismerést. Az Andrei Serban rendezte Ibsen-dráma két további szereplője részesült UNITER-díjban: Hatházi András Brack bíró szerepéért a legjobb férfi mellékszereplő, Györgyjakab Enikő pedig Elvstedné alakjának megformálásáért a legjobb női mellékszereplő díját viszi Kolozsvárra a Iaşi-i Vasile Alecsandri Színházból.

  • Országos postássztrájk, kedden nem kézbesítik a nyugdíjakat

    Országossá bővül a hétfőn, Bukarestben elkezdett spontán postássztrájk, írja a Mediafax. Kedden kezdődik országos szinten a nyugdíjak kifizetése, a postások pedig úgy döntöttek, a főváros mellett Kolozsváron is sztrájkba lépnek, mivel a hétfői tiltakozásra a vállalat vezetősége egyáltalán nem reagált. Hétfőn huszonegy bukaresti postahivatalban több mint 1500 postás szakította meg a munkát.

  • Kilépett az USL-frakcióból Remus Cernea képviselő

    Beváltotta a maszol.ro-nak adott interjúban tett ígéretét Remus Cernea képviselő: a Zöld Párt elnöke kilépett a Szociál-Liberális Szövetség alsóházi frakciójából. Döntését hétfőn este a B1TV-ben azzal indokolta, hogy a kormány környezetkárosító beruházásokat támogat.

  • Zavargásokba torkollott a PSG ünneplése Párizs belvárosában

    Zavargásokba torkollott hétfőn este a Paris Saint-Germain labdarúgóklub harmadik bajnoki győzelmének megünneplése a párizsi Trocadéro téren: több száz futballhuligán gépkocsikat és kirakatokat tört be, összeverekedett a rohamrendőrökkel. Az összecsapásokban harmincan megsérültek, köztük három rendőr. Összesen 21 személyt vettek őrizetbe a rendbontás miatt. Az ellenzék felkészületlenséggel vádolta meg a rendőrséget.

  • Magyar fiatalt vertek meg a vajdasági Temerinben

    Újabb, magyar fiatalokkal történt temerini incidensről adott hírt hétfőn késő este a VajdaságMa. A hírportál beszámolója szerint a vasárnap hajnalban hazafelé tartó két magyar fiatal szembetalálkozott egy háromtagú szerb társasággal, és egyikük "minden ok és magyarázat nélkül" rátámadt az egyik magyar fiatalra, ütlegelni kezdte, sérüléseket okozva.

  • A DNA őrizetbe vette Borboly Csaba feltételezett bűntársait is

    Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök mellett a Hargita megyei önkormányzati testület egyik képviselőjét és az önkormányzatnak alárendelt útügyi igazgatóság ügyvezetőjét is őrizetbe vette a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi szolgálata - közölte hétfőn este honlapján a vádhatóság.