Amirõl a ma szól

  • Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort

    Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort - közölte az Együtt 2014 szerdán az MTI-vel. Indoklásul azt írták: a Fidesz álcivil szervezetek mögé bújva hazugságokat terjeszt terveikről, és szembesíteni szeretnék "a valósággal" a miniszterelnököt.
  • Ragaszkodik a horvát kormány Vukovár cirill betűs nevéhez

    A balközép zágrábi kormány megerősítette, hogy bevezetik a cirill betűs feliratokat Vukováron, míg a Franjo Tudjman alapította, 2011 decembere óta ellenzékben levő, jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a tervvel szemben foglalt állást.
  • Több mint hetven válogatott lép pályára a héten

    A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) február 6-át jelölte meg hivatalos válogatott játéknapnak, így csúcsforgalom lesz a világ pályáin, több mint hetven nemzeti csapat vív felkészülési mérkőzést. A magyar válogatott szerdán 18 órától Fehéroroszország ellen, Románia pedig 21 órától Ausztria ellen játszik.
  • Háromszéki hadüzenet az Antena3 televíziónak

    A valóság meghamisítása és gyűlöletbeszéd miatt kéri az Antena3 televízió felelősségre vonását a háromszéki önkormányzat, az EMNP, az Active Watch Sajtófigyelő Ügynökség és több központi román napilap. A hírtévé egyik műsorában rongynak nevezték a székely zászlót és gúnyolódtak Tamás Sándor megyei tanácselnökön.
  • Az RMDSZ nem szavazza meg a költségvetést

    Nem szavazzák meg az RMDSZ törvényhozói a 2013-ra költségvetés törvényét, mert ez nem az ország fejlődését szolgálja. A keddi költségvetési vitában a parlamenti pártoknak fenntartott hozzászólási időben az RMDSZ álláspontját Erdei D. István Szatmár megyei képviselő, a költségvetési és pénzügyi bizottság tagja ismertette.
  • Csúnyán elferdítette a román sajtó Dzsudzsák szavait

    „Eredeti” fordításban jelent meg a román sajtóban Dzsudzsák Balázs magyar válogatott labdarúgó nso.hu-nak adott interjúja.  A hotnews.ro román hírportál szenzációhajhász címmel hívta fel az olvasók figyelmét az anyagra, értelmezésük szerint Duzsdzsák és társai arra készülnek, hogy „tönkreverjék” Romániát a március 22-i magyar–román zártkapus vb-selejtezőn.
  • Székely hódoltság alá került a budafok-tétényi városháza

    Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint „zászlóháború dúl" Székelyföldön. A politikus ezt azon a keddi fővárosi ünnepségen mondta, amelyen Budafok-Tétény polgármesteri hivatalának falára kitűzték a székely lobogót.
  • Először tartottak imámok holokauszt-megemlékezést

    Mintegy harminc imám emlékezett meg a holokauszt áldozatairól a Párizshoz közeli Drancy Soa Emlékmúzeumában. A hétfő esti eseményen részt vett Manuel Valls, a vallásokért is felelős francia belügyminiszter. Drancyban működött Franciaországban a második világháború idején a legnagyobb gyűjtőtábor, ahonnan a franciaországi deportáltakat a náci haláltáborokba szállították tovább.
  • Mennyiért lehet rasszistának lenni Romániában?

    Vivane Reding jogérvényesülésért felelős uniós biztos fülébe is eljutott annak a gyulafehérvári fiatal politikusnak az ügye, aki a roma nők sterilizálását javasolta. A diszkriminációellenes tanács elnökétől, Asztalos Csabától megtudtuk, Rareș Buglea legfennebb nyolcezer lejes bírságot kaphat.
  • CFR: újrasérült Vass Ádám, az Inter ellen se léphet pályára

    Beletörődött helyzetébe Vass Ádám, akit kiújult lábközépcsont-sérülése miatt nem nevezett a Kolozsvári CFR 1907 a labdarúgó Európa-liga tavaszi küzdelmeibe, így nem léphet pályára az Internazionale elleni, legjobb tizenhat közé jutásért döntő párharcban sem.
  • Csütörtökön kezdődik a Berlinále

    Százhúszezer vendéget várnak Berlinbe a csütörtökön kezdődő Nemzetközi Filmfesztiválra, köztük 19 ezer filmes szakember és 4 ezer újságíró. A jegyárusítás első órájában már tízezer jegyet kapkodtak el az interneten, a belépők ára egyébként megfizethető: 9 és 13 euró között mozog.
  • A FIFA kitart: zártkapus lesz a magyar– román vb-selejtező

    A FIFA Fellebbviteli Bizottsága hétfőn arról értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy nem változtatott korábbi, a Magyarország-Románia vb-selejtezőt érintő döntésén.
  • A Liverpool-Debrecen BL-meccs is bundagyanús volt

    A 2009-es Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés is érintett a nemzetközi bundabotrányban az angol sajtó értesülése szerint. A Daily Mail című lap internetes kiadásában megjelent cikk arról számol be, hogy a Liverpool által 1-0-ra megnyert találkozó egyike annak a 380 futballmeccsnek, melyet az Europol hétfői bejelentése szerint a nemzetközi bűnszervezet - a gyanú alapján - az Európai Unió országaiban manipulált.
  • Orosz hadgyakorlat kezdődött a Kuril-szigeteknél

    Hadgyakorlatot kezdett kedden Oroszország a Kuril-szigeteknél - közölte az Interfax orosz hírügynökséggel az oroszországi keleti katonai körzet szóvivője. A már korábban tervbe vett hadgyakorlaton a tüzérség, a légierő támadó egységei, a Csendes-óceáni flotta hajói és a határőrségnek a Kuril-szigeteken elhelyezett állománya is részt vesz - mondta Alekszandr Gorgyejev.
  • Házhoz szállítják a Bánk bánt a középiskolásoknak

    Rendhagyó térben adja elő a Váróterem Projekt Katona József drámája alapján készült produkcióját, a Bánk bán? Jelen! című előadást. A középiskolások igényeire szabott, de nem csak középiskolásoknak szóló előadást legközelebb február 12-én lehet megtekinteni a kolozsvári Apáczai líceumban.
  • HSC: menesztették Lahtinent, kinevezték Gál Sándort

    A Csíkszeredai Sportklub vezetősége hétfő este menesztette vezetőedzői tisztségéből a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzőjét a finn Timo Lahtinent. Helyét a régi-új edző Gál Sándor veszi át.
  • Parlament: költségvetési vita orrvérzésig

    A parlament két házának keddi együttes ülésén kedden kezdődik a 2013-as költségvetés vitája, amelyet még ezen a héten le szeretnének zárni a honatyák. Bár a tervezethez több mint tízezer módosító indítvány érkezett, Niculae Mircovici képviselőházi titkár szerint péntek estig sikerül elfogadni a büdzsét.
  • 25 éves romániai biciklist gázoltak halálra Kecskemétnél

    Egy 25 éves kerékpározó román állampolgárt gázolt el egy személyautó hétfő este az 5218-as út Kecskemét és Kerekegyháza közötti szakaszán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
  • A roma nők sterilizálását javasolja egy tanácsos

    Rareș Buglea gyulafehérvári önkormányzati képviselő egy közösségi portálon közölte állásfoglalását, mely szerint sterilizálni kellene azokat a roma nőket, akik nem tudnak emberhez méltó körülményeket biztosítani az első gyermekük felneveléséhez.
  • Elodia továbbra sincs – gyilkosa vélhetően megkerült

    Az OTV 240 részes „Elodia-szappanoperáját” követően – amelyben a brassói ügyvédnő meggyilkolásának/túlélésének ezerféle változatát követhette nyomon a csatornatévé nézője – most, úgy tűnik, megvan maga a gyilkos is, aki nem más, mint Eodia Ghinescu férje, Cristian Cioaca volt rendőr.