Amirõl a ma szól

  • „120 százalékos” részvételre számít Antal délen

    Háromszéken 3,2 százalékkal alacsonyabb a szavazáson való részvétel, mint az országos átlag. Az erőteljes reggeli havazás után felmelegedett az időjárás és olvadni kezdett a hó, az emberek azonban nem rohanták meg nagy számban a szavazókörzeteket.
  • Női kézi Eb: kedden lesz a román-magyar

    A magyar női kézilabda-válogatott feledtetve a horvátok elleni rossz kezdést a maximális négy ponttal jutott be a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjébe, és ott a vasárnapi első fordulóban a másik ágról szintén pontveszteség nélkül érkező, olimpiai ezüstérmes montenegrói együttessel találkozik. Kedden Románia lesz a Böhn-csapat következő ellenfele.
  • BEC: 20,56 százalékos választási részvétel 14 órakor

    A romániai választók 20,56 százaléka adta le szavazatát vasárnap 14 óráig. A városiak 20,71, falvak lakói 20,36 százalékos arányban szavaztak – közölte a Központi Választási Iroda (BEC). Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár és Bihar megyében 19 százalék alatti a részvételi arány.
  • Az országos alatt a magyar részvételi arány

    Az RMDSZ Országos Választási Központjának becslése szerint a magyarság részvétele a vasárnapi választásokon 14 óráig messze elmaradt az országos aránytól, mintegy 17,4 százalékosra tehető. A becslés a Központi Választási Iroda 14 órás részvételi adataira épült.
  • Markó Attila: Sepsiszentgyörgy Székelyföld szíve legyen

    Markó Attila, Sepsiszentgyörgy képviselőjelöltje, 10 óra után a Gulliver óvodában adta le voksát, abban a körzetben, amelyhez a megyeszékhelyi lakcíme tartozik.
  • Băsescu: csak Tăriceanu tartaná a nyugati irányt

    Az ország nyugati irányultságára szavazott Traian Băsescu államfő, mert – mint mondta a szavazókörzetből való távozásakor – nem szeretné, ha Románia megrekedne abban a szürke sávban, ahol nem tudni, hogy Brüsszel vagy Moszkva, Washington vagy Peking felé vezet az út.
  • Szabó Ödön: az időjárás ne legyen akadály

    A parlamenti választás napján sem ül tétlenül Szabó Ödön parlamenti képviselőjelölt. Mielőtt sorra látogatta volna a települések szavazókörzeteit, a székelyhídi római katolikus templomban vett részt a vasárnapi misén.
  • Antal Árpád bízik a háromszékiek bölcsességében

    Vasárnap reggel Kovászna megyében probléma nélkül megnyílt mind a 212 választási körzet. Habár erőteljes a havazás, néhol hóvihar is volt, a szavazás folyamata zavartalan, tájékoztatott a Kovászna megyei Választási Iroda.
  • Kelemen a közösség biztonságáért szavazott

    „Abban reménykedem, hogy egy olyan eredménnyel fogjuk zárni a mai napot, ami megőrzi az erős képviseletet. Meggyőződésem, hogy erős parlamenti frakcióval fogunk rendelkezni, amely révén a magyarság nem lesz megkerülhető” – fogalmazott szavazata leadása után Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.
  • Korodi erős képviseletre, Borboly jogvédelemre szavazott

    Erős Bukaresti magyar képviseletet vár a szavazástól Korodi Attila képviselőjelölt, aki reggel kilenc órakor, családjával és egy plüsskutyával érkezett a csíkszeredai 6-os szavazókörzethez. Szerinte van rá garancia, hogy a székelyföldi jövő tovább épüljön és erősödjön.
  • Szilágyi Zsolt kettős magyar győzelmet remél

    Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, érmelléki szenátorjelölt vasárnap a reggeli órákban, a nagyvárad-csillagvárosi 19-es választókörzetben adta le a voksát. Utána elmondta, abban bízik, hogy két magyar párt a parlamentbe.
  • Eckstein-Kovács a csapatra szavazott, majd havat lapátolt

    "A csapatra szavaztam. Itt olyanok a választások, hogy örültem, hogy nem saját magamra kell adnom a voksot, hanem az egyik és a másik csapattársamra a képviselőházban és jó szívvel tettem. Remélem, hogy nem fog behavazódni, és hogy nekünk tavasz lesz estére egy nagyon jó eredménnyel" - mondta Ecksten-Kovács Péter kolozsvári RMDSZ-es szenátorjelölt, miután reggel 10-kor leadta szavazatát.
  • Zárva tart több szavazókörzet a nagy hó miatt

    Tizennégy szavazókörzet zárva tartott vasárnap reggel kilenckor, két órával az urnanyitás után, mert a választási bizottságok tagjai nem tudtak eljutni az éjszakai bőséges havazás miatt elszigetelt településekre. A meteorológusok szerint a választások napján az egész országban estig havazni fog.
  • Új-Zélandon indult, Kaliforniában zárul a román voksolás

    Romániai idő szerint már szombaton este 20 órakor megnyílt az új-zélandi Auklandban felállított 170-es számú szavazókörzet – tájékoztatott a külügyminisztérium.  A december 9-i romániai parlamenti választások alkalmával 95 országban 306 szavazókörzetet nyitottak meg.
  • Újraválasztották Berényi Józsefet az MKP elnökének

    Újraválasztották a szlovákiai Magyar Közösség Pártja (MKP) tisztújító kongresszusának küldöttei a párt elnöki posztjára Berényi Józsefet, az MKP eddigi első emberét szombaton Kürtön.
  • „Most vagy soha” hangulat Verespatakon

    Nagy arányú leépítések várhatók januártól a verespataki beruházónál, ezért munkahelye megőrzésének reményében a Rosia Montana Gold Corporation 500 alkalmazottja aktívan részt vett a vasárnapi Fehér megyei népszavazás kampányában. A cég már hónapok óta takaréklángon működik.
  • Semjén Zsolt visszautasítja az erkölcsi vádakat

    "Teljes jóhiszeműséggel jártam el, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszutasítok" - jelentette ki a plágiumgyanús ügye miatt sajtó elé álló miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt szombaton. "Az érintett oktatóknak a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett, ha bármilyen tudományetikai probléma lett volna, miért nem akkor jelezték, miért húsz év után akarnak pellengérre állítani" - fogalmazott a politikus.
  • Nincs ellenjelöltje Berényinek az MKP elnöki tisztségére

    Nincs kihívója az elnöki tisztségre Berényi Józsefnek, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) szombati tisztújító kongresszusán, ugyanis Csáky Pál az utolsó pillanatban visszalépett a jelöltségtől.
  • Finn képzőművészek állítanak ki Kolozsváron

    A kolozsvári Mátyás-ház kiállítótermében nyílik meg, Finnország nemzeti ünnepe (december 6) tiszteletére, a finn grafikusok munkáiból összeállított tárlat hétfőn este 7-kor.