Amirõl a ma szól

  • Kövér kihúzta a római delegációs listáról Gyöngyösit

    Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nem utazhat Rómába az Országgyűlés Külügyi Bizottságával - mondta Kövér László kedden Pápán. A magyar Országgyűlés elnöke ezt a pápai Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben tartott előadása előtt tartott sajtótájékoztatón mondta annak kapcsán, hogy az atv.hu hírportál értesülései szerint Kövér László kihúzta a küldöttség listájáról a jobbikos politikust.
  • Bosszantó román döntetlen, szerencsétlen magyar vereség

    A román női kézilabda válogatott hat gólos előnyt játszott el Oroszország ellen a szerbiai Európa-bajnokság nyitónapján és így kénytelen volt megelégedni a 21-21-es eredménnyel járó 1 ponttal. Magyarország még szerencsételenebbül járt, Görbiczék két másodperccel a lefújás előtt kaptak tragikomikus gólt és vesztettek 28-27-re Horvátországgal szemben.
  • BL: csoportelső a PSG és a Schalke

     A Paris Saint-Germain hazai környezetben 2-1-re nyert az FC Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában, ezzel az A jelű kvartett első helyezettjeként várhatja a nyolcaddöntő sorsolását. Az E-H jelzésű csoportokban szerda este rendezik meg az utolsó összecsapásokat, köztük a Manchester United–Kolozsvári CFR 1907 találkozót is, amely eldöntheti, hogy a vasutasok tavasszal a BL-ben vagy az EL-ben folytatják európai szereplésüket.
  • Száznál több halottja van a Fülöp-szigeteki tájfunnak

    Száznál többen haltak meg szerdai összesítések szerint a Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanao-szigeten, ahol kedden csapott le a Bopha tájfun.
  • Nehéz év vár a romániai autótulajdonosokra

    Benzináremelés, új típusú regisztrációs adó, megnövelt helyi illeték, dráguló biztosítások – csupán néhány „szörnyűség”, ami a személygépkocsi-tulajdonosokra vár a következő évben. Jövőre még mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk azoknak, akik élvezni szeretnék a saját autó nyújtotta kényelmet.
  • Román igen a pénzügyi tranzakciós adó bevezetésére

    Románia egyetért a pénzügyi tranzakciós adó bevezetésével, amennyiben arról megállapodás születik az Európai Unióban – jelentette ki Andrei Zaharescu kormányszóvivő.
  • Ezentúl sms-ben is fizethető Romániában az útdíj

    Szerdától sms-ben is ki lehet fizetni a rövid lejáratú útdíjat az Orange mobilhálózat 7500-as telefonszámára küldött szöveges üzenettel – jelentette be kedden az autópályákat és országutakat kezelő Országos Útügyi Vállalat (CNADNR).
  • BEC: elutasítja az EMNP vádjait Péter Zsuzsanna

    „Ez az ügy nem arról szól, hogyan viszonyul az RMDSZ az autonómiához. A törvény betartása mellett szavaztam” – jelentette ki a maszol.ro-nak Péter Zsuzsanna, a Központi Választási Iroda (BEC) RMDSZ-es tagja, akit a Szászfenes határában elhelyezett EMNP-óriásplakátról szóló BEC-döntésről kérdeztünk.
  • Visszahelyezteti az EMNP óriásplakátját a választási iroda

    A Kolozs megyei választási iroda arra kötelezi Szászfenes polgármesterét, helyezze vissza az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) választási hirdetését.
  • Háromszék: átadták a mentők korszerűsített székházait

    Háromszéken kedden átadták a mentőállomások korszerűsített székházait. A munkálatok finanszírozására 35 év után sikerült kormánytámogatást szerezni, mutatott rá Tamás Sándor.
  • Interferenciák: félárú jegyek az Illés próféta széke előadásra

    Különleges meglepetéssel jelentkeznek az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál szervezői: a mai Illés próféta széke című előadás kezdéséig féláron (10 RON-ért) vásárolhatók meg a jegyek a Jugoszláv Drámai Színház (Szerbia) és MESS Fesztivál (Szarajevó, Bosznia-Hercegovina) koprodukciójában bemutatott előadásra. A kedvezményes jegyeket a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztárában órarend szerint (10.00-13.00, 16.30-19.00), valamint online a biletmaster.ro-n vehetik meg az érdeklődők.
  • Csak a választások után tartóztathatják le Ion Stant

    Csupán a választások után dönt arról a parlament, hogy engedélyezi-e a korrupcióval gyanúsított Ion Stan szociáldemokrata képviselő előzetes letartóztatását. Erről keddi ülésén határozott a képviselőház házbizottsága.
  • Véget ért Mircea Diaconu szenátori pályafutása

    Tudomásul vette keddi ülésén a felsőház az Alkotmánybíróság döntését Mircea Diaconu szenátor parlamenti megbízatásának megszűntetéséről. A szenátus határozatban megüresedettnek nyilvánította a színész-politikus mandátumát.
  • CURS-felmérés: mennyi az EMNP 1 százaléka?

    Az RMDSZ támogatottságát öt, az EMNP-jét egy százalékosra becsüli egy hétfőn közzétett CURS-felmérés. Kiss Tamás szociológus szerint az adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ám úgy véli: a néppárt támogatottságát túlbecsüli a közvélemény-kutatás.
  • Nem sikerült Demeter Szilárd "önkirúgatása"

    Megőrizte az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kampánystábjának kreatív igazgatói tisztségét Demeter Szilárd. A párt vezetősége úgy döntött, nem fogadja el Tőkés László irodavezetőjének múlt hétvégén benyújtott felmondását.
  • Románia hamarosan gázt exportálhat Magyarországra

    Románia technikai értelemben képessé válhat arra, hogy 2015-től gázt exportáljon Magyarországra - írja a Bloomberg a Ziarul Financiarra. A napilap szerint a technikai feltételeket záaz évtized közepére teremtik meg.
  • Kézi EB: középdöntőbe várják a magyar és román lányokat

    A magyar női kézilabda-válogatott 4 gólos győzelemmel, Románia pedig 6 gólos vereséggel hangolt a kedden kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra, amelynek fő esélyese a 2010-es kontinenstorna győztese, Norvégia. 
  • Markó: december 9-e a magyar önállóság napja

    Az erdélyi magyarság számára döntően fontos, hogy december 9-én egy minél erősebb RMDSZ-képviseletet küldjön a parlamentbe, ez ugyanis az egyetlen lehetőség arra, hogy az erdélyi magyarság saját kezébe vegye a sorsát, és önmaga dönthessen az őt érintő kérdésekben – jelentette ki Markó Béla alsó-nyárádmenti kampánykörútján.
  • Plágiummal gyanúsítják Ecaterina Andronescut

    Három olyan publikációt jelentett meg nemzetközi tudományos folyóiratokban 2006-2007 között Ecaterina Andronescu oktatási miniszter, amelyek tartalmához semmi köze nincs – állítja a tudományetikai kódex megsértéseinek feltárására szakosodott integru.org portál. A miniszter tagadja a vádakat.
  • Orbán: megvédjük zsidó honfitársainkat a támadásoktól

    Magyarországhoz méltatlannak nevezte a miniszterelnök a jobbikos Gyöngyösi Márton egy héttel ezelőtti felszólalását a parlamentben. Orbán Viktor a szocialista Steiner Pál azonnali kérdésére hétfőn azt mondta: a magyarok megvédik zsidó honfitársaikat.