Amirõl a ma szól

  • Már megrendelhető az iPhone 5 Romániában

    Péntektől Romániában is megrendelhető az iPhone 5 okostelefon az Orange és Vodafone honlapjain. A készülékeket november 2-tól forgalmazzák az országban.
  • Orosz gazdasági kémet lepleztek le a román hatóságok

    Gazdasági kémkedéssel gyanúsítanak a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei egy orosz állampolgárt, aki a Moldova Noua környéki ritkafém- és rézlelőhelyekről szóló titkosított dokumentumokat próbált kilopni az országból.
  • EL: győzött a Steaua és a Videoton is

    Vlad Chiricheş szépségdíjas góljával jutott vezetéshez a Bukaresti Steaua a norvég Molde elleni Európa-liga mérkőzésen, amit aztán Raul Rusescu találata duplázott meg. A fővárosi bakák három forduló után vezetik csoportjukat. Ugyancsak győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit a Videoton, amely 2-1-re győzött a BL-ből a kolozsvári CFR által búcsúztatott FC Basel ellen.
  • Liga 1: hétfőig Feri Dicané a CFR marsallbotja

    Feri Dican, a szerda délben lemondott Ioan Andone  korábbi másodedzője vezeti a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgóit szombaton, a Liga 1 tizenharmadik fordulójában, amelyben a vasutasok Turnu Severinben lépnek pályára.
  • Bajnai: ellenzéki együttműködés – néhány tanulsággal

    A résztvevőknek kockázatos, és nem jelent tartós megoldást: az európai példák alapján ez a jellemző az olyan széles körű ellenzéki együttműködésekre, amilyet Bajnai Gordon hirdetett meg október 23-án, a Milla tüntetésén. Az ilyen formációk általában idő előtt felbomlanak, és a tagok egy része eltűnik a süllyesztőben. A volt kormányfő széles körű választási együttműködést vizionált a szükséges „rezsimváltás" érdekében. Ha az Együtt 2014 valóban potens politikai mozgalommá válna, az nem lenne példa nélküli Európában. A résztvevőknek azonban nem árt néhány tanulságot figyelembe venniük.
  • Barack Obama már leadta szavazatát

    Barack Obama amerikai elnök csütörtökön, 12 nappal az egyesült államokbeli választások előtt Chicagóban leadta a szavazatát.
  • Silvio Berlusconi nem akar többé miniszterelnök lenni

    Hivatalosan bejelentette az aktív politikából való távozását Silvio Berlusconi volt kormányfő az Il Giornale napilapban csütörtökön megjelent közleményében. Közölte azt is, hogy december 16-át jelölte meg pártja, a Szabadság Népe (PdL) miniszterelnök-jelöltjének a megválasztására.
  • Csütörtökön újraindul a termelés az Oltchimnél

    Újraindul a termelés az Oltchim vegyipari kombinátban, csütörtökön a membráncellás elektrolízises gyártást indítják be, két hét múlva pedig a higanykatódos termelés is beindul.
  • Lance Armstrongtól 12 millió dollárt követelnek

    Várhatóan több millió dollárnyi prémiumot kell visszafizetnie Lance Armstrongnak, akit doppingvétség miatt mind a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott, és örökre eltiltott a versenyzéstől a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).
  • BL: hősiesen küzdött és pontot rabolt a kolozsvári CFR 1907

    A végelszámolásnál nagyon fontosnak számító pontot rabolt Isztambulból a Kolozsvári CFR 1907, amely több mint egy órán keresztül emberhátrányban játszva verte vissza a hullámokban támadó Galatasarayt. Mario Felgueiras büntetőt is védett a Türk Telekon Aréna poklában. Visszavágó két hét múlva a Fellegváron.
  • CFR: lemondott Andone, Pászkányék keresik utódját

    Nem mentette meg a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében elért isztambuli döntetlen a Kolozsvári CFR 1907 vezetőedzőjét, Ioan Andone szerda délben bejelentette lemondását. A vasutas bajnokcsapat vezetősége lázasan keresi utódját, a legfrisebb hírek szerint az 56 éves Alberto Cavasin lehet Cadúék trénere.
  • Ausztráliába költözik Csipes Tamara, 2011 sportolónője

    Douchev-Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea után egy újabb világbajnok kajakos készül elhagyni Magyarországot: a tavaly az Év sportolónőjének választott Csipes Tamara Ausztráliába tart. Egyelőre nem tudni, hogy folytatja-e a kajakozást.
  • Női kézi BL: kolozsvári erősítést kap az ETO-keménymag

    A Győrből érkező mintegy 180 ETO-szurkoló mellett a vendégszektorból buzdítja majd a magyar női kéziabdabajnokot a kolozsvári Báthori István Elméleti Líceum 90 diákja is a szombaton 17.30-kor kezdődő U-Jolidon–Audi ETO Bajnokok Ligája mérkőzésen. Görbiczék péntek délután találkoztak erdélyi támogatóikkal a patinás iskola dísztermében.
  • Az ellenséges csarnok se állta útját a Győrnek

    Fergeteges, időnként magyarellenes felhangokkal „dúsított” lelátók előtt győzte le öt góllal a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésén Győri Audi ETO a sorozat újoncát, a Kolozsvári U Jolidont.
  • Asztalitenisz-EB: román arany, magyar ezüst

    Aranyérmet szerzett a román Daniela Dodean, Elizabeta Samara duó a dániai Herningben zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a szombati döntőben hét játszmában legyőzte a magyar Póta Georgina, Tóth Krisztina kettőst. 
  • Liga 1: botlott a CFR, a Rapid és a Dinamo is

    A meglepetések jegyében zajlott le a labdarúgó Liga 1 tizenkettedik fordulójának első három játéknapja: mind a Kolozsvári CFR, mind pedig a bukaresti Rapid és Dinamo elvesztette hazai pályán játszott mérkőzését a papíron rosszabbul jegyzett ellenfelével szemben.
  • BL: edzőjükért is játszhatnak a vasutasok Isztambulban

    Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Az erdélyi magyar focirajongók számára a legizgalmasabbnak a Kolozsvári CFR 1907 isztambuli vendégszereplése ígérkezik, ahol a török bajnok Galatasaray ellen lép pályára.
  • Megfosztották hét Tour-győzelmétől Lance Armstrongot

    A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) hétfőn hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem áll ki a doppingügybe keveredett Lance Armstrong mellett, és mind a hét Tour de France-győzelmétől megfosztja.
  • NBA: Somogyi Gergő nem lett Lakers-játékos

    Az első keretszűkítést még igen, a másodikat viszont már nem „élte túl" Somogyi Gergő az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakersnél.