Amirõl a ma szól

  • Bővítési biztos: Románia legyen hitelesebb

    Románia különös figyelmet szentel annak, miként érvényesülnek a kisebbségi jogok a térség országaiban - hangsúlyozta Titus Corlățean külügyminiszter, miután hétfőn Bukarestben egyeztetett Stefan Füle uniós bővítési biztossal, aki azt mondta, a régió hasznára válna, ha Románia hitelesebb, átláthatóbb és kiszámíthatóbb lenne.
  • Háromszék: fogyasztásra alkalmatlan tej automatákban

    Ismeretlen származású tejet forgalmazó tejautomatákat zárt be a háromszéki Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság. Sikó Barabási Sándor főállatorvos arról tájékoztatott, hogy ellenőreik, az önkormányzat és helyi rendőrség képviselőinek jelenlétében öt sepsiszentgyörgyi tejautomatát helyeztek zárlat alá. A készülékeket hivatalosan lepecsételték, mivel az azokban lévő tej állategészségügyileg nem ellenőrzött állományból származik.
  • Bíró Zsolt: az MPP nem indít önálló jelölteket

    Nem indít jelölteket a Magyar Polgári Párt (MPP) a decemberi választásokon, és a kampányban a szavazók bölcsességére bízza, hogy az RMDSZ és Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közül melyiknek a jelöltjeire üssék a pecsétet – jelentette ki hétfőn reggel a maszol.ro-nak Bíró Zsolt.
  • Kötő: Andronescu szétrombolja az oktatási törvényt

    Ecaterina Andronescu addig nem nyugszik, amíg pontról pontra át nem alakítja oly módon a jelenlegi oktatási törvényt, hogy a jogszabály tartalmazza a parlament által korábban elvetett szociáldemokrata tervezet előírásait – jelentette ki a maszol.ro-nak Kötő József.
  • Douchev-Janics hajlandó két évet kihagyni Szerbiáért

    A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa a szerb sajtóban cáfolta Ábrahám Attila múlt heti nyilatkozatát. Elmondta, nem tervezi, hogy bolgár színekben versenyezzen. Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, akár azon az áron is, hogy két évet ki kell hagynia.
  • Sandy hurrikán: New York-ból 375 ezer embert telepítenek ki

    Az Egyesült Államok történelmének legnagyobb kiterjedésű, több tízmillió embert érintő viharára készül. A Sandy hurrikán hétfő este éri el a keleti partokat. Michael Bloomberg New York-i polgármester vasárnap 375 ezer ember kitelepítését rendelte el.
  • „Van tartalék, ha nem tudunk zöldágra vergődni”

    „Meg kell találni a magyar tagozat felépítésének azt az útját, hogy az színvonalas magyar oktatást biztosítson, és elfogadható legyen a másik fél számára is” – jelentette ki a maszol.ro-nak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem új magyar rektorhelyettese. Szilágyi Tibort a rá váró feladatokról kérdeztük.
  • Andronescu: a kilencedik osztály a középiskolában marad

    A kilencedik osztályt továbbra is a középiskolában tartaná Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.
  • Exit poll Ukrajnában: öt párt jutott be a parlamentbe

    Az urnazárás után vasárnap este közzétett exit poll-eredmények alapján a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók pártja lett az első az aznapi ukrajnai parlamenti választásokon, a második a bebörtönzött ex-kormányfő, Julija Timosenko mögött álló egyesült ellenzék. A felmérések szerint öt párt jut be a parlamentbe.
  • Tiszavasvári a Jobbik fővárosa marad

    Óriási eredménynek tartja Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy Fülöp Eriket újraválasztották Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi választásokon, ráadásul a 2010-es voksolásnál nagyobb arányú támogatottsággal.
  • Női kézi BL: Ljubljanában is simán nyert a Győr

    Az előző idényben finalista Győri Audi ETO KC könnyedén, 31-20-ra nyert a szlovén Krim Ljubljana otthonában vasárnap, és - akárcsak a másik magyar induló, az FTC-Rail Cargo Hungaria - a csoportküzdelmek  felénél százszázalékos mérleggel vezeti csoportját a női kézilabda Bajnokok Ligájában.
  • Női kézi BL: a Vegeta és a Coca Cola győzött Kolozsváron

    Harmadik, elvileg legkönnyebb összecsapását is elvesztette a Kolozsvári U-Jolidon a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az egyetemista lányokat hazai pályán gyűrte le 20-19-re a kaproncai Podravka Vegeta. A B csoport másik mérkőzésén a Győri Audi ETO vasárnap a Krim Ljubljanához látogat.
  • Lesz-e magyar képviselő a kijevi parlamentben?

    Hatévnyi szünetet követően újból lehet magyar képviselője az ukrán parlamentnek, miután a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség három egyéni választókerületben indított képviselőjelölteket, míg az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje a kormányzó Régiók Pártja listáján befutónak számító helyet kapott.
  • Indiai Nagydíj - Vettel győzött, Alonso a második

    Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája győzött vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 17. futamán, az Indiai Nagydíjon. A vb-címvédő német autóversenyző mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második, az ausztrál Mark Webber (Red Bull) a harmadik.
  • Markó: minden ellenjelölt-indítás veszélyes

    Az erdélyi magyar pártok közötti szövetség egyelőre nem fog összejönni, mert nincsen hogyan: azzal egyetértek, hogy beszélő viszonyban kell lenni mindenkivel, de itt elsősorban nem az RMDSZ-nek, hanem a szövetségen kívüli csoportosulásoknak kell keresni az együttműködés lehetőségét velünk, és ennek a végcélja az kell legyen, hogy az RMDSZ-en kívüli pártok fogadják el az egységes politikai képviselet gondolatát, másszóval azt, hogy közös ernyő alatt dolgozzunk – jelentette ki Markó Béla szenátor pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió „Többszemközt" című műsorában.
  • Berlusconi nem mond le a politikai szereplésről

     Silvio Berlusconi, a négy év szabadságvesztésre ítélt volt olasz miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a politika színpadán kíván maradni, cáfolva ezzel két nappal korábbi közlését.