Amirõl a ma szól

  • Románia vad tájai Kolozsvár főterén

    Vad Románia címmel természetfotó-kiállítás tekinthető meg Kolozsvár Főterén. Dan Dinu fotográfus képeit már bemutatták Bukarestben, Temesváron, Brassóban, Nagyszebenben, és Kolozsvár után Iaşi, Konstanca és Craiova lakosai is láthatják a Románia legszebb „arcát" ismertető pillanatképeket.
  • Romney máris költözne a Fehér Házba

    A republikánus elnökjelölt-aspiráns stábja az elmúlt hetekben csendben megkezdte az egyeztetést a szövetségi hivatalok működését biztosító Általános Szolgáltatások Hivatalával (GSA) a Mitt Romney-féle esetleges fehér házi és kormányzati beköltözés megtervezéséről - írta pénteki számában a The Washington Post.
  • Hetvenhetesek tárlata

    A Marosvásárhelyi Művészeti Líceum 1977-ben végzett és a művészi pályát folytató egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Kultúrpalota földszinti kiállítótermeiben.
  • Gyülekeznek a mesefigurák a Hargita megyei óvodák falán

    Nyaralás helyett javában dolgozik az a három grafikus, aki  vakáció idején, június 15. és szeptember 15. között mesefigurákat fest fel 32 Hargita megyei óvoda falára, Hargita Megye Tanácsa Gyerekmosoly programja keretében.
  • Budapest „elirányította” a részképzésszervezést

    Ezentúl nem az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), hanem a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) bonyolítja le az erdélyi magyar egyetemi hallgatók magyarországi részképzésének megszervezését – döntötték el Budapesten. Az OMDSZ tiltakozik, a KMEI szerint ők ezt nem is kérték, az Oktatási Államtitkárság pedig késik a magyarázattal.
  • Elfogták az egyik legveszélyesebb olasz bűnözőt

    Olasz különleges egységek fogták el a calabriai maffia egyik főnökét, akit 14 éven át gyilkosságért köröztek a hatóságok, jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség.
  • Amerika támogatja Egyiptom demokratikus kormányzását

    Az Egyesült Államok szilárdan támogatja Egyiptomot a demokratikus kormányzás teljes körű megteremtésében - jelentette ki Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szombaton Kairóban, miután megbeszélést folytatott az új egyiptomi államfővel.
  • Őrizetbe vettek egy háborús bűnöst Budapesten

    Gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vette Csatáry Lászlót a Budapesti Nyomozó Ügyészség szerdán. A férfit emberek törvénytelen kínzásával megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják. Ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.
  • Szabadság-gyöngy-buborék

    A szabadság szó lett a győztes a minél színesebb és minél játékosabb hangzású szavakat kereső Színes Város Csoport és a Fővárosi Beszédjavító Intézet által június elején meghirdetett versenyen. A második helyezett a gyöngy, a harmadik a buborék.
  • Neves román film az Anonim Fesztiválon

    Beválasztották Radu Jude Mindenki a családunkból (Toată lumea din familia noastră) című alkotását az Anonim Fesztivál nagydíjáért versengő hét film közé. A kilencedik alkalommal megszervezendő szemle augusztus 6–12. közt várja közönségét a Duna-deltai Szentgyörgyön.
  • A Váci börtönszínház Vasfüggönye a Duna Televízióban

    A Vasfüggöny című dokumentumfilmet, amely bemutatja a váci börtönszínház tagjait, július 23-án este tűzi műsorára a Duna Televízió. A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon 2011-ben sikerrel szerepelt alkotás a Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottak részvételével, Rada Lilla, külsős rendező irányításával évek óta működő színházat ismerteti.
  • Antonescu: Románia elnökének senki sem parancsol

    Románia törvényeit a román parlament hozza és Románia elnökének senki sem parancsol - szögezte le péntek esti nyilatkozatában Crin Antonescu ideiglenes államfő.
  • Gyürk: Magyarország nem Románia

    Különbözőbb már nem is lehetne Magyarország és Románia helyzete - írta Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a European Voice című brüsszeli hetilap pénteken utcára került legfrissebb számában, olvasói levélben.
  • Jubileumi Role koncert, több mint száz zenésszel

    A huszonötödik születésnapját ünneplő Role zenekar szombati koncertjére teljes erőbedobással folynak a próbák. A közönség hangzás- és látványélményben egyaránt kiemelkedő produkcióra számíthat: több mint száz művész készül színpadra állni a jubileumi rendezvényen.
  • Átadták a Bukarest–Ploieşti autópályát

    Átadták csütörtökön a forgalomnak az A3-as jelzésű Bukarestet Ploieşti-tel összekötő autópályát. A 62 km hosszúságú sztráda 450 millió euróba került.
  • Lefokozhatják a háromszéki településeket

    Visszaminősíthetik a háromszéki városokat, illetve néhány vidéki települést össze kellene vonni ahhoz, hogy a lakosság száma megfeleljen a községi előírásnak.A lakosság számának a csökkenése miatt jövőre átszervezhetik a településeket.
  • Kolozsvári Magyar Napok: százezer látogatóra számítanak

    Augusztus 13-án kezdődik és nyolc napon át tart majd az idei Kolozsvári Magyar Napok. A szervezők több mint 110 programmal készülnek és körülbelül százezer résztvevőre számítanak – mondta el a maszol.ro-nak Gergely Balázs szervező.