Amirõl a ma szól

  • Magyarország: IMF-megállapodás 2013-ban?

    Budapesti döntéshozói körökben "két tábor" alakulhatott ki abban a kérdésben, hogy mennyire fontos a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) – erre a következtetésre jutottak minapi magyarországi látogatásukon londoni felzárkózó piaci elemzők.
  • Nemzetközi közvetítéssel közel a gázai tűzszünet

    A konfliktusban közvetítő egyiptomi elnök szerint közel a megegyezés a felek között, Izrael ezért kedden befejezheti a Gázai övezet bombázását. A Hamász ugyanakkor továbbra is rakétákat lő ki, Gázaváros felett pedig olyan szórólapokat dobott ki az izraeli légierő, amelyek otthonuk elhagyására sürgetik a lakosokat.
  • Szalmonellával fertőződött egy romániai csirkefarm

    Harminchétezer csirkét fertőzött meg a szalmonella egy romániai farmon. A teljes szárnyasállományt el kellett pusztítani – közölte pénteken az állategészségügyi hatóság (ANSVSA).
  • Kormányszóvivő: Victor Ponta nem beszélt Kövesi jelöléséről

    Cáfolta hétfőn délben a kormányszóvivő, hogy a miniszterelnök megerősítette Laura Codruța Kövesi jelölését a korrupcióellenes ügyészség (DNA) élére. Andrei Zaharescu ezt azután nyilatkozta, miután a hírtelevíziók és az online sajtó is hírül adta: Victor Ponta igennel válaszolt hétfőn arra a kérdésre, hogy a volt legfőbb ügyészt javasolja a DNA vezetőjének.
  • Mugur Isărescu intelmei a politikusok számára

    „Meg kell tanulnotok, hogy a gazdasági fellendülés korszaka nem tart a végtelenségig. Előbb-utóbb eljön a kiigazítások időszaka, és jaj azoknak közületek, akiknek ezt végre kell hajtani" – üzente Mugur Isărescu kedden a politikusoknak.
  • Az almalétől a civil kasszáig: Civil Napok Sepsiszentgyörgyön

    A nonprofit szervezetek forrásszerzési lehetőségeiről értekeztek a hétvégén a Civil Napok résztvevői Sepsiszentgyörgyön. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a jelenlévők a tapasztalatcsere során hasznos információkhoz jutottak – tájékoztattak az szervezők, akik szerint ilyen eseményekre nagy igény van, ezért a konferenciát jövőre is meg szeretnék rendezni.
  • Juncker: reformok előtt nem kap hitelt Görögország

    Görögországnak a nemzetközi hitelprogram szerint esedékes következő kifizetés előtt meg kell mutatnia, hogy elkötelezett a reformintézkedések mellett - jelentette ki az euróövezet országainak pénzügyminiszteri csoportját (Eurogroup) elnöklő Jean-Claude Juncker a miniszterek hétfői találkozója után Luxembourgban. Hétfőn hivatalosan is működésbe lépett az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM), az eurózóna válságkezelő alapja.
  • Wekerle terv: a szomszédok felfedezése

    Ha Magyarországnak nem megy, szomszédai segítségével hátha sikerül! Ez a magyar gazdaság „Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiájáról" szóló Wekerle Terv receptje, ami akár be is válhatna, ha nem puszta kívánsághalmazzal jelentkezett volna ismét a budapesti Nemzetgazdasági Minisztérium.
  • Fellármázta a világot Phenjan űrrakétája

    A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentésében megerősítette, hogy Észak-Korea szerda reggel felbocsátotta a műholdat szállító háromfokozatú rakétáját. „A műhold a kijelölt Föld körüli pályára állt" – szólt a tájékoztató. Később az észak-amerikai légvédelmi parancsnokság, a Norad is megerősítette, hogy amerikai rakéta-felderítő rendszer észlelte az észak-koreai rakéta indítását, amely az űrbe szállított egy eszközt, amely Föld körüli pályára állt. A tájékoztató szerint a rakéta nem jelentett semmilyen fenyegetést Észak-Amerikára nézve.
  • Ponta fenntartja, hogy Budapest „arcátlankodik”

    A miniszterelnök szerint a magyarországi választási kampánnyal hozhatók összefüggésbe a magyar politikusok legutóbbi nyilatkozatai a székely zászló kitűzésével kapcsolatban. Victor Ponta csütörtökön elmondta, továbbra is provokációnak tartja Németh Zsolt államtitkár kijelentéseit.
  • XVI. Benedek: imádkozzatok értem és az egyházért

    XVI. Benedek a szerdai audiencián kijelentette: az egyház érdekeit tartotta szem előtt, saját elhatározásából döntött úgy, hogy leköszön a pápai trónról. A pápát hatalmas tapssal köszöntötte az a mintegy nyolcezer ember, aki részt vett a szerdai szokásos általános kihallgatáson, amely számára az utolsó előtti volt a február 28-ra jelzett távozása előtt.
  • Főtámogató nélkül maradt a Kimenő Összművészeti Diákfesztivál

    Egyelőre csak a szükséges összeg fele áll a KIMENŐ Összművészeti Diákfesztivál szervezőinek rendelkezésére, hogy áprilisban tető alá hozzák a műfaját tekintve Erdélyben egyedi rendezvénysorozatot.
  • Környezetvédelmi baleset: bányavíz jutott a Lápos folyóba

    Környezetvédelmi katasztrófa fenyeget Máramaros megyében, ugyanis kedden reggel jelentős mennyiségű bányavíz került a folyókba a Láposbánya patakán keresztül a Campurele bánya bezárt tárnáiból.
  • Mi történik az alkotmánybíróság döntése után?

    Valeriu Zgonea képviselőházi elnök elképzelhetőnek tartja, hogy a parlament már pénteken megtartsa azt a rendkívüli ülését, amelyen tudomásul veszik az alkotmánybíróság döntését az államfő leváltásáról szóló referendum érvénytelenségéről.
  • Próbariadó lesz kedden Csíkszeredában

    Közriadóztatási akciót tartanak Csíkszeredában kedden 10.00 órakor, a földrengés esetén esedékes mentést, tűzoltás és romelhárítást gyakorolják. Ugyanazon a napon, a vegyi balesetek esetén előírt beavatkozásra kerül majd sor a Heineken Romania csíkszeredai munkapontján.
  • Ezren kísérték utolsó útjára Lőrincz Zsigmondot

    Vasárnap délután több mint ezer ember kísérte végső útjára Lőrincz Zsigmondot, Kovászna város polgármesterét, az RMDSZ orbaiszéki szervezetének elnökét a fürdővárosi temetőbe.
  • Megmenekült a fogdától Ion Stan képviselő

    Elutasította pénteken a képviselőház a korrupcióval gyanúsított Ion Stan szociáldemokrata honatya előzetes letartóztatását. A politikus mentelmi jogának felfüggesztését a korrupcióellenes ügyészség kérte. Victor Ponta szociáldemokrata pártelnök kizárná a pártból a politikust.
  • Hatósági fellépés készül a székely zászló ellen

    Más államok zászlóinak kifüggesztésével kapcsolatban helyezett kilátásba hatósági fellépést csütörtökön Radu Stroe belügyminiszter. A tárcavezető a rendőrséggel ellenőriztetné a lobogók használatának jogszerűségét. Jelenleg több székelyföldi önkormányzat épületére ki van tűzve a székely zászló.