Amirõl a ma szól

  • Pénteken kiderülhet a pártkonzultációk menetrendje

    A Központi Választási Iroda (BEC) várhatóan pénteken délben küldi át a Hivatalos Közlönyhöz a december 9-ei parlamenti választások eredményeinek jegyzőkönyvét, mondta Marian Muhuleţ, a BEC szóvivője.
  • Csökkent a munkanélküliség a harmadik negyedévben

    A statisztikai hivatal adatai szerint 6,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a harmadik évnegyedben Romániában. Ez csökkenést jelent mind az előző év hasonló időszakához, mind a második negyedévhez képest.
  • Winkler: elsődleges cél a Minority Safe-Pack elfogadása

    Az RMDSZ számára az idei év legfontosabb külpolitikai célja a kisebbségi európai polgári kezdeményezés elindítása és az európai kisebbségvédelmi keretszabályozási csomag – a Minority SafePack – elfogadása lesz - írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Winkler Gyula.
  • Elfogadta a parlament az idei költségvetést

    Elfogadta csütörtökön a parlament a 2013-as állami költségvetésről és a 2013-as társadalombiztosítási költségvetésről szóló törvényeket. Előbbi jogszabály mellett 309-en, ellene 108-an, utóbbi mellett 310-en, ellene 109-en szavaztak.
  • Eddig rejtegetett Hincz Gyula-festmények láthatók Csíkban

    Hincz Gyula Erdély című tárlatát láthatják a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériájának látogatói. A gyűjtemény különlegességét a Váci Értéktárban őrzött tizennégy olajfestmény adja, amelyek mindeddig műterembe zárva, rejtve maradtak a közönség előtt. A kiállítás péntekig látogatható.
  • Nagyméretű zászlót vontak fel Csíkszereda főterén

    Nagyméretű székely zászlót vontak fel az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) önkormányzati képviselőinek kezdeményezésére hétfő délután Csíkszereda főterén, a megyeháza szomszédságában egy 7,5 méter magas zászlórúdra.
  • Utoljára rendeznek Fradi–Újpest-derbit az Albert-stadionban

    A magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű összecsapására, a Ferencváros-Újpest mérkőzésre kerül sor vasárnap az OTP Bank Ligában. A 16.30-kor kezdődő összecsapást az M1 élőben közvetíti.
  • Román-magyar viszony: betett a székely zászló

    A romániaiak többsége szerint a székely zászló ügye rontott a román-magyar viszonyon – derül ki az Előrejelzési és Stratégiai Román Intézet (IRES) márciusi felméréséből. A nagy többség úgy véli, a magyar hatóságoknak „nem lenne szabad beavatkozniuk ilyen ügyekbe," 74 százalék véleménye szerint a botrány kihathat a két ország viszonyára is.
  • Zöld utat kapott a palagáz kitermelése Kínában

    Délnyugat-Kínában megindulhat a palagáz kitermelése, miután Peking jóváhagyott egy a Royal Dutch Shell multinacionális olajvállalattal kötött termelésmegosztási szerződést - derült ki keddi sajtójelentésekből.
  • Hogyan módosítanák az alkotmányt Victor Pontáék?

    A Szociál-Liberális Szövetség jogászai elkészítették az eljövendő alkotmánymódosítás új tervezetét, amelyet – a szociál-liberálisok vezető szerint – 2013. június 30-ig kellene megszavaznia a parlamentnek.
  • Január 15-én érkezik Romániába az IMF küldöttsége

    Január második felében kéthetes felülvizsgálati látogatásra érkezik Romániába a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amely az Európai Bizottság és a Világbank szakértőivel együtt tekinti át, milyen mértékben teljesítette Románia a vállalt kötelezettségeit a jelenlegi elővigyázatossági hitelmegállapodás keretében.
  • Pep Guardiola szerelmet vallott az angol futballnak

    Pep Guardiola az Angol Labdarúgó Szövetség megalakulásának 150. évfordulójára rendezett ünnepségen vett részt szerdán Londonban, ott beszélt az angliai edzősködés lehetőségéről - írja a Guardian.
  • Hónapok után először rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

    Izrael palesztin területek elleni, novemberi hadművelete óta először ismét rakétát lőttek izraeli területre a Gázai övezetből, közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió. A Gázából kedd reggel indított, Grad típusú rakéta a palesztin területtől északra, Askelón déli, ipari övezetében egy útba csapódott. Emberéletben nem esett kár, csak anyagi veszteség keletkezett.
  • Hitelezői sokat panaszkodnak az Orangewaysre

    Az Orangeways magyar diszkont buszvállalat partnerei százmillió forintot meghaladó kifizetetlen számla, illetve munkabér miatt panaszkodnak. Kezdeményeztek már felszámolást, munkaügyi pereket, volt, aki az adóhatóságnál tett feljelentést – írta keddi számában a Népszabadság.
  • Megerősítette Lengyelország elsőrendű besorolását a Moody's

    Megerősítette Lengyelország szuverén kötvénykötelezettségeinek "A2" szintű, elsőrendű befektetői  besorolását pénteken a Moody's Investors Service, méltatva a lengyel kormány költségvetési konszolidációs erőfeszítéseit.
  • Megkezdte a pártalapítást Traian Băsescu?

    Népi Mozgalom néven alapítvány létrehozását jelentette be hétfőn este honlapján Cristian Diaconescu elnöki tanácsos. A bejelentés előzményeként Traian Băsescu államfő szombat este arról beszélt, hogy a jövőben új jobboldali politikai erőt hoz létre, mivel csalódott a Demokrata Liberális Pártban (PDL).
  • Erdélyi turnéra indul a Csík Zenekar

    Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen koncertezik április közepén a 25 éves Csík Zenekar. A Kossuth-díjjal kitüntetett, sajátos hangzásvilágú zenekar turnéját Nagyváradon kezdi április 15-én, hétfőn 19 órától a Szigligeti Színházban.
  • Merkel: aggasztó a német alapítványok oroszországi korlátozása

    Aggasztó, hogy Oroszországban korlátozzák német alapítványok munkáját - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Hannoverben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: kormánya reméli, hogy a jövőben szabadon működhetnek az alapítványok Oroszországban, és semmi sem gátolja a civil társadalom fejlődését.