Amirõl a ma szól

  • Saját gyerekeiket alkalmazzák nyári munkára a háromszékiek

    Hetven háromszéki diák talált munkát a vakáció idejére, tájékoztatta lapunkat Kelemen Tibor. A Kovászna megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) vezetője szerint a legtöbb diákmunkát a háromszéki nadrággyárak és egy kábelköteg gyár biztosítja a fiataloknak. 

  • Ellenőrzik az esélyegyenlőség biztosítását Hargita megyében

    Átfogó ellenőrzéssorozatot végez országos kampány részeként Hargita megyében a Hargita Megyei Szociális és Kifizetési Ügynökséghez tartozó Szociális felügyelőség. Az idei év január 15 és november 15 között zajló akció során önkormányzatoknál, tanintézményeknél, valamint közszállítást végző cégeknél tartanak ellenőrzéseket, hogy azok betartják-e az esélyegyenlőségre vonatkozó törvényes előírásokat.

  • H. C.-nek hívják és 46 éves Ráduly Róbert titokzatos „szekusa”

    H. C.-nek hívják és 46 éves az a „szekus”, aki ellen Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester szombaton bűnvádi feljelentést tett – derül ki rendőrség hétfői közleményéből, amely azonban még csak utalást sem tesz az elöljáró bűnvádi panaszára.

  • Az ügyészség nyomoz Ráduly Róbert „szekus-ügyében”

    Az ügyészség megkezdte a bűnvádi eljárást megelőző vizsgálatokat Ráduly Róbert „szekus-ügyében” – tájékoztatta hétfőn a maszol.ro-t a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip.

  • Javasolt a kompressziós harisnya a Wagner-előadások nézőinek

    Az öt-hat óra hosszúságú Wagner-operák nemcsak az előadók, hanem a közönség fizikumát is megviselik, a Bayreuthi Ünnepi Játékok szervezői azt ajánlják a közönségnek, hogy az ilyen előadásokra vegyenek fel kompressziós harisnyát.

  • Idén kevesebb tanárnak sikerült álláshoz jutni a versenyvizsgán

    A címzetes állásra pályázó tanárok csaknem 80 százaléka ötösnél nagyobb jegyet ért el az idei versenyvizsgán, ám csak 48 százalékuk kapott akkora oszályzatot, amely feljogosítja őket egy poszt elfoglalásához – derült ki az oktatási minisztérium honlapján hétfőn közölt adatokból.

     

  • A határon túliak rohamától tart a magyar választási iroda

    A magyar külképviseleteken szavazókat - a választás kiírása után - arra kéri majd a Nemzeti Választási Iroda (NVI), hogy lehetőség szerint minél hamarabb kérjék felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, ezzel is elősegítve a választások zökkenőmentes lebonyolítását - közölte az NVI hétfőn.

  • Három napig hőkatlan lesz Románia, különösen Erdély

    Ezen a héten is tart a kánikula, figyelmeztetnek a meteorológusok. Az ország nyugati, központi és déli részén lesz a legnagyobb a hőség. Erdély nyugati és déli részén kiemelten meleg lesz, a hőmérséklet akár 39 Celsius fok fölé is emelkedhet. Moldvában valamivel kellemesebb, 27 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani, míg a fővárosban 33 fokot mérnek hétfőn a hőmérők.

  • Fúvóstáborban készül a zenekari utánpótlás

    A rétyi fúvószenekar egykori karnagya, jó emlékezetű Kelemen Antal végakaratának megfelelően a községben továbbra is működik a nyári fúvóstábor, melynek keretében július 28. és augusztus 10. között oktatják a műfaj iránt érdeklődő, 6-17 éves tanulókat.

  • Liga 1: a Brassói FC pontot rabolt Ploieștiről

    A Bukaresti Rapid és a Concordia Chiajna közötti konfliktus jegyében rendezték meg a labdarúgó Liga 1 harmadik fordulójának mérkőzéseit. Három találkozón erdélyi csapatok is érdekeltek voltak és az idén immár szokványos módon rosszul szerepeltek.

  • Jimmy Keegan dobolt a csíkszeredai Mikó-várban (GALÉRIA)

    A Csíkszeredai városnapok részeként tartották meg egy év kihagyás után az immár hetedik kiadását megért Dob-Ban nemzetközi ritmusfesztivált a Mikó-vár udvarán, az Agora Alapítvány szervezésében, a csíkszeredai Role együttes közreműködésével.

  • Táncdalfesztivál a Partiumi Magyar Napokon

    A fiatalabb generáció tagjai nemigen emlékezhetnek a Táncdalfesztiválokra, de az idősebbek minden bizonnyal számtalan boldog pillanatot tudnak felidézni azokból az időkből, s hogy ezt elősegítsük, a Partiumi Magyar Napok színpadán idén két olyan fellépő is lesz, akik egykor megfordultak a 20. század “x-faktorában”: Kovács Kati és Korda György. 

  • „Barcelona a magyar úszósport csodavárosa”

    Minden idők egyik legsikeresebb vizes világbajnokságát zárta a magyar úszócsapat a katalán fővárosban vasárnap, ahol a versenyzők összesen öt érmet - három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot - szereztek, emellett hét országos csúcsot, s egy Európa-rekordot is felállítottak, továbbá több értékes döntős helyezést is kiérdemeltek. Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy számára Barcelona továbbra is a csodák városa.

  • Orbán félrevezetett, Pászkány Árpád nem veszi meg a Fradit

    Hivatalosan és határozottan cáfolta hétfő reggel a Ferencváros TC azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint Pászkány Árpád, a Kolozsvári CFR 1907 többségi részvényese megveszi a magyar bajnokrekordert, vagy a közeljövőben részesedést vásárol az FTC Zrt.-ben.

  • Partiumi Magyar Napok: Péterfy Bori, majd dè lá Funk

    Ha valaki nem tudná, hogy kihez kell kötni a „Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy labamba” szövegrészletet, akkor annak a Partiumi Magyar Napok szervezői egy kis házifeladatot adnak.  Augusztus 24-én este 8 óráig kapnak időt arra, hogy megkedveljék a magyarországi popszakma „alternatív Madonnájának” becézett énekesnő és együttese dallamait. Ekkor fognak ugyanis fellépni a Kossuth kertben a City rádió színpadán, hogy Szatmárnémetibe is elhozzák költői hangulatú, verseket idéző dalaikat.

  • Rálőttek a rendőrök a volt román képviselőre

    Filmekbe illő üldözés után őrizetbe vették vasárnap este a rendőrök Gabriel Bivolaru volt szociáldemokrata parlamenti képviselőt és további kilenc személyt, akiket tetten értek, amint üzemanyagot próbáltak lopni egy olajvezetékből – közölték hétfőn a hírtelevíziók.

  • Tűzszobrokkal világítják be a Duna-partot

    A tűz segítségével, a közönség előtt jönnek létre azok az alkotások téglából és agyagból, amelyek a Duna partját világítják majd be. A fesztivál névadói - Gorka Géza és Lívia - a magyar és a nemzetközi kerámiaművészet kiemelkedő alakjai voltak, akik maguk is folyamatosan kísérleteztek az anyaggal és a technikákkal.

  • Lelőtt egy 14 éves fiút egy rendőr New Yorkban

    Lelőtt egy tizennégy éves fegyveres fiút helyi idő szerint vasárnap hajnalban egy rendőr New Yorkban.A színesbőrű fiút, Shaaliver Douse-t az állkapcsán találta el egy gyalogos járőr Bronxban. A fiatal a helyszínen meghalt.