Amirõl a ma szól

  • Pályakezdés előtt: "mamahotel" vagy önálló élet?

    Meddig tartja el a szülő a gyerekét, mikor válik az önállóvá? Önállósul-e a tanulmányai, esetenként az egyetem elvégzésével, vagy továbbra is szülői támaszra szorul? Esetleg nem is törekedik arra, hogy megálljon a saját lábán, vagy ha igen, erre mégsincs lehetősége? Ezekre a kérdéseke kerestük a választ.

     

  • Hosszú szállította a negyedik magyar aranyérmet a vizes-vb-n

    Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen vasárnap, a barcelonai vizes világbajnokság zárónapján. Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna a hatodik helyen végzett.

  • Ezer külhoni magyar gyereket táboroztatnak Zánkán

    A Határtalan túra elnevezésű tábor keretében összesen csaknem ezer külhoni magyar gyereket várnak az elkövetkező három hétben Zánkára - mondta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője vasárnap az MTI-nek. A szóvivő tájékoztatása szerint a 8-15 év közötti gyerekek Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából érkeznek táborozni három turnusban, egy-egy hétre.

  • Winkler Gyula: a nyomtatott magyar szó pótolhatatlan a szórványban

    Az Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény és Temes megyében megjelenő magyar nyelvű polgári napilap, a Nyugati jelen idén A sajtó szerepe identitásunk megőrzésében címmel szervezte meg szombaton a 2013-as sajtónapot. Az aradi Jelen Házban tartott megnyitón beszédet mondott Böszörményi Zoltán, Bognár Levente, Arad alpolgármestere, az RMDSZ Arad megyei elnöke és Winkler Gyula EP-képviselő.

  • Magyar-magyar kapcsolatokat építenek Bánságban

    Második alkalommal találkoztak a szerbiai és a romániai Bánság magyar közösségeinek képviselői vasárnap a szerbiai Csóka községhez tartozó Hódegyházán. A falunapok keretén belül szervezett megbeszélésen közel húsz település képviseltette magát. 

  • Torlódás a röszkei és a nagylaki határátkelőnél

    A Nyugat-Európában dolgozó és szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt a röszkei és a nagylaki határátkelőhely Magyarországról kilépő oldalán egyaránt háromórás várakozás alakult ki vasárnap délelőtt. A Románia felé tartó autósoknak a gyorsabb határátlépés érdekében érdemes az egész nap üzemelő kiszombori átkelőt választaniuk. 

  • Beruházásra biztatja a kormány a külföldi románokat

    Romániai beruházásokra kívánja biztatni a határokon kívül élő románokat a bukaresti kormányzat - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Cristian David, a határon túli románok ügyeivel foglalkozó tárca nélküli miniszter a román diaszpóra hétfőn kezdődő éves találkozója előtt.

  • Külföldiek jöttek cigánytáncot tanulni Kommandóra

    Vasárnap ért véget a tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi Kommandói Cigányfolklór Tábor, írja a Székelyhon. A Lajtha László Alapítvány által szervezett eseményre a nyolc országból érkeztek táborozók hagyományos cigány táncokat és énekeket tanulni.

  • Bodyscapes: dimbes-dombos testtájak egy londoni fotóstól (GALÉRIA)

    A Bodyscapes (Testképek) című sorozat a londoni fotóstól, Carl Warnerről egyszerre értelmezi újra a tájkép és az ízléses aktfotó műfaját. A megfelelő szögben beállított emberi testek különleges helyszíneket hoznak létre – írja a kulturpart.hu.

  • Megdőlt ismét Budapesten a napi melegrekord

    Vasárnap is megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

  • „Baconschiék védelmükbe veszik Tőkésék magyarországi finanszírozását”

    Újabb közleményben támadta közvetve vasárnap az egyébként nacionalista kirohanásairól ismert Bogdan Diaconu szociáldemokrata képviselő Tőkés László európai parlamenti képviselőt.

  • Az adófizetők pénzén nyaral Traian Băsescu államfő?

    Traian Băsescu idén eddig már tízezer eurót költött az elnöki hivatal költségvetéséből a nyaralására – állítja a România TV. A hírtelevízió szerint az államfő elsősorban helikopterrel közlekedik, egy felszállás pedig átlagban 1500 euróba kerül.

  • Tömegtüntetés Tajvanon egy katona halála miatt

    Több tízezer tajvani tüntetett szombaton a sziget fővárosa, Tajpej központjában egy 24 éves kiskatona halála miatt, aki belehalt a túlzásba vitt fenyítésbe, valamint azért, mert az ügyben folyó eljárást nem tartják átláthatónak.

  • Cipő-emlékkoncert a Sziget mínusz egyedik napján

    Az idén márciusban elhunyt sikeres és népszerű dalszerző-énekes, Cipő - Bódi László - emlékét idézi fel egy nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala hétfőn 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

  • Visszaadná Borszék rangját Maria Grapini miniszter

    Borszéken töltötte a hétvégét a turizmusért és üzleti környezetért felelős tárca nélküli miniszter. Maria Grapini a Borszéki Napok megnyitójára érkezett, és Mik József polgármester társaságában sorra látogatta a fürdőtelep készülő, illetve megvalósult turisztikai látványosságait és a környéket.

  • Komplex tábor: startolt az előadóművészek paradicsoma

    Tizenharmadik kiadásához érkezett a Csíkszereda melletti Zsögödfürdőn megszervezett Komplex előadóművészeti tábor, amely iránt idén is nagy az érdeklődés. Öt oktató foglalkozik a gitározni, muzsikálni vágyókkal és a színpad szerelmeseivel. Idén is családias, meghitt, de ugyanakkor elitebb légkörben indul a Komplex előadóművészeti tábor Zsögödfürdőn. A szervezőkkel, Crăcea Ádámmal és Sütő Timeával beszélgettünk.

  • Kormánybevételek a lakosság zsebéből Magyarországon

    Tovább drágult az élet Magyarországon augusztus elsejétől. Nőtt a tranzakciós illeték mértéke, a bankbetétek után a 16 százalékos kamatadón felül meg kell fizetni a 6 százalékra rúgó egészségügyi hozzájárulást.

  • A SRI sajtósa a maszol.ro-nak: Ráduly „szekusa” nem a mi emberünk

    Nem tud arról a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) sajtóosztályának vezetője, hogy a csíkszeredai polgármester péntek este megkergetett, majd a rendőrség kezére adott egy férfit, aki Ráduly Róbert szerint a titkosszolgálat alkalmazottja.

  • Ez a „szekus” kémkedett Ráduly Róbert után

    A maszol.ro munkatársának sikerült pénteken lencsevégre kapnia azt a férfit – vélhetően a titkosszolgálatok alkalmazottját –, aki néhány hete folyamatos megfigyelés alatt tartja a csíkszeredai polgármestert. Ráduly Róbert péntek este üldözőbe vette, elfogta, majd átadta a rendőrségnek a „szekust”.