Amirõl a ma szól

  • Bevonták a négy év börtönre ítélt Silvio Berlusconi útlevelét

    Alig egy nappal a semmítőszék ítélete után az olasz rendőrség pénteken bevonta  a volt kormányfő, Silvio Berlusconi útlevelét, miközben az általa vezetett Szabadság Népe (PdL) miniszterei bejelentették: készek távozni a nagykoalíciós kormányból. A párt parlamenti szenátorai és képviselői ugyancsak készek lemondani mandátumukról.

  • „Itt csak az nem találja a helyét, aki nem akarja”

    „Köszönöm, hogy a nagy többség velünk volt, velünk dolgozott, mellettünk vállvetve tett azért, hogy a városunk szebb, jobb, családiasabb legyen” – jelentette ki a Csíkszeredai Városnapok péntek délutáni megnyitóján Ráduly Róbert polgármester, aki szerint Csíkban csak az nem találja a helyét, aki nem akarja.

  • Ferenc pápa a keresztények és muzulmánok közti békét szorgalmazza

    A két vallás közötti tiszteletet és a fiataloknak erre való nevelését hangsúlyozta Ferenc pápa abban az üzenetében, melyet pénteken a muzulmán testvérekhez intézett a ramadán hónapja végének alkalmából.

  • Nem tudtak dönteni, csak vitázni a CFR Marfă ügyében

    Nem született döntés a román államvasút teherszállító részlegének (CFR Marfă) privatizációjáról a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) pénteki ülésén, így folytatódik a Traian Băsescu államfő és a kormány közötti politikai vita.

  • Szombaton iktatják be az új iráni elnököt

    Felvonulást tartottak Teheránban, hogy az irániak kifejezzék szolidaritásukat a palesztinokkal. A régi és az új elnök is Izrael megsemmisítéséről beszélt, bár az újonnan beiktatandó Haszan Róháni korábban úgy nyilatkozott, hogy  "a mérséklet útját" fogja járni.

  • Szobrot kap születésnapjára Gárdonyi Géza

    Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára kétnapos rendezvénnyel emlékeznek az író szülővárosában, a programsorozat részeként szombaton a Gárdony-Agárdpusztán lévő Gárdonyi Emlékháznál felavatják az alkotót mintázó egészalakos szobrot.

  • Növekedtek Brassóban a lakbérek

    Egy ingatlanügynökség által végzett tanulmány szerint Brassóban havonta 150 és 160 euró közti összegért adják ki a tulajdonosok a garzonlakásokat.

  • Érmelléken vette át Jókai Anna írónő a Bocskai-díjat

    Jókai Anna írónő kapta meg a magyarság érdekében végzett következetes és hosszan tartó munkájáért a Bocskai István Társaság idei díját, amelyet az érmelléki Szentjobbon vehetett át az alkotó.

  • Csak magyar felirat nincs a most avatott temesvári szobron

    Augusztus 2-án, pénteken szoboravatásokkal rajtolt a Temesvári Városnapok rendezvénysorozat. A Rózsapark főbejáratánál állították fel Mühle Vilmos rózsakertész, kertészeti szakíró mellszobrát. A szobor mellett négynyelvű tábla hirdeti a kiváló császári- és királyi rózsakertész érdemeit, magyarul ezek nem olvashatók.

  • Támogatja a helyi népszavazások kiírását az RMDSZ régiósítás-ügyben

    A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) támogatja a helyi népszavazások kiírását a romániai régiók átszervezése ügyében - mutatott rá Kelemen Hunor, a szövetség elnöke, akit az RMDSZ pénteki hírlevele idéz.

  • Titkos hidegháborús megállapodást mondott fel Németország

    Németország az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) adatgyűjtő tevékenysége miatt kirobbant botránnyal összefüggésben pénteken felmondott egy 1968-ban megkötött megállapodást, amely hozzáférést biztosított a nyugatnémet titkosszolgálatok telefonlehallgatási adataihoz az országot megszálló szövetségeseknek.

  • Kizárták a bukaresti Rapidot a Liga 1-ből

    A lausanne-i Nemzetközi Sportbíróság (TAS) döntése értelmében nem szerepelhet többé ebben az idényben a Liga 1-es bajnokságban a Bukaresti Rapid labdarúgó csapata. A hírt Mircea Minea, a Concordia Chiajna labdarúgóklub elnöke, Chiajna polgármestere közölte pénteken a Mediafax hírügynökséggel.

  • Ősszel új elnököt választ az EMKE

    Új elnököt választ őszi közgyűlésén az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), miután Dáné Tibor Kálmán más megbízatás miatt lemondott az EMKE éléről.

  • Elkezdődik a Fellegvár sétányainak felújítása

    A kolozsvári városi tanács döntésének köszönhetően elkezdték a Fellegváron található sétányok felújítását. A terület részben az önkormányzat tulajdonában van, részben pedig magántulajdon.

  • Sepsiszentgyörgy az evangélikus világ közepe

    Ezekben a napokban közel háromszáz középiskolás diák és egyetemista részvételével zajlik Sepsiszentgyörgyön az első alkalommal megszervezett Köz-Ép-Pont nevet viselő Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó, amelynek mottója: Értékes vagy! A csütörtök este szervezett ünnepi istentiszteleten Fejér Olivér kolozsvári evangélikus diakónus azt vezette le, igencsak szemléletes módon, hogy Isten az, aki értékessé tett minket.

  • Tom Hanks filmje nyitja meg a Londoni Filmfesztivált is

    Gyarapodik Tom Hanks őszi programja: a hollywoodi filmsztár legújabb filmjét, a Captain Phillips című kalózdrámát több nemzetközi filmfesztivál nyitófilmjéül választotta: a New York-i és tokiói után a londoni is.

  • Több német közgazdász elengedné a görögök adósságát

    Vezető német közgazdászok elkerülhetetlennek tartják a görög adósság egy jelentős hányadának elengedését annak érdekében, hogy a krízissel sújtott euróövezeti ország ismét saját lábára állhasson - írja a német Focus Online hírportál.

  • Negyvenháromezer fiatal kért munkanélküli segélyt júliusban

    Negyvenháromezer fiatal adta le a munkanélküli segélyre szóló kérelmét az elmúlt hónapban. A segélyre jogosultak közül 648-an szakközépiskolai vagy általános iskolai végzettséggel rendelkeznek, 35728 gimnáziumi végzettséggel, 2662-en pedig egyetemet végeztek, és a diplomaszerzés után nem tudtak elhelyezkedni.

  • Ártatlanságát bizonygatja Silvio Berlusconi (VIDEÓ)

    Ártatlanságát és politikai elkötelezettségét hangsúlyozta Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke a saját televízió-csatornáin sugárzott videóüzenetében, miután az olasz semmítőszék csütörtökön megerősítette a volt kormányfőre másodfokon kiszabott 4 év börtönt, de elvetette azt, hogy a politikust eltiltsák a közhivatal viselésétől.