Amirõl a ma szól

  • Így örült a Benedek-csapat az aranyéremnek – nyilatkozatok

    "Egészen más érzés ez most kapitányként, mint játékosként volt, bár pályafutásom végén már éreztem hasonlót a mostanihoz, amikor a többiek örömét láttam. A félidőben már mondtam a fiúknak, mi jobban akarjuk a győzelmet és meg is fogjuk nyerni a meccset" - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány, miután világbajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este a Barcelonában zajló vizes vb-n.

  • Hivatalos: gyorshajtás okozta a montenegrói buszbalesetet

    A megengedettnél jóval nagyobb sebesség okozta azt a montenegrói buszbaleset, amelyben június 23-án 18 román állampolgár vesztette életét és 29-en megsebesültek – idézte szombaton a Mediafax a szerencsétlenség körülményeit kivizsgáló montenegrói ügyész nyilatkozatát

  • Hatalmas a zsúfoltság ezen a hétvégén a román tengerparton

    Több mint 170 ezer ember tölti a hétvégét a román tengerparton, közölték a hírtelevíziók vasárnap. 

  • Áramgenerátor nélkül üzemel a dévai élményfürdő

    Leállították a dévai Aqualand áramgenerátorát, miután pénteken a kolozsvári táblabíróság végleges döntést hozott az ügyben – írja a nyugatijelen. Az élményfürdő gazdaságos működését biztosító generátor tavaly ősztől vált törvényszéki dossziék főszereplőjévé, miután a környékbeli lakosok feljelentést tettek a létesítmény túlzott zajkeltése miatt.

  • Ismét a magyarok a világ legjobb vízilabdázói

    A montenegrói válogatott legyőzésével szombat este a magyarok lettek ismét a világ legjobb vízilabdázói: övék a barcelonai vizes világbajnokság aranyérme. Benedek Tibor csapata végig rendkívül fegyelmezetten játszott, megérdemelte a végső diadalt. Magyarország – Montenegró: 8-7 (2-0, 1-2, 3-3, 2-2).

     

  • Cseh Laci ezüstérmet hajrázott magának 100 m pillangón

    Ezüstérmet nyert Cseh László 100 méteres pillangóúszásban a barcelonai vizes világbajnokság szombati versenynapján.

  • Kelemen Hunor díjat nyert a csíkszeredai Pityókafesztiválon (GALÉRIA)

    Jó hangulatban, rekordszámú résztvevővel zajlott szombaton a Csíkszeredai Városnapok részét képező Pityókafesztivál. Az 55 benevezett csapat a koradélelőtti óráktól folyamatosan sürgött-forgott a központi parkban felállított sátrak szomszédságában levő tűzhelyek és üstök körül, ahol sültek, főttek, rotyogtak a pityókából készült finomságok.

  • Kiszuperált géppel indít a Sólyom légitársaság

    Már kétszer kiállították a forgalomból azt a repülőgépet, amellyel a – prémiumszolgáltatásokat ígérő – Sólyom légitársaság első körben utasokat szeretne szállítani. Az Álmos vezérnek keresztelt Boeing 737-es történetének az Index járt utána egy repülési szakportál segítségével.

  • Beperelték az anglikán egyházat, mert nem ad össze melegeket

    Jogi eljárást indított egy brit homoszexuális pár az anglikán egyház ellen, mert az nem akar meleg párokat esketni.

  • Kolozsvári konzul lesz a Jobbikot felmentő bíró

    Kolozsvári konzul lesz Takács Péter Attila, akit Áder János köztársasági elnök felmentett bírói tisztségéből – írta szombaton az Index. Takács egyik márciusban hozott ítéletével szerzett hírnevet, amelyben kimondta, hogy a Jobbik nem nevezhető neonáci pártnak.

  • Új székhelyet kapott a Bihar megyei mentőszolgálat

    Felavatták pénteken a Bihar megyei mentőszolgálat új székhelyét Nagyváradon, Raed Arafat egészségügyi államtitkár, Cseke Attila egykori egészségügyi miniszter és a megyei politikai vezetők jelenlétében.

  • Folyamatban van a román tudat újjáélesztése az ország határai körül

    Nem titok, hogy folyamatban van a román tudat újjáélesztése az ország határai körül - jelentette ki Traian Băsescu államfő szombaton a Duna-deltai Sulinán, ahol az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint felkereste a határon túli román iskolások számára rendezett hagyományos nyári tábort.

  • Kölcsey Ferenc emlékünnepséget tartottak Sződemeteren

    Idén 24. alkalommal hajtottak fejet a nemzeti himnusz alkotója, Kölcsey Ferenc előtt a költő szülőfalujában, a Szatmár megyei Sződemeteren.

  • Világszintű terrorkészültség az al-Kaida miatt

    Terrorveszély miatt világszintű utazási figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok. A közelebbről nem meghatározott veszélyhelyzet a hivatalos közlemények szerint különösen a Közel-Keleten és Észak-Afrikában jelentős.

  • A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

    A roma holokauszt áldozataira, valamint a cigányok elleni 2008-2009-es támadássorozat hat halottjára emlékeztek csendes főhajtással és koszorúzással civilek kedden a budapesti Nehru parton.

  • Havi 22 ezer euró Mihály király jövedelme

    A nyugdíja, a volt államfőket és az akadémia volt tagjait megillető életjáradék, illetve ingatlanainak bérleti díja jelentik Mihály király, Románia volt uralkodójának jövedelmét – számolt be a Forbes Romania című gazdasági lapnak Ion Tucă, a királyi ház igazgatója.

  • Visszatér hétvégére a kánikula Erdélyben is

    Ismét felkúszik a skálán a hőmérő higanyszála ezen a hétvégén Erdélyben. Harminc fok lesz szombaton árnyékban Brassóban, 32 fok Nagyszebenben és Kolozsváron, 34 fok Gyulafehérváron és Nagyváradon – tájékoztat a meteorológiai szolgálat.

  • „Elfogott egy szekust” Ráduly Róbert – feljelentést tett

    Hetek óta figyeli és fényképezi Csíkszereda polgármesterét egy személy, aki vélhetően a román titkosszolgálat alkalmazottja. Ráduly Róbert ezt megelégelte, péntek este üldözőbe vette, elfogta és átadta a rendőrségnek. Az eset után a helyi sajtónak kijelentette: „elfogtam a szekust”.

  • Vizes-vb: bronzérmesek az oroszverő magyar női pólósok

    A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmes lett a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón legyőzte Oroszország legjobbjait.

  • Harmadszor aranyérmes Gyurta Dániel 200 méter mellen

    Címét megvédve aranyérmet nyert Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban pénteken, a barcelonai vizes világbajnokságon.