Amirõl a ma szól

  • Titokzatos okokból bezárnak az amerikai követségek vasárnap

    Biztonsági okokból több amerikai nagykövetség és konzulátus zárva tart most vasárnap, augusztus 4-én, jelentette be az Egyesült Államok. Azt egyelőre nem tudni, hogy a bukaresti diplomáciai képviseletet érinti-e az intézkedés.

  • Erőss Zsoltról nevezték el a csíkszeredai sportcsarnokot

    Több százan gyűltek össze csütörtök este Csíkszeredában a helyi sportcsarnok névadó ünnepségére, amelyen Erőss Zsolt Arénának nevezték el a létesítményt a Himalájában elhunyt csíkszeredai születésű hegymászó emlékére. A névadó ünnepségen jelen voltak a kiváló alpinista édesanyja, felesége és a gyerekei.

  • Leáll a vámtevékenység addig, amíg az átszervezés tart

    Semmilyen feladatkörét nem tudta ellátni augusztus elsején a vámhatóság, mert az átszervezés részleteit nem közölték az alkalmazottakkal, írja az erdelyfm. A Pro Lex szakszervezet csütörtökön azt közölte, a vámhatóság augusztus 1-jével az adóhatósághoz tartozik, és az átszervezéssel néhány egységét felszámolták, néhányat létrehoztak, de az alkalmazottakkal nem közölték, hogy milyen új tisztségük és milyen új feladatköreik vannak.

  • Megalakult az Arad megyei RMDSZ női szervezete

    Az Arad Megyei RMDSZ egy régi mulasztását pótolta szerda délután, amikor Nőszervezetének alakuló ülésére hívta össze az Arad megyei lányokat, nőket, asszonyokat, írja a Nyugati Jelen.

  • Dușa szerint Tőkés László "retrográd retorikát" használ

    Mircea Dușa védelmi miniszter szerint Tőkés László európai parlamenti képviselő "retrográd retorikát" használ, továbbá a miniszter nem tartja korrektnek, hogy magyarországi hivatalosságok minden évben "aberráns dolgokról" beszélnek a tusnádfürdői nyári táborban.

  • Obama hajlandó változtatni a botrányos adatgyűjtési programon

    Barack Obama amerikai elnök azt mondta törvényhozóknak, hogy hajlandó változtatni a vitatott adatgyűjtési programokon a közvélemény bizalmának visszaszerzése érdekében - mondták az ügy miatt a Fehér Házba összehívott tanácskozás résztvevői.

  • Snowden ismeretlen helyre távozott a moszkvai repülőtérről

    Köszönetet mondott az ideiglenes menedék biztosításáért Oroszországnak Edward Snowden, aki csütörtökön ismeretlen helyre távozott a moszkvai Seremetyjevo repülőtér tranzitvárójából.

  • Vizes vb: döntős a magyar férfi vízilabda-válogatott

    A magyar vízilabda-válogatott drámai mérkőzésen 11-10-re legyőzte csütörtök este Horvátországot, így bejutott a barcelonai világbajnokság döntőjébe. A Benedek Tibor irányította magyar együttes a szombati fináléban az olasz-montenegrói párharc győztesével találkozik.

  • Hülyét csinált magából Mircea Dușa védelmi miniszter

    Huszonnégy óra leforgása alatt több kínos bakit is elkövetett Mircea Dușa védelmi miniszter – számolt be a román sajtó.

  • Életfogytiglan szabadságvesztésre ítélték a clevelandi rémet

    Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy chicagói bíróság csütörtökön Ariel Castrót, aki clevelandi házában egy évtizeden át fogságban tartott három fiatal lányt.

  • Vizes vb: Hosszú Katinka újra dobogós

    Felemás eredményeket hozott magyar szempontból a csütörtöki versenynap a barcelonai vizes világbajnokság úszódöntőiben:           Hosszú Katinka megszerezte maga és a magyar csapat második érmét, miután 200 méteres pillangóúszásban harmadik helyen csapott célba.

  • RMDSZ: Varga Gábor becsületességében nem kételkedünk

    „A Varga Gábor felfüggesztett büntetésére vonatkozó igazságszolgáltatási döntést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elfogadja, és nem kívánja azt kommentálni, ugyanakkor leszögezzük: Varga Gábor becsületességében, tisztességében nem kételkedünk, és továbbra is megbízunk benne” – közölte csütörtökön az RMDSZ sajtóirodája annak kapcsán, hogy kedden menesztették tisztségéből az Állami Találmányi és Védjegyhivatal vezetőjét.

  • Jogerősen négy év börtönre ítélték Silvio Berlusconit

    Az olasz semmítőszék csütörtökön meghozta ítéletét a Mediaset-perben: a harmadfokú bíróság megerősítette a Silvio Berlusconi volt kormányfőre másodfokon kiszabott 4 év börtönt, de elvetette azt, hogy a politikust eltiltsák a közhivatal viselésétől.

  • Johannisnak már nem olyan sürgős a régiósítás

    Ha idén nem zajlik le Románia közigazgatási átszervezése, akkor nem is érdemes sietni vele – közölte csütörtökön nagyszebeni sajtótájékoztatóján Klaus Johannis. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke hozzátette: „majdnem bizonyos”, hogy idén nem sikerül létrehozni az ország új régióit.

  • "szÉpítkezz velünk" és fotózz Sepsiszentgyörgyön!

    "Otthonunkban, ha valami elromlik, megjavítjuk, ha valami régi, felújítjuk. A városunk az otthonunk." Ezzel a mottóval indítja Sepsiszentgyörgy önkormányzata kedden, július 30-án a szÉpítkezz velünk elnevezésű közösségi kampányát, és ezzel együtt a Munkálatok egy más perspektívából című fotópályázatot. A versenyzők számára a kihívás egy szokatlan nézőpont kiválasztásában áll, amely által a munkálatok egy különleges pillanatát kell megörökíteni.

  • Băsescu engedett Pontának a CFR Marfă ügyében

    Összehívta péntekre a Legfelső Védelmi Tanácsot (CSAT) az államfő – közölte csütörtökön az elnöki hivatal. Az ülés legfontosabb napirendi pontja az államvasút teherszállító részlege (CFR Marfă) privatizációjának jóváhagyása lesz.

  • Egy hét múlva startol a Székelyföld Kerékpáros Körverseny

    Egy hét múlva indul a nyár legrangosabb hazai kerékpáros versenye. A hetedik alkalommal megrendezett Székelyföldi Kerékpáros Körverseny rajtjához 13 csapat több mint 100 versenyzője sorakozik fel augusztus 7-én, szerdán, hogy három nap alatt több száz kilométert tekerjenek Székelyföld útjain. 

  • Egy hónap alatt annyi pénzt hívott le az ország, mint tavaly

    Több mint 700 millió euró uniós támogatást hívott le Románia múlt hónapban, többet mint tavaly egész évben, írja az erdelyfm. Az Európai Alapokért Felelős Minisztérium közleménye szerint július 26-ig az uniós hatóságok 723 millió lejt utaltak át az országnak, ez majdnem akkora, mint amennyit az első félévben összesen lehívott az ország.

  • Klubkoncertekre is készül Szatmárnémeti a PMN-n

    A Partiumi Magyar Napok felpezsdíti a város vérét. A hétvégi nagy robbanás előtt már kiállításokon és színházi előadásokon keresztül csatlakozhat bárki az eseménysorzathoz, de az elmúlt években úgy tűnt, hogy ez nem elegendő, mert a felfokozott hangulatot oldani kell valamivel. Éppen ezért született meg a klubesték ötlete. Ezeken az estéken a város néhány ismertebb és látogatottabb szórakozóhelyén helyi és külföldi zenészek lépnek majd fel, hogy a nyár hangulatát ne csak a űtött üfítő és sör, hanem a zene is fokozza. Az egyik ilyen helyszín a No Pardon Pub.