Lezárult a szavazás – percről percre követjük a helyhatósági választások eredményeit


-A A+

Soós Zoltán független jelölt nyert Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben pedig Kereskényi Gábor megőrizte polgármesteri tisztéségét. Zajlik a helyhatósági választásokon leadott szavazatok megszámlálása. Folyamatosan beszámolunk az eredményekről és a jelöltek nyilatkozatairól. A választás napjának eseményeiről itt olvashat. Cikkünk frissül.

23:44
Újabb eredmények Bihar megyéből

Továbbra is községekből érkeztek be választási eredmények a Bihar megyei RMDSZ székházába. Biztos nyertes immár Szilágyi Zoltán Biharon, Nagy István Érkörtvélyesen, Horváth Béla Szalacson és Matyi Mkiklós Paptamásiban. (F. N. L.)

 

23:37

A Szatmár megyei RMDSZ-től kapott információink szerint nyerésre áll Kereskényi Gábor polgármester Szatmárnémetiben. Az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása 23.30-kor 30 százalékos feldolgozottságnál tartott. E szerint 10 600 megszámolt szavazatból Kereskényi Gábor 6000-et kapott.

23:24

Olyan stádiumban van a szavazatok párhuzamos számlálása, hogy kijelenthetik: Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád és Kézdivásárhelyen Bokor Tibor jelenlegi polgármesterek fognak újrázni – jelentette ki a Maszol érdeklődésére Tamás Sándor. 

Az RMDSZ háromszéki elnöke emlékeztetett: Kovászna megye 45 közigazgatási egységéből 40-ben állított polgármesterjelöltet. Az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint Előpatakon egy erdélyi unikum is születhet: Kovács László RMDSZ-es polgármesterjelölt megnyerheti harmadik mandátumát egy olyan faluban, ahol a magyar közösség aránya alig 9 százalékos.  

23:23
Érkeznek az eredmények Bihar megyében is

Egyelőre községekből érkeztek be választási eredmények a Bihar megyei RMDSZ székházába. Jelen állás szerint Kócza István érbogyoszlói,  Beke László érszőllősi, Kelemen Zoltán biharfélegyházi, Balazsi József érsemjéni, Vincze Nándor tóti, Nagy Miklós szalárdi, Nyiri Sándor kiskereki, Barcui Barna vedresabrányi és Mados Attila bihardiószegi polgármester újráznak. (F. N. L.)

23:23

Bár még csak a szavazatok 15 százalékát dolgozták fel, Nicolae Robu temesvári polgármester elismerte vereségét a vasárnapi helyhatósági választáson, aminek eredményeképpen a németországi Dominic Fritz lesz a bánsági nagyváros új elöljárója.

23:14
Az RMDSZ jelöltje nyert több Szatmár megyei községben

A Szatmár megyei RMDSZ közlése szerint polgármesterjelöltjeik a következő községekben nyertek:

  • Kolcs községben a leadott 1863 szavazatból nagyjából 980 szavazatot kapott Kallós Zsolt, így ő a község új polgármestere.
  • Kökényesden az RMDSZ polgármestere újabb mandátumot szerzett: Tóth Zoltán a leadott kb. 1100 érvényes szavazatból 800-at kapott.
  • Avasújvárosban 1661 leadott szavazatból 1163 szavazatot kapott Majlát Gábor, az RMDSZ polgármestere.
  • Lázári községben Béres Antal Elek, az RMDSZ polgármesterjelöltje 2300 szavazattal megnyerte a választást
22:53

Az RMDSZ a 2016-oshoz hasonló eredményekre számít a vasárnapi helyhatósági választásokon – jelentette ki urnazárás után egy órával tartott kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor szövetségi elnök. A politikus elöljáróban megköszönte a szavazóknak a részvételét, emlékeztetve arra, hogy a járvány körülményei között kellett megszervezni a választásokat.

Hangsúlyozta, hogy még iyen körülmények között sem maradt el jelentősen a részvétel a négy évvel ezelőtti helyhatósági választásokon jegyzett aránytól. A magyar részvételről elmondta, ez valamelyest elmaradt az országostól, de vannak olyan megyék is – Maros, Bihar és Szilágy megye –, ahol az országos átlagnál nagyobb volt a magyarok szavazási kedve, Szatmár megyében pedig magyar részvétel megközelítette az országos átlagot. „Köszönjük a magyar embereknek, hogy ilyen körülmények között is szavaztak” – mondta az RMDSZ elnöke.

22:52

Megőrizte a polgármesteri tisztséget a Máramaros megyei Hosszúmezőn az RMDSZ, miután jelöltje, R. Fekete Lajos nyerte a vasárnapi helyhatósági választást.

22:31
Térképen a települések, ahol az RMDSZ nyert

Folyamatosan frissülő térképen lehet követni, hogy hol vezeti majd a következő négy évben RMDSZ-es polgármester a településeket. A térkép ezen a linken elérhető. 

Ezen a térképen követheted élőben, hol vezeti majd a következő 4 évben a településeket RMDSZ-es polgármester. https://szeptember27.rmdsz.ro/

Posted by RMDSZ on Sunday, 27 September 2020

 

22:31

„Ma van az új Bukarest születésnapja” – jelentette ki vasárnap este, az exit poll eredmények közzététele után Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR–PLUS) és Nemzeti Liberális Párt (PNL) által támogatott független fővárosi főpolgármester-jelölt. „Bízom benne, hogy a szavazatok megszámlálása után én leszek a főváros polgármestere" – mondta kampányközpontjában tartott sajtóértekezletén. (Agerpres)

22:14
Szatmár megye: Mikolában és Sárközújlakon az RMDSZ jelöltje nyert

Mikolában az RMDSZ polgármesterjelöltje, Dobos István nyerte a választásokat. Sárközújlakon az RMDSZ polgármestere folytathatja a munkát: Piricsi Arthúr 2600 szavazatból 1800 szavazatot kapott – közölte a Szatmár megyei RMDSZ.

22:13

Nem elsősorban a járványtól való félelem, hanem a kampány tematikájának tétcsökkentő hatása a magyarázata annak, hogy a legutóbbi választásokhoz képest alaposan megcsappant a romániai választók szavazókedve – jelentette ki a Maszolnak vasárnap este Horváth István szociológus.

22:14
Dan Barna: Románia megkezdte a jó kormányzás forradalmát

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy nyilatkozott a helyhatósági választások bukaresti exit-poll eredményeinek közzétételét követően: az eredmények azt bizonyítják, hogy Románia megkezdte a jó kormányzás forradalmát. „Az eredmények az exit-poll alapján azt jelzik, hogy Románia megkezdte a jó kormányzás forradalmát. Azt bizonyítják, hogy az USR–PLUS betartja a 2016-ban adott szavát, éspedig hogy a harmadik politikai erővé válik Romániában, és a régi politikai pártok alternatívája lesz” – mondta. (Agerpres)

22:06

Szankcionálták a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a bukarestiek a járvány alatt tapasztalt káosz miatt – jelentette ki a vasárnapi urnazárást követően Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. A pártelnök köszönetet mondott a támogatóknak, akik a PSD jelöltlistáját hozták ki az első helyen a fővárosban (az exit-pollok szerint 33 százalék körüli eredményt értek el), és emlékeztetett: az európai parlamenti választások óta megduplázták támogatottságukat (16,2 százalék volt akkor). (Agerpres)

21:48

A nemzeti liberális pártiak számára történelmi jelentőségű a helyhatósági választások eredménye – jelentette ki az exit-poll-eredmények közzététele után Ludovic Orban miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. „A forradalom óta, 30 éve először a PNL megkérdőjelezhetetlen győzelmet aratott a helyhatósági választásokon, és először győzte le minden kétséget kizáróan a PSD-t” – mondta Orban. (Agerpres)












EZT OLVASTA MÁR?

X