Kereskényi Gábor nyert Szatmárnémetiben, Soós Zoltán veszített Marosvásárhelyen (PERCRŐL-PERCRE)


-A A+

Már közzétették a helyhatósági választások első országos részeredményeit. Szatmárnémetiben az RMDSZ jelöltje, Kereskényi Gábor nyert, Marosvásárhelyen Soós Zoltánnak nem sikerült a bravúr. Horváth Anna nagyon szép eredményt ért el Kolozsváron. Cikkünk frissül.

01:54
A PSD már nem akarja megdönteni a Cioloș-kormányt

A Szociáldmokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea hétfő hajnalban kijelentette, hogy a PSD-nek immár nem áll szándékában bizalmatlansági indítványt benyújtani a szakértői kormány ellen. A pártelnök korábban többször jelezte, hogy a helyhatósági választások után leváltaná a Cioloș-kormányt. „Felelősségteljes politikus vagyok" – idézte Dragnea magyarázatát az Agerpres.

01:46
Kereskényinek nőtt az előnye Coicával szemben Szatmárnémetiben

A szavazatok kétharmados százalékos feldolgozottságnál Kereskényi Gábor  több mint 4500 szavazattal vezet Dorel Coivával szemben Szatmárnémetiben – jelenti tudósítónk. FRISSÍTÉS: 80 százalékos feldolgozottságnál már 4900 a szavazatkülönbség az RMDSZ jelöltje javára.

01:43
A német jelölt nyert Nagyszebenben

A Német Demokrata Fórum jelöltje nyerte a polgármester-választást Nagyszebenben. Ezt maga a jelölt, Astrid Fodor jelentette be. Adatai szerint a szavazatoknak több mint 50 százalékát gyűjtötte be – számolt be az Agerpres.

01:36
Ilie Bolojan nyert Nagyváradon

A részleges eredmények szerint harmadszorra is polgármesterüknek választották Ilie Bolojant a nagyváradiak. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje a szavazatok 70 százalékát gyűjtötte be. Bolojan elmondta, hogy a PNL a nagyváradi helyi tanácsban is várhatóan megszereszte a mandátumok felét – írja az Agerpres.

00:59
A szavazatok felét számolták meg Marosvásárhelyen

Az RMDSZ kampányfőnöke, Kovács Péter adatai szerint a szavazatok felét számolták meg eddig Marosvásárhelyen. Az eddigi állás szerint Dorin Florea 300 szavazattal többet gyűjtött Soós Zoltán független polgármesterjelöltnél.

00:53
Antal Árpád: Köszönöm a bizalmat!

Úgy tűnik Antal Árpád győzött Szepsiszentgyörgyön. Már meg is köszönte a választóinak.

01:51
Kereskényi Gábor nyerésre áll Szatmárnémetiben

A részleges eredmények szerint, 55 százalékos feldolgozottságnál Kereskényi Gábor 52,1 százalékkal nyerésre áll Szatmárnémetiben, ellenjelöltjének, Dorel Coicának a támogatottsága 32,9 százalékos. Az RMDSZ jelöltje 3083 szavazattal kapott többet a román jelöltnél – jelenti tudósítónk.

Kereskényi kapta a legtöbb szavazatot a 8-as, a 12-es, a 21-es, a 25-ös, a 26-ös, a 30-as, a 33-as, a 34-es, a 35-ös, a 41-es, a 44-es , a 47-es, a 48-as, a 49-es,az 50-es, 51-es, az 53-as, az 56-os, az 58-as, az 59-es, a 60-as, a 61-es, a 62-es, továbbá a 65-ös és 66-os, a 68-as ,valamint a 71-es és 73-es körzetben. 

01:40
Ráduly Róbert fölényesen nyert Csíkszeredában

Csíkszereda volt polgármestere, Ráduly Róbert az RMDSZ jelöltjeként a szavazatok több mint 60 százalékát gyűjtötte be a választások nem hivatalos eredményei szerint. Ezt a Csík Területi RMDSZ sajtótájékoztatóján jelentették be.

A legfrisebb adatok szerint az RMDSZ a helyi tanácsban megőrizheti kétharmados többségét – közölte a szövetség helyi sajtóirodája. Borboly Csaba területi elnök elmondta, Székelykeresztúron Rafai Emil jelenlegi polgármester 62 százalékkal nyert, Gyergyóalfaluban 80 százalékkal győzött ugyancsak az RMDSZ jelöltje, Gáll Szabolcs, Borszéken szintén, Mik József jelenlegi polgármester személyben. Csíkcsicsóban vesztett az RMDSZ jelöltje az MPP-s jelölttel szemben, Balánbányán úgyszintén.

Közel 80 százalékos többséget szerzett Szántó László RMDSZ-es polgármesterjelölt Csíkkozmáson, a független jelöltek ellenére. Csíkszentsimonban volt az ötödik legmagasabb részvétel a megyében, 62,04 százalékos, és az RMDSZ-es Kozma István nyert. 

00:40

Arad megyében sikerült megtartania az öt polgármesteri mandátumot az RMDSZ-nek, még az a kérdés, hogy a megyei közgyűlésbe és az aradi városi tanácsba hány képviselője jut be az érdekvédelmi szervezetnek. A polgármester-választást a negyedik mandátumát kezdő Gheroghe Falcă (Nemzeti Liberális Párt) nyerte – nem hivatalos eredmények szerint – a szavazatok 42 százalékával.

00:33

Két Bihar megyei városban is nyert az RMDSZ, Margittán Pocsaly Zoltán, Székelyhídon Béres Csaba győzött.

00:31
Az EMNP-MPP jelöltje, Gálfi Árpád nyert Székelyudvarhelyen

Huszonkét körzetből tizenkilencben nyert Gálfi Árpád, az MPP-EMNP koalíció jelöltje, háromban pedig Bunta Levente a székelyudvarhelyi helyhatósági választásokon – írja a Székelyhon. Az RMDSZ-es Arros Orsolya a harmadik helyen végzett. Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke gratulált Gálfi Árpád eredményének.

00:06
Eddig 150 polgármestere van az RMDSZ-nek

Megvan a 150 RMDSZ-es polgármester – közölte Kovács Péter. Tájékoztatása szerint a következő városokban nyert az RMDSZ jelöltje: Margitta, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Székelyhíd, Kovászna, valamint Barót és Borszék.

A Beszterce-Naszód megyei Árpástón, a Fehér megyei Torockón és a Máramaros megyei Hosszúmezőn ugyancsak a szövetség jelöltje nyerte el a polgármesteri tisztséget. Ezen szórványmegyékben nem is lehetett jobb eredményre számítani – mondta Kovács Péter.

00:05
Antal Árpád nyugodtan várja az eredményeket

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester nyugodtan várja a szavazatszámlálás eredményeit. Győzelméhez minden jel szerint nem fér kétség.

00:04
Szoros a verseny Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben

Marosvásárhelyen Soós Zoltán és Dorin Florea között, a voksok 33 százalékának feldolgozottságánál alig párt tucat szavazat a különbség. Hasonlóan szoros a verseny Szatmárnémetiben is, ahol 35-40 százalékos feldolgozottsággal Kereskényi Gábor vezet – közölte Kovács Péter.

00:02
A rács mögül is nyert Nagybánya polgármestere

Cătălin Cherecheș, Nagybánya előzetes letartóztatásban lévő polgármestere fölényesen, a szavazatok több mint hetven százalékával megnyerte a válaszást a részleges eredmények szerint – írja a voceatransilvaniei.ro.












EZT OLVASTA MÁR?

X