Kereskényi Gábor nyert Szatmárnémetiben, Soós Zoltán veszített Marosvásárhelyen (PERCRŐL-PERCRE)


-A A+

Már közzétették a helyhatósági választások első országos részeredményeit. Szatmárnémetiben az RMDSZ jelöltje, Kereskényi Gábor nyert, Marosvásárhelyen Soós Zoltánnak nem sikerült a bravúr. Horváth Anna nagyon szép eredményt ért el Kolozsváron. Cikkünk frissül.

23:57
Margittán Pocsaly Zoltán lett a polgármester

Margittán az RMDSZ jelöltje, Pocsaly Zoltán nyerte a polgármester-választást.

23:15
Kovács Péter: már 100 polgármestere van az RMDSZ-nek

Kovács Péter ügyvezető elnök újabb eredményeket közöl. Szavai szerint 100 polgármesterjelöltje már biztosan nyert az RMDSZ-nek. A célkitűzés 200 mandátum.

A kampányfőnök elmondta, a Maros megyei Mezőpaniton, a Szatmár megyei Pusztadarócon, a Bihar megyei Hegyközpályiban, a háromszéki Maksán, Székelykeresztúron és Torockón is nyert a jelöltjük.

A szavazatok egynegyedének megszámlálása után néhány szavazat a különbség, szoros a verseny Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben. Szászrégenben mindössze 41 szavazat a különbség az RMDSZ jelöltje, Nagy András és román ellenjelöltje között – közölte Kovács..

Ahol nem volt RMDSZ-es polgármester, de most sikerült mandátumot nyerni: a Máramaros megyei Hosszúmező, a háromszéki Maksa és a Hargita megyei Székelyderzs. Kovács elmondta, hogy Ilyés Gyula ügyvezető alelnök a Szatmár megyei Vetésen megnyerte a polgármester-választást. A politikus korábban Szatmárnémeti polgármestere volt.

Az ügyvezető elnök szerint Székelyudvarhelyen vesztésre áll az RMDSZ.

23:48
Részleges eredmények Szatmár megyéből

Szatmár megyéből érkeznek az előzetes eredmények, ezek szerint a következő helységekben RMDSZ jelöltek nyertek:

Mezőpetri - Karádi Csaba

Sárközújlak - Piricsi Arthur

Avasújváros - Majláth Gábor

Pusztadaróc - Gaman Mihai

Vetés - Ilyés Gyula

Szatmárhegy - Szűcs Szabolcs

Kökényesd - Tóth Zoltán

Mikola - Dobos István

Kolcs - Domokos Sándor

Halmi - Incze Lajos

Lázári - Lengyel István

22:30
Újabb RMDSZ-eredmények érkeztek

Kisiratoson és Nagyiratoson (Arad), Érszölősön, Érbogyoszlón, Paptamásiban, Tótiban és Vedresábrányban (Bihar), Széken és Tordaszentlászlón (Kolozs), Ákosfalván, Balavásáron, Dózsa Györgyön, Kibéden és Marosvécsen (Maros), Avasújvárosban és Vetésben (Szatmár), illetve Igazfalván és Végváron (Temes) nyert az RMDSZ polgármester-jelölje.

22:15
Érkeznek az RMDSZ további nem hivatalos eredményei

A szövetség Facebook-oldalán közölt információk szerint Kovászna megyében Nagybaconban, Sepsibodokon, Bardocon, Barátoson, Csernátonban, Kommandóban, Esztelneken, Lemhényben, Kézdialmáson, Mikóújfaluban, Kézdiszentkereszten, Rétyen, Kézdiszentléleken és Torján nyert az RMDSZ polgármesterjelöltje.

22:10
Párhuzamosan számol az RMDSZ, érkeznek az eredmények

A következő településeken nyert az RMDSZ jelöltje:

Hargita megye: Etéd, Szentábrahám, Fenyéd, Csíkkarcfalva, Csíkszentgyörgy, Csíkdánfalva, Oroszhegy, Székelyderzs, Gyergyóditró, Székelyszentlélek, Farkaslaka, Oklánd, Nagygalambfalva, Gyergyóremete, Csíkszentkirály, Csíkszentmárton, Csíkszentimre, Máréfalva, Madéfalva, Csíkszentamás, Kányád és Zetalaka;

Maros megye: Nagyernye, Gyulakuta, Nyárádgálfalva, Gernyeszeg, Székelyhodos, Nyárádmagyaros, Havad, Nyárádszereda, Erdőszentgyörgy, Szováta, Backamadaras, Küküllőszéplak, Vecel;

Bihar megye: Érszöllős, Kiskereki;

Kolozs megye: Kalotaszentkirály, Tordaszentlászló;

Szatmár megye: Mezőpetri;

Szilágy megye: Szilágysámson, Szilágybagos;

21:50
Marosvásárhelyen várják az eredményeket

Kovács Mihály Levente, Soós Zoltán marosvásárhelyi független jelölt kampányfőnöke röviden nyilatkozat a sajtónak háromnegyed tízkor. Elmondta, hogy Marosvásárhelyen, akárcsak országszerte, alacsony volt a részvétel, de ebből nem lehet elhamarkodott következtetést levonni.

Köszönetet mondott a Civil Elkötelezettség Mozgalomnak is, akik megfigyelték a választásokat, többször is visszaélést jeleztek, amelyek remélhetőleg nem fogják befolyásolni a végső eredményeket. Megköszönte a kampánystábnak is, amely egy hónapon keresztül keményen dolgozott, illetve a magyar politikai pártoknak is az összefogást.

Az Összefogás házában (Teleki-Köpeczi ház) újságírók, politikusok, közéleti személyiségek gyűltek össze és várják az eredményt. Egyelőre nincsenek számadatok, vagy legalábbis nem lehet tudni semmit. 

23:29

Az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlása alapján körvonalazódik, hogy a következő négy évben is RMDSZ-es polgármester vezetik Sepsiszentgyörgyöt, ahol Antal Árpád harmadik mandátumát kezdi, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor második mandátumában vezeti a várost, akárcsak Barót, ahol Lázár Kiss Barna András lesz a polgármester, míg Kovásznán Gyerő József kezdi el első mandátumát. Ugyanakkor a háromszéki községek többségében is vezetnek a szövetség jelöltjei, figyelembe véve, hogy a 45 közigazgatási egységből eleve 14 olyan település van, ahol nem volt ellenjelöltje az RMDSZ-nek.

21:45
Kelemen Hunor üdvözölte Horváth Anna kolozsvári eredményét

Kelemen Hunor szövetségi elnök az RMDSZ központi irodájában nyilatkozott a sajtónak háromnegyed órával urnazárás után.

A politikus megköszönte azoknak választóiknak, akik az urnákhoz járultak. „Ők voltak azok, aki megadták a lehetőséget a jelöltjeinknek, hogy az ígéreteiket megvalósítsák” – jelentette ki. Kelemen szerénynek nevezte a részvételt.

Kelemen szerint hétfőn jó eredményekkel fognak a közvélemény elé állni, jelöltjeik többsége megkapja a választók bizalmát. Üdvözölte a kolozsvári exit-poll felmérés eredményeit, Horváth Anna alpolgármester második helyezését. „Jelöltünk és listánk megkapta a kolozsvári magyarok bizalmát” – fogalmazott.

Az RMDSZ elnöke szerint Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben szorosnak ígérkezik az eredmény. Közölte, azt már tudni lehet, hogy 54 településen biztos az RMDSZ nyerte a polgármester-választást, igaz, ellenjelöltjük sem volt ezekben a helységekben.

21:15
Az RMDSZ-nek már biztos van 54 polgármestere

Legalábbis ezt közölte 21.15-kor a szövetség a Facebook-oldalán.

21:12
Ezek a bukaresti exit-poll felmérés eredményei

A szociáldemokraták polgármester-jelöltje, Gabriela Firea simán nyerte a választásokat a CURS-AVANGARDE exit-poll felmérése szerint. Érdekesség, hogy a Mentsük meg Bukarestet Szövetség (USB) jelöltje megverte a liberálisok jelöltjét.

Gabriela Firea (PSD): 42,48

Nicuşor Dan (USB): 29,82

Cătălin Predoiu (PNL): 12,03,

Robert Turcescu (PMP): 6,86

21:10
Itt vannak a kolozsvári exit-poll felmérések eredményei

A Nemzeti Liberális Párt színeiben induló Emil Boc jelenlegi polgármester alaposan rávert az ellenjelöltjeire az IRES exit-poll felmérése szerint. Az RMDSZ jelöltje, Horváth Anna alpolgármester az előkelő második helyet érte el, a kolozsváriak 10,8 százaléka szavazott rá. A harmadik a szociáldemokraták által is támogatott független jelölt, Octavian Buzoianu, 8,8 százalékkal.












EZT OLVASTA MÁR?

X