Amirõl a ma szól

  • Strandon találtak rá a meggyilkolt Kirill metropolitára

    Kirill várnai metropolitának, az ország egyik legbefolyásosabb egyházi vezetőjének holttestére bukkantak kedden Bulgáriában, a tengerparton. A bolgár rádió híre szerint az ügyészség bűnügyre gyanakszik. A holttestet Várna város egyik külterületi részének, Trakatának a strandján találták meg - írta a novinite.com című bolgár honlap.

  • Börtönbüntetés a csecsemőhalált okozó kórháztűz miatt

    Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy asszisztensnőt és egy villanyszerelőt a három évvel ezelőtti kórháztűz miatt, amelyben hat csecsemő meghalt, öt pedig súlyosan megégett.

  • Ötvenöt székely mászná meg idén a Mont Blanc-t

    Idén 55 kezdő hegymászó jelentkezett a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület felhívására, hogy egy többhetes felkészítő után megmásszák a 4810 méter magas Mont Blanc-t.

  • Keresztély Irma lemondását követelik a háromszéki liberálisok

    A gyenge érettségi eredmények miatt Keresztély Irma főtanfelügyelő leváltását követeli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi vezetősége.

  • Újraindult az államosított egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása

    Több éves szünet után újabb államosított egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról döntött Romániában a tárcaközi restitúciós bizottság - derült ki az ingatlanvagyon-visszaszolgáltatási hatóság (ANRP) keddi közleményéből.

  • Kulcsár szerint Toró árt a nemzeti ügynek

    A Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki vezetői bírálják az EMNP-t, amiért más politikai szervezetekkel való előzetes egyeztetés nélkül bejelentették, hogy július 20-án, több erdélyi városban tüntetést szerveznek a kormány régiósítási elképzelései ellen.

  • Izolda feltételezett gyilkosa ellen vallottak a tanúk

    A törvényszéki orvostani vizsgálatok szerint nem voltak nemi erőszakra utaló jelek a vasárnap hajnalban Székelyhídon meggyilkolt Baczoni Izolda holttestén; a halált fojtogatás okozta – tudta meg kedden ügyészségi forrásokból a maszol.ro.

  • Őrizetben Baczoni Izolda feltételezett gyilkosa

    Huszonnégy órára őrizetbe vette a Bihar megyei törvényszéki ügyészség Baczoni Izolda feltételezett gyilkosát – mondta el kedden a maszol.ro-nak a vádhatóság szóvivője, Cristian Ardelean. A gyanú szerint a 21 éves székelyhídi Sabin-Cristian Godja megfojtotta áldozatát.

  • Űrkiképző bázis is lesz a Sziget fesztiválon

    A Sziget fesztiválon megvalósuló közép-európai űrkiképző központban választják ki hat ország 51 jelöltje, köztük 14 magyar közül azt a 6 embert, aki részt vehet egy globális űrtáborban az Egyesült Államokban. A kiválasztási folyamat végén összesen 23-an kapnak lehetőséget arra, hogy egy repülőn elhagyják a Föld légterét.

  • Szerdán délelőtt szirénáznak Marosvásárhelyen

    Szerdán tesztelik idén másodszor Marosvásárhely légi vészjelző rendszerét, délelőtt 11 órától. Miután leellenőrzik a szirénák műszaki állapotát a városban, valamennyit egy időben fogják elindítani – írja a citynews.

  • Strasbourgi bíróság: jogosan oszlatták fel a Magyar Gárdát

    A Magyar Gárda Egyesület bírósági feloszlatása nem sértette az Emberi Jogok Európai Egyezményében lefektetett gyülekezési és egyesülési szabadságot - mondta ki keddi ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban.

  • Árpád-korra utaló nyomok Csíkvacsárcsiban

    Minikonferencia keretében számoltak be a Sándor-kúria területén folyó kutatásokról a munkálatokat végző régészek Csíkvacsárcsiban, a közbirtokosság épületében. A Sándor-kúria területe a Csíki-medence egyik legfontosabb régészeti lelőhelye. A kaszálók és a kertek egy későközépkori nemesi kúria több, kőből épített, alápincézett épületének romjait, illetve egy Árpád-kori település nyomait rejtik.

  • Életbiztosításra alapozott adócsaló-hálózatot lepleztek le

    Nagyszabású házkutatási akciót hajtott végre kedden a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) egy életbiztosításra alapozott adócsalási hálózat leleplezése érdekében. A gyanú szerint az adócsalók fél év alatt hatmillió eurós kárt okoztak a központi költségvetésnek.

  • Év végére meglesz az ötszázezredik határontúli magyar állampolgár

    Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hatodik Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének megnyitó ünnepségén kedden Budapesten.

     

  • Óriási kárt okoznak az államnak a gyenge érettségi eredmények

    Július 29-éig jelentkezhetnek a végzős diákok a Munkaerő Elhelyező és Szakképző Ügynökség helyi kirendeltségein nyilvántartásba vétel céljából. Az államnak évi egymilliárd eurójába kerül a magas sikertelen, illetve az alacsony érettségizési ráta. 

  • Jazzhét és egy százéves film Sepsiszentgyörgyön

    Ezen a héten a hetedik alkalommal megszervezett, az országban egyedülálló Jazz és Improvizációs Zenei Tábor tanárainak és diákjainak fellépése határozza meg a sepsiszentgyörgyi zenei életet.

  • Injekciós tűvel nőket mérgező férfit fogtak el Sanghajban

    Legalább két nőbe fecskendezett mérgező hatású gyógyszert egy férfi Sanghajban, végül elfogták a rendőrök - adta hírül kedden a Shanghai Daily című napilap.

     

  • Sztrájkra készülnek a bányászok Petrozsényban

    Több mint ezer bányász készül sztrájkolni kedden délben Petrozsényban,  a Zsil-völgyi bányabezárások kapcsán. A bányászok aggodalmukat viszik utcára a kétséges jövőjükkel kapcsolatban, ugyanis immár csak a marosnémeti és a parosényi hőerőműveknek szállítanak kőszenet, csakhogy a két hőerőmű már nem veszi át a szenet.

  • Azonnali hatállyal megszűnt az Atlético Madrid férfi kézicsapata

    Azonnali hatállyal megszűnt az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata – írta a sport1.de, amelynek értesüléseit megerősítette Christian Dissinger, a klub német válogatott játékosa.