Amirõl a ma szól

  • A Petrolul nyerte a Román Kupát

    Beérte a megnyert Román Kupák számát tekintve szombati ellenfelét Petrolul Ploiesti, ugyanis a Kolzosvári CFR 1907 elleni bukaresti döntőben Jeremy Bokila 7. percben lőtt góljára nem érkezett válasz a vasutasoktól. Pontosabban, nem érkezett olyan válasz, amit Cristi Balaj játékvezető is szabályos gólnak ítélt volna.

  • TIFF: dokumentumfilm a kolozsvári CFR focicsapatról

    A kolozsvári Vasutasklub (CFR) labdarúgócsapatról vetítenek dokumentumfilmet ma, hétfő este 21:30-tól a TIFF keretében. A „Teatrul viselor” (Álmok színháza) című dokumentumfilmet premierként láthatja a közönség a Szépművészeti Múzeum (Bánffy palota) udvarán, a futballklub képviselőinek jelenlétében.

  • Ezren megsérültek a harmadik napja folyó török tüntetéseken

    Könnygázzal és vízágyúkkal lépett fel a rendőrség Törökországban a kormány ellen tüntetőkkel szemben, de a három napja kezdődött tiltakozó akciók éjszaka is folytatódtak.

  • Nyolc kilométer villanypásztort szereltek fel Csíkban

    Kezd Erdélyben is elterjedni a villanypásztor, első sorban a vadkár elleni védelem érdekében. Csíkszentkirálytól egészen Csíkszentsimonig telepítenek a napokban villanypásztort, írja a Székelyhon. A környéken a vaddisznók és a medvék az elmúlt években jelentős károkat okoztak a termésben.

  • Hétfőtől lehet beíratni a gyerekeket az óvodába

    Hétfőn kezdődik az óvodai beiratkozás azon gyerekek számára, akik először lépnek majd óvodába szeptemberben, írja a Hotnews. A beiratkozási időszak június 21-ig tart, az intézményeknek június 25-én kell kifüggeszteniük a szabadon maradt helyeket.

  • Százhét sport fölött elnököl a nagyváradi Marius Vizer

    A nagyváradi illetőségű Marius Vizert választották a 107 nemzetközi sportszövetséget magába foglaló SportAccord élére. Marius Vizer, aki egyben a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnöke is, a pénteki szentpétervári szavazáson a 92 voksból 54-et szerzett meg, legyőzve a Nemzetközi Rögbiszövetség francia elnökét, Bernard Lapasset-t.

  • Sorra lépnek ki a PDL-ből az értelmiségiek

    Kilép a Demokrata Liberális Pártból (PDL) Teodor Baconschi. A volt külügyminiszter ezt vasárnap este nyílt levélben közölte Vasile Blagával, a PDL elnökével. Néhány nappal ezelőtt Daniel Funeriu volt oktatási miniszter is kilépett a pártból.

  • Másfél millióval vannak kevesebben a németek, mint gondolták

    Németországban elvégezték az első népszámlálást az 1990-es újraegyesítés óta, a vizsgálat szerint 1,5 millióval kevesebben laknak az országban, mint ahogy a szakértők eddig gondolták.

  • Székely zászló alatt vonultak a jobbikosok a Trianon-tüntetésen

    Elkerülhetetlen a trianoni békediktátum felülvizsgálata, tarthatatlan a 93 évvel ezelőtt meghozott döntés változatlan maradjon - jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás, A Jobbik országgyűlési képviselője az 56-osok terén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által szervezett vasárnapi Trianon felvonuláson.

  • Öt kontinensen egyszerre imádkoztak a katolikusok

    Ferenc pápa vezetésével szentségimádást tartottak vasárnap délután a római Szent Péter bazilikában, az imához mind az öt kontinens egyházmegyéiben egyszerre csatlakoztak.

  • Egy hétig magyar világot élnek Hunyad megyében

    Szombat este a Vajdahunyadi várban tartották meg a negyedik Hunyad Megyei Magyar Napok ünnepélyes megnyitóját. A Vajdahunyadi vár zsúfolásig megtelt Bethlen Gábor termében sor került a Fogadj örökbe egy műemléket RMDSZ program örökbefogadási ceremóniájára is. 

  • Ezrek vettek részt a Kalotaszegi Magyar Napokon (FOTÓGALÉRIA)

    A vártnál is sikeresebben zárul az első alkalommal megszervezett Kalotaszegi Magyar Napok Bánffyhunyadon – közölték vasárnap a szervezők.

  • Felvidéki magyarok tanácskoztak jogaikról Léván

    A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a felvidéki magyarok jogérvényesítési és jogszerzési küzdelmeinek tapasztalatairól tartottak konferenciát Léván a "Nemzetért" címmel vasárnap.

  • Újabb birtokot vásárolt Zalánpatakon Károly herceg

    Újabb birtokot vásárolt a székelyföldi Zalánpatakon Károly herceg, brit trónörökös - közölte a Mediafax hírügynökséggel Kasléder József, a Zalánpatakot is magába foglaló Málnás község polgármestere.

  • Bánffyhunyadon is Igen, tessék!

    Bánffyhunyadon is elindítja tevékenységét az Igen, tessék! mozgalom – jelentette be a Kalotaszegi Magyar Napokon Bethlendi András, a magyar kiszolgálást népszerűsítő szervezet ügyvezetője. A helyi Barcsay-kertben tartott szervezetbemutató után írták alá az első bánffyhunyadi partneri szerződést.

  • Nicolăescu cáfolja, hogy jelentést kért volna az anyanyelvhasználatról

    Cáfolja az egészségügyi miniszter, Eugen Nicolăescu azt az állítást, hogy az általa vezetett tárca nyilvántartást kért volna a megyei egészségügyi hatóságoktól a kórházban használt többnyelvűségre vonatkozóan, írja a HotNews.

  • Terepjáróval vagánykodtak Székelyudvarhelyen, tragédia lett belőle

    Egy személy életét vesztette és hárman súlyosan megsebesültek egy Hargita megyei közúti balesetben  vasárnap hajnalra virradóra. Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrségi szóvivő szerint Székelyudvarhely mellett autózott négy fiatal nehéz terepen, egy nagyon meredek útszakaszon, amikor a jármű felborult, és egy 15 méteres szakadékba zuhant.

  • Európa-szerte tüntetnek: takarodjon az IMF!

    Ezrek tüntettek szombaton Európa több nagyvárosában – köztük Madridban, Lisszabonban és Frankfurtban – azok ellen a kormányzati megszorító lépések ellen, amelyek a megmozdulások résztvevői szerint elfojtják a növekedést és növelik a munkanélküliséget, tovább mélyítve ezzel a pénzügyi válságot –írja az MTI.

  • Két halottja is van az isztambuli Török Tavasznak

    Az Amnesty International tudomása szerint a kormányellenes demonstrációk legalább két részvevője meghalt Isztambulban a tüntetők elleni rendőri erőszak következtében. A tiltakozások hétfőn kezdődtek Isztambulban, amiért ledózerolták a fákat a Taksim téren lévő Gezi parkban.