Amirõl a ma szól

  • Kollár: a serpák el sem indultak Erőss Zsoltékért

    Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció sorozat vezetője telefonos interjújának második részében újra elmondta: Erőss Zsolt végelgyengülését egészen biztosan a folyadékhiány okozta. Kollár szerint kiderült, hogy a két serpa, akinek a feladata az lett volna, hogy felmenjenek, mégsem indult el Erőssék keresésére - írja a sportgéza.hu.

  • Egyidőben imádkoznak a világ katolikusai vasárnap

    Ferenc Pápa 2013. június 2-án, vasárnap római idő szerint 17-18 órakor szentségimádást vezet a római Szent Péter téren. A magyar, így az erdélyi katolikusok is csatlakoznak a világméretű vasárnapi szentségimádáshoz, helyi idő szerint délután 18-19 órakor.

  • Igazi felszabadult gyereknap volt Vásárhelyen

    Kisgyerekes családok, anyukák, apukák, nagyszülők és sok-sok apróság töltötte meg szombat délelőtt a marosvásárhelyi unitárius egyházközség kövesdombi, Dávid Ferenc gyülekezeti termét.

  • Kormányellenes tüntetés Isztambulban

    Csütörtök este több százan csatalakoztak az isztambuli Taksim tér melletti Gezi parkban május 26. óta táborozó kemény maghoz, hogy megakadályozzák a területet körül vevő falak lerombolását és a fák kidöntését. A tüntetések még szombaton is folytatódtak.

  • Reding az alkotmány megsértésével vádolja az Orbán-kormányt

    Az alkotmány "módszeres" megsértését rótta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Bizottság alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős biztosa. Viviane Redinggel a Der Standard című, liberális irányultságú lap osztrák lap szombati száma közölt interjút.

  • Német sajtó: megérett a Fidesz kizárása az Európai Néppártból

    Kiakadt a német sajtó Orbán Viktor magyar miniszterelnök "nagyon buta nácizós hasonlatán": a Frankfurter Rundschau publicistája, Daniela Vates Lejárt a tapintatosság ideje című kommentárjában azt írja, hogy most már az is mérlegelés tárgya, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból. Ez "helyes megfontolás, és már régen esedékes" - jegyezte meg.

  • Ballagások a magyarság és a szabadság megőrzése szellemében

    Gyermeknapon vagy az azt megelőző napon ballagott el a legtöbb erdélyi magyar diák nevelőik  biztatása kíséretében. Valamennyi ünnepség az öröm, bizalom és reménység hullámhosszára hangolódott, a fiatalokat arra buzdították tanáraik, hogy nyitott szemmel és nyitott szívvel, szabadságuk és magyarságuk megőrzésével lépjenek ki a világba, de mindig bizalommal térjenek vissza iskolájuk falai közé. 

  • Maratoni születésnapi gála zárta a TESZT-et

    Közel négyórás gálával ünnepelte fennállásának hatvanadik évfordulóját a TESZT utolsó estéjén a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Noha nem versenyfesztivál volt, a szakma kedvence egyértelműen az újvidéki Szerb Nemzeti Színház közel hétórás előadása, a Sirály lett.

  • Bajnai: a kormánynak semmi köze a neonáci eszmékhez, de le kell váltani

    Magyarország elkötelezett az Európai Unió (EU) mellett, nem neonáci ország és nem szereti a diktatúrát, a magyar kormánnyal pedig rengeteg probléma van ugyan, de azt nem lehet mondani, hogy bármi köze lenne az antiszemitizmushoz vagy a rasszizmushoz - mondta az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (Együtt-PM) választási szövetség vezetője pénteken Berlinben. 

  • Hercegi segítséggel menekülhet meg az erdélyi épített örökség

    Károly herceg, aki csütörtökön érkezett Romániába, pénteken a Maros megyei Erked településre látogatott, ahol az erdélyi örökség felleltározásáról és megtartásáról, illetve egy klinika létesítéséről beszélgetett a Maros megyei tanácselnökkel és orvosokkal. 

  • Kétszázezer személy büntetésköteles az adóhivatal szerint

    Összességében közel ötvenmillió lejre róhat ki büntetést a adóhatóság azokra a személyekre, akik nem adták le idejében a tavalyi jövedelemre vonatkozó bevallásukat. A gandul.info szerint az adóköteles polgároknak mintegy 40 százalékát érintheti ez a probléma, az adóbevallás határideje május 27-én járt le. 

  • Erőss Zsolt: Lalikám, annyira legyengültem

    Erőss Zsolt nem vitt magával elég vizet a Kancsendzöngára, Kiss Péter pedig a bajtársiasság és a segítőkészség áldozata lett, amikor visszafordult a végletekig kimerült hegymászóért, mondta a 4bakancs.com-nak adott telefoninterjúban Kollár Lajos, az expedíció vezetője. Az interjút a SportGéza foglalta össze.

  • Tíz napos filmkúra a kolozsvári TIFF-en

    “Bár nem tudom pontosan, hogy mit is fed, én is mondom, amit mondani szoktak: Kolozsvár tíz napig TIFF-et lélegez” – fogalmazott Tudor Giurgiu, a 12. kiadásához érkezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója pénteken este Kolozsvár főtéren. A tíz napos rendezvényt Pedro Alvodóvar Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros) című filmjével nyitották meg.

  • Megéri játszani, megéri játékot árusítani

    A játékbolt ötletét a legtöbb forgalmazónak az adja, hogy saját igényei szerint szeretne játákot vásárolni gyermekeinek vagy a családban és baráti körben élő gyermekeknek, ám az átlagos piac ezt nem teszi lehetővé. Rosszminőségű, olcsó termékekkel tele vannak a nagy bevásárlóközpontok és a sarki üzletek, a neves játékgyártó márkák pedig szinte elérhetetlen árban érkeznek a romániai vásárlókhoz.

  • Végleg búcsút mond az ügyészségnek Daniel Morar

    Befejezni készül ügyészi pályafutását Daniel Morar, akit az államfő áprilisban alkotmánybírónak nevezett ki. A korrupcióellenes ügyészség volt vezetője júniusban kezdi meg mandátumát a taláros testületben.

  • Részegen tört-zúzott Gabriel Tamaș válogatott labdarúgó

    A prosport.ro által megszerzett videofelvétel tanúsága szerint erőszakkal hatolt be egy lakásba erősen illuminált állapotban Gabriel Tamaș válogatott labdarúgó. A sportoló reggel nyolc előtt tíz perccel érkezett egy bukaresti társasházhoz, és egy átmulatott éjszaka után a maga sajátos eszközeivel nyitott ajtót.

  • Ízekre szedi a magyar alkotmányt a Velencei Bizottság

    Elfogadhatatlannak tartja az alaptörvény negyedik módosítását a Velencei Bizottság (VB) jelentéstervezete, mely szerint a jogalkotó állandósította a magyar alkotmányos rendszer hibáit – tudta meg a Népszava.

  • Megtaláltak Kiss Péter holttestét a Himalájában

    Nagy valószínűséggel Kiss Péter holtteste látható a Kancsendzöngára felküldött serpák által készített, egyelőre nem közölt fotókon - mondta Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője.