Amirõl a ma szól

  • Nagy meccsre készül Milánóban a CFR az Inter ellen

    Várhatóan másfél ezer szurkoló biztatja a milanói Giuseppe Meazza Stadionban a Kolozsvári CFR 1907 csapatát csütörtökön este 22.05-től a helyi Internazionale ellen az Európa-liga mérkőzésen. A kincses városból 400 fős KVSC-galeri utazik Lombardia fővárosába, akikhez csatlakozik több mint ezer Olaszországban élő vasutas szurkoló.  
  • FOTÓRIPORT: Ursus – koldussá változott a sör királya

    Bontásra vár a kolozsvári Ursus sörgyár összes megmaradt épülete. A termelést 2010-ben függesztették fel a nagy múltú gyárban, a 12 hónapig érvényes bontási engedélyt február elején bocsátotta ki a helyi önkormányzat.
  • Újra beindíthatják a méhnyakrák elleni oltást

    Fontolóra veszi a minisztérium a humán papillomavírus, közismertebb nevén a HPV- elleni oltáskampány újraindítását, március közepétől hozzáférhetővé válna az oltóanyag – erről nyilatkozott nemrég Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter.
  • Letöltendő börtönévekre ítélték a legfelsőbb bíróság egyik tagját

    A Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy korrupcióval vádolt korábbi tagját, Maria David bírót.
  • Hétfőtől már csak Cluj-Napocáról tud a Facebook

    Kolozsvár lakhelyként, születési helyként vagy átutazási területet jelölő városnévként hétfő óta nem szerepel a Facebook helységnévlistáján magyar nyelven. Azoknál a felhasználóknál,akik Kolozsvárt jelölték meg lakhelyül, automatikusan a román nyelvű változatra, Cluj Napocára konvertálódott a név.
  • Munkához látott a parlamenti alkotmányozó bizottság

    Megkezdődött az alkotmánymódosítási folyamat, miután szerdán a parlament megszavazta az alkotmánymódosító bizottság összetételét.
  • Magánkézre kerül a CFR áruszállító vállalata

    A kormány elfogadta az államvasutak áruszállító vállalata, a CFR Marfa privatizálási stratégiájáról szóló határozatot szerdai ülésén.
  • Bíróság: diszkriminatív a magyar nyelvtudás megkövetelése

    A Kolozsvári Táblabíróság érvénytelenítette a szilágyperecseni községi jegyzői állás betöltésére szervezett versenyvizsgát, mert azon a magyar nyelvtudást is megkövetelték.
  • Stramaccioni: hiba volna lebecsülni a Kolozsvári CFR-t

    Ellentétben csapata szurkolóival Andrea Stramaccioni, az Internazionale Milánó vezetőedzője nem becsüli le a Kolozsvári CFR 1907 csapatát, amellyel csütörtökön este 22.05-től csap össze az Európa-liga keretében.
  • Kikerül a birkozás a 2020-as olimpia műsorából

    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy a birkózás kerüljön ki a 2020-as nyári játékok programjából.
  • Milyennek látja Székelyföldet egy román újságíró?

    „A székelyek szeretnék zászlajukat, közösségi szimbólumaikat használni, de talán ennél többet is. A románok pedig megtagadják ártalmatlan kéréseiket, attól tartva, hogy precedensül szolgálhatnak túlzott követelésekre" – így foglalta össze székelyföldi tapasztalatait szerdán közölt riportjában Dan Tăpălagă.
  • 45 napig fellebbezhetnek a honatyák az ANI-döntés ellen

    Módosította a tisztségbeli összeférhetetlenségen ért törvényhozók büntetését a parlament, pontosításokkal egészítette ki az államfő által megfontolásra visszaküldött törvényt szerdai ülésén.
  • Idén is katasztrofális érettségi elé néznek a háromszékiek?

    Rendkívül gyengén teljesítettek a végzős háromszéki diákok a próbaérettségi vizsgákon, főként matematikából és román nyelvből születtek gyenge eredmények.
  • Haragot váltott ki a békéltetésről szóló törvény

    A nők jogait védő civil szervezetek szerint kibúvót jelenthet a nemi erőszakot elkövető, illetve a családjukban erőszakoskodó személyek számára az úgynevezett mediálásról szóló törvény módosítása, amely pénteken, a módosított polgári perrendtartási törvénykönyvvel egy időben lép életbe.
  • Valer Marian a maszol.ro-nak: értékes politikus vagyok

    Egyelőre nem hatott a nacionalista retorikájáról elhíresült Valer Marian szociáldemokrata szenátorra Kelemen Hunor szövetségi elnök és Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője keddi találkozója.
  • Osonó Színházműhely: Monaco előtt Kolozsváron

    Az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadását február 22-én, 23-án és 24-én Kolozsváron is bemutatja. A 2011-ben színre vitt előadás az elmúlt időszakban világhírnévre tett szert, játszották már számos európai városban és Thaiföldön is. Idén ez az előadás fogja képviselni Romániát és Kelet-Európát a négyévente megrendezésre kerülő monacói világfesztiválon.
  • Kiröhögtette magát a londoni román nagykövet a CNN-en

    Élcelődések, szörnyülködő kommentárok tárgya lett Románia londoni nagykövete a román médiában és internetes fórumokon, miután a CNN hírtelevízióban kifejtette Bukarest álláspontját lóhúsbotránnyal kapcsolatban.
  • Peti András: egyetlen vásárhelyi RMDSZ-szervezet létezik

    A Deus Providebit Tanulmányi házban újjáalakult szervezeten kívül nincs más RMDSZ-szervezet Marosvásárhelyen, a Bocskai-teremben ülőknek be kell tartaniuk az alapszabályzatot – nyilatkozta elnökké választása után a maszol.ro-nak adott villáminterjúban Peti András.
  • Hága már nem ellenzi Románia schengeni csatlakozását

    Hollandia nem köti már Románia schengeni csatlakozásának ügyét az úgynevezett Együttműködési és Értékelési Mechanizmushoz (CVM), amelynek keretében az Európai Bizottság a román igazságszolgáltatás reformját követi figyelemmel - közölte kedden a bukaresti külügyminisztérium.