Amirõl a ma szól

  • Három magyar arany az úszó-Eb nyitónapján

    Hosszú Katinka kettő, Cseh László pedig egy számban lett Európa-bajnok a franciaországi Chartres-ban zajló rövidpályás Eb csütörtöki nyitónapján.
  • EL: Bukarestben ütötte ki a Stuttgart a Steauát

    Kijózanító, 5-1-es vereséget mért Bukarestben a VfB Stuttgart a Bukaresti Steauára az Európa Liga H csoportjának ötödik fordulójában. A tabellát 10 ponttal vezető fővárosi bakák az utolsó forduló eredményeitől függően akár ki is eshetnek. Az ugyancsak hazai pályán vesztő Videoton nagymértékben eljátszotta továbbjutási esélyeit.
  • Puskaporos derbi Kolozsváron. Élő közvetítés 18.30-tól

    Megadná a kegyelemdöfést a hónapok óta halódó Kolozsvári U-nak szombaton délután a Bajnokok Ligájában vitézkedő városi rivális CFR 1907 a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulójában. Bár az egyetemistáknál a szezon eleje óta zűrös állapotok uralkodnak, a városi derbire minden bizonnyal felszívják magukat.
  • A brazilok a ráadásban megnyerték a futsal-vb-t

    A brazil futsalválogatott a hosszabbításban 3–2-re győzött Spanyolország ellen a Thaiföldön zajló világbajnokság döntőjében. A harmadik helyen a Kolumbiát 3–0-ra megverő Olaszország végzett.
  • Stepánek megverte Almagrót, a cseheké a Davis-kupa

    Radek Stepánek négy játszmában győzött Nicolás Almagro ellen, így a csehek megnyerték a tenisz Davis-kupa döntőjét Prágában a címvédő spanyolok ellen.
  • Forma-1: barátjáért is győzött Texasban Hamilton

    Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 19., utolsó előtti futamát, az Egyesült Államok Nagydíját. Győzelmével esélyt adott jó barátjának, Fernando Alonsonak arra, hogy egy hét múlva Brazíliában megelőzhesse a sorozatot jelenleg vezető Sebastian Vettelt.
  • Női kézi-BL: a Fradival meccselhet az Oltchim

    A Győr és az FTC elkerülte egymást a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. Ez utóbbiak viszont egy csoportba kerültek az idei kiírás egyik fő esélyesének tartott román bajnok Oltchim Râmnicu Vâlceával.
  • CFR-Braga: ki jut tovább a kolozsvári ködből?

    Bajnoki döntővel felérő mérkőzést játszik kedd este a Kolozsvári CFR 1907, amely a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában a Fellegváron fogadja az első fordulóban idegenben legyőzött Sporting Braga együttesét. A győztes bebiztosíthatja tavaszi szereplését az európai kupákban. A mérkőzést a DigiSport 1, a TVR 1 és a DolkceSport 1 élőben közvetíti.
  • Kitavaszodott novemberben a Fellegváron

    A Pászkány-éra legjobb meccsét játszotta kedd este a Kolozsvári CFR 1907 a Bajnokok Ligája H csoportjának ötödik fordulójában. A kincses város vasutasai Rui Pedro mesterhármasával 3-1-re legyőzték a papíron háromszor drágább Sporting Braga együttesét és bebiztosították szereplésüket a tavaszi európai kupaporondon.
  • Alonso a brazil futamra esőt remél

    Fernando Alonso esőért fohászkodik a vasárnapi brazil futam idejére, hiszen akkor egy csapásra eltűnne a Red Bullok jelentôs fölénye. Idén a spanyol a vizes aszfalton rendre legyőzte riválisát, Sebastian Vettelt.
  • Olaszországban gazdasági megszorítások ellen tüntettek

    Szakszervezetek, diákok, újfasiszta szervezetek és fasizmusellenes csoportok vonulnak fel egyszerre Róma utcáin az elsősorban a gazdasági válság leküzdésére hozott intézkedések ellen szombaton zajló tömegtüntetésen. Incidensektől tartva a hatóságok lezárták az olasz főváros központját.
  • Eseménydús őszutó a marosvásárhelyi színházban

    A nagyváradi VI. Interetnikai Színházi Fesztiválon való teltházas előadás után ismét megtekinthető a marosvásárhelyi színpadon A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása. A Shakespeare-vígjátékot a Tompa Miklós Társulat színészei november 24-én 19 órakor játsszák a Nagyteremben.
  • Băsescu az EU-büdzséről: a 100 milliárdos csökkenés a biztos

    A kudarccal véget ért EU-csúcs után Traian Băsescu államfő péntek este Brüsszelben kijelentette, az már bizonyos, hogy 100 milliárd euróval csökken az EU 2014-2020-ra tervezett büdzséje az Európai Bizottság eredeti javaslatához képest.
  • Mario Monti nem maradhat olasz miniszterelnök

    Pánikot keltett a pénteki olasz sajtó szerint a tavaszi választásokra készülő itáliai pártok között Giorgio Napolitano államfő bejelentése, miszerint az örökös szenátor Mario Montit nem lehet miniszterelnöknek jelölni.
  • Magyarul is kampányolnak a román pártok

    Szatmárnémetiben és Nagykárolyban több magyarul feliratozott plakátot és bannert helyezett ki a forgalmasabb utak mentén mind a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL), mind az ellenzéki Igaz Romániáért Szövetség (ARD).
  • Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs: nincs költségvetés

    Megállapodás nélkül ért véget pénteken Brüsszelben az unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről tartott EU-csúcstalálkozó.
  • Kitört a vásárlási láz Romániában is a fekete pénteken

    Több üzletet megrohamoztak a vásárlók idehaza is az úgynevezett fekete pénteken, de számos internetes bolt honlapja is megbénult a nagy számú érdeklődő miatt. Az elektronikai cikkeket áruló egyes üzletek előtt a nyitás után pár perccel már a pénztáraknál is sorok kígyóztak.