Koronavírus külföldön: mutatjuk a legfontosabb információkat (percről percre)


-A A+

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Az európai államok közül Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet. Folyamatosan követjük a koronavírus terjedését külföldön.

21:20

"Több jelentős bizonyíték" van arra, hogy az új koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered - jelentette ki  Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap az ABC televízió szokásos heti politikai vitaműsorának adott interjújában. (MTI)

20:50

Több mint egy hónap után most először kétszáznál kevesebben haltak meg egy nap alatt koronavírus-fertőzésben Olaszországban, a fertőzöttek száma valamivel több mint ötszázzal csökkent - közölte vasárnap este az olasz polgári védelmi hatóság. (MTI)

09:21

Ötvenhat magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2998 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Öt krónikus beteg elhunyt, ezzel 340 főre emelkedett az áldozatok száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldal vasárnapi közléséből. (MTI)

08:59

Világszerte 3 428 114-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 243 829, a meggyógyultaké pedig 1 093 137 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint vasárnap reggel.

21:07

Újra megugrott, 474-gyel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma egy nap alatt Olaszországban, és így elérte a 28 710-t – közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt több mint kétszázzal csökkent. (MTI)

20:45

A francia kormány úgy döntött, hogy július 24-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt kihirdetett egészségügyi rendkívüli állapotot – jelentette be a szombati kormányülés után az egészségügyi miniszter. A március 24-én két hónapra kihirdetett rendkívüli állapot feloldása május 23-án Olivier Véran szerint még túl korai lenne: az óvintézkedések hirtelen megszüntetésével a járvány új erőre kaphat. (MTI)

19:00

Franciaországban pozitív lett egy macska koronavírus-tesztje, a fertőzést feltételezhetően a gazdáitól kapta el – közölte szombaton a Párizshoz közeli Alfort nemzeti állatorvosi főiskolája (ENVA), amely a fertőzötteknek azt javasolja, hogy tartsanak távolságot házi kedvenceiktől is. Az ENVA, a francia egészségügyi hatóságok és a párizsi Pasteur Intézet járványkutatóinak közös csoportja tucatnyi olyan macskát tesztelt, amelyeknek a tulajdonosai fertőzöttek, és közülük egyetlen állat tesztje bizonyult pozitívnak. A macska légúti és emésztési klinikai tüneteket is produkált. (MTI)

10:43

Meghalt 12 krónikus beteg, és 79-cel, 2 942-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu szombat reggel. A kormányzati portálon közölték: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 335-re emelkedett, 625-en már gyógyultan távoztak a kórházból. (MTI)

11:24

A magyar kormány hétfőtől az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik az NB I-es labdarúgó-bajnokság folytatása. (MTI)

10:50

A koronavírust nem ember állította elő és nem genetikailag módosított kórokozó – jelentette be csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményében a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI). (MTI)

09:05

Világszerte 3 257 520-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 233 405, a meggyógyultaké pedig 1 014 809 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint pénteken reggel. (MTI)

08:53

Donald Trump látott bizonyítékot a kapcsolatra a koronavírus és a vuhani laboratórium között. Az amerikai elnök ezt a Fehér Házban csütörtökön este tartott sajtókonferenciáján jelentette ki. Konkrétumokat ugyanakkor nem tárt fel az említett bizonyítékokról, viszont közölte: büntetővámokat tervez bevezetni Kína ellen. (MTI)

20:40

Megfertőződött Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az új koronavírussal. Ezt maga a kormányfő jelentette be a Rosszija 24 hírcsatornán, írja az MTI. Az önkéntes karanténba vonuló Misusztyin azt javasolta Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy ügyvivőnek Andrej Belouszov miniszterelnök-helyettest nevezze ki, az államelnök aláírta az erre vonatkozó rendeletet.

20:23

A szlovén kormány csütörtöktől feloldotta a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére még március 18-án elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat, Horvátországban pedig leszerelik az Arena Zágráb sportcsarnokban kialakított ezer férőhelyes ideiglenes kórházat - derült ki a válságstábok csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mivel jelentősen lassult az új koronavírus terjedése Horvátországban és Szlovéniában is, szigorú óvintézkedések mellett a kormányok fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon. (MTI)

17:07

Los Angeles az első amerikai nagyváros, amelyik ingyenes koronavírus-tesztet ajánlott fel minden lakójának. „Ha megvan rá a kapacitás, nem várjuk meg, amíg megfertőzzük egymást”, mondta Eric Garcetti polgármester. Bár a sajtótájékoztatón a polgármester csak a városról beszélt, a másnap kiküldött közleményben már az szerepelt, hogy Los Angeles megye összes lakója kérheti az ingyenes szolgáltatást. (CNN)












EZT OLVASTA MÁR?

X