Koronavírus külföldön: mutatjuk a legfontosabb információkat (percről percre)


-A A+

Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Az európai államok közül Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet. Folyamatosan követjük a koronavírus terjedését külföldön.

21:56

Kétszázharminchattal emelkedett a járvány halálos áldozatainak egy nap alatti száma Olaszországban, és így elérte a 29 315-t – közölte kedd este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt valamivel több mint ezerötszázzal csökkent. A halottak száma ismét kétszáz fölé emelkedett az egy nappal ezelőtti 195 után. Több mint egy hónap után vasárnap csökkent ismét kétszáz alá a halottak napi létszáma, majd most ismét emelkedett. A polgári védelem honlapján közölt adatok szerint hat tartományban, Umbria, Szardínia, Valle d Aosta, Calabria, Basilicata és Molise területén egyetlen beteg sem vesztette életét az utóbbi huszonnégy óra alatt. (MTI)

20:02

Csak ősszel indulhat újra a Lufthansa Group, a német légitársasági csoport 100 géppel csökkenti flottáját és 10 ezer ember elbocsátására készül – mondta Carsten Spohr vezérigazgató a Lufthansa Group online éves közgyűlésén kedden. A közgyűlés elfogadta a 2019-es pénzügyi beszámolót, és megszavazta, hogy a cég nem fizet osztalékot az eredmény után. (MTI)

19:41

A fertőzések első hullámának levonulásával nem ér véget a koronavírus-járvány, második és harmadik hullámmal is számolni kell Németországban a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerint. Lothar Wieler, az RKI elnöke keddi berlini tájékoztatóján kiemelte, hogy „nagyon jó hírek” érkeztek a járványhelyzet németországi alakulásáról. A helyi egészségügyi hivataloktól kapott jelentések alapján az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) 685 ember szervezetében mutatták ki az utóbbi 24 órában. Az előző héten még a 700-1600 közötti sávban volt a napi új igazolt fertőzések száma. (MTI)

16:40
Belgiumban átlépte a nyolcezret a járványban elhunytak száma

Belgiumban a helyi közegészségügyi szolgálat keddi adatai szerint 24 óra alatt 97-en hunytak el a koronavírus-járvány okozta betegségben, így a halálos áldozatok száma átlépte a nyolcezret a 11,5 millió lakost számláló országban. A halálesetek 40 százaléka idősek otthonában történt. Belgiumban egy nap alatt 242 új fertőzöttet azonosítottak, a vírus kitörése óta megfertőződöttek száma több mint ötszázzal lépte át az 50 ezret. A helyi sajtó tájékoztatása szerint a kórházi felvételek száma már harmadik napja száz alatt van, és ezúttal 63 ember gyógyultan hagyhatta el az egészségügyi intézményeket. A fekvő betegek száma 3082, intenzív ellátásra közel 700-an szorulnak. (MTI)

16:30

Spanyolországban az elmúlt 24 órában 185-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta fertőzés következtében. A halálozás már harmadik napja nem emelkedett kétszáz fölé – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium a tartományok adatai alapján készült keddi összefoglalójában. A regisztrált fertőzöttek közül 25 613-an vesztették életüket a március 3-án jelentett első haláleset óta. A gyógyultak száma 123 486, keddre újabb 2143 pácienst nyilvánítottak ismét egészségesnek. Az új koronavírust eddig 219 329 esetben igazolták a legmegbízhatóbbnak tartott PCR-teszttel, amely az elmúlt egy napban 867 új fertőzést mutatott ki. (MTI)

12:37

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök a CNN-nek nyilatkozott arról, hogy reméli, hogy július 1-től megnyithatják a turistaszezont, hiszen a déli országokhoz hasonlóan Görögország gazdasága is nagy mértékben függ a vendéglátóipartól. A kormányfő elmondta, hogy csak a világjárvány enyhülése esetén, szigorú biztonsági előírások betartása mellett engednének be külföldieket az országba, többek között a koronavírus-teszt is feltétel lenne, és ezzel együtt is merőben más görögországi vakációs élményre lehet számítani, mint korábban, hiszen be kell majd tartan a társadalmi távolságtartás szabályait. (Greek Reporter)

11:30

Lelőttek az Egyesült Államokban egy biztonsági őrt, mert az előírt védőmaszk nélkül nem engedte be a vásárlókat a boltba, írja a BBC. A 43 éves Calvin Munerlynt hátulról lőtték meg pénteken Michigan államban, amely Amerika egyik járványtól leginkább érintett területe. A rendőrség szerint a konfliktus akkor robbant ki, amikor az őr nem engedett be maszk nélkül a boltba egy 45 éves nőt és a lányát. A nő kiabálni kezdett a biztonsági alkalmazottal, leköpte, majd elhajtott az autójával. Később férjével és fiával tért vissza, akik megtámadták az őrt. A nyomozók szerint a 23 éves fiú volt az, aki a halálos lövést leadta. (BBC)

09:49

Meghalt 12 krónikus beteg, és 30-cal, 3065-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel. Az elhunytak száma 363-ra emelkedett, 709-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1993. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei – olvasható a hivatalos portálon. (MTI)

09:38

Világszerte 3 582 469-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 251 562, a gyógyultaké pedig 1 167 8883 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint közép-európai idő szerint kedd reggel hét órakor. (MTI)

09:29

Bulgária nem hosszabbítja meg a koronavírus-járvány miatt március 13-án elrendelt egészségügyi vészhelyzetet május 13-át követően, mert már nem szükséges – jelentette be hétfőn este Vladiszlav Goranov bolgár pénzügyminiszter a szófiai kabinet rendkívüli ülését követően. A tárcavezető tájékoztatása szerint a tanácskozáson megvitattak egy törvényjavaslatot, amellyel a járványügyi óvintézkedések és korlátozások egy része hatályban maradhatna május 13. után is. Mint mondta, ezek az intézkedések mindenekelőtt a gazdasági és társadalmi szférát érintik. A kormány az erre vonatkozó jogszabálytervezetet még a napokban beterjeszti a parlamentbe – tette hozzá. (MTI)

21:33

Olaszországban tovább csökkent az aktív koronavírusos fertőzöttek és az intenzív osztályon ápolt páciensek száma – közölte hétfőn internetes oldalán az olasz polgári védelem. A közlemény szerint hétfőre 211 938-ra nőtt ugyan az igazolt fertőzöttek száma – a haláleseteket és a gyógyultakat is beleszámítva –, az új fertőzöttek száma 1221 volt. Az aktív fertőzöttek száma azonban az elmúlt huszonnégy órában 199-cel csökkent az előző napihoz képest, és hétfőn 99 980 volt. (MTI)

17:42

Spanyolországban második napja maradt kétszáz alatt a koronavírus-fertőzés okozta halálozás – tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn. A jelentése szerint az elmúlt 24 órában 164-en veszítették életüket, ugyanannyian mint amennyiről vasárnap adott hírt a szaktárca. A szombaton közölt halálos áldozatok száma 276 volt. A vírus okozta Covid-19 miatt eddig 25 428-an hunytak el. A gyógyultak száma hétfőre 2441-gyel növekedett a vasárnapi 1654 és a szombati 2572 után, és összesítve már elérte a 121 343-at. (MTI)

10:34

Határozatlan időre elhalasztják a koronavírus járványa miatt a Mount Everest megtisztítását a hulladéktól - közölte Joges Bhattarai nepáli turisztikai miniszter vasárnap. A világ legmagasabb hegyén tonnaszám hever a szemét: használhatatlanná vált sátrak, élelmiszercsomagolások, üres vizespalackok, sörösdobozok és oxigénpalackok, amelyeket a megfáradt hegymászók hagytak maguk után. Ezen felül a nehezen megközelíthető helyen számos temetetlenül maradt holttest is van. (MTI)

09:51

Világszerte 3 507 265-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 247 491, a gyógyultaké pedig 1 125 308 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint közép-európai idő szerint hétfő reggel 8 órakor. (MTI)

07:19

Hétfőtől, május negyedikétől vidéken szigorú menetrend szerint megkezdik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítését, Budapesten és Pest megyében a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások. (MTI)

 

 












EZT OLVASTA MÁR?

X