Amerika szavaz: Hillary Clinton vagy Donald Trump? (Percről percre)


-A A+

Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé - jelentette az NPR amerikai közszolgálati rádió. Hillary Clinton telefonon felhívta a Republikánus Párt jelöltjét, és elismerte vereségét. Kövesse a Maszol tudósításait a szavazás menetéről, jelöltek nyilatkozatáról és a végleges eredményről. Percről percre.

04:42
Connecticut Clintoné, Louisiana Trumpé

Két szövetségi államban is győztest hirdetett a CNN: Connecticutot Clintonnak, Louisianát Trumpnak ítélték. Ezzel 136-104-re módosult az országos állás a republikánus jelölt javára.

04:31
Floridában, Ohioban, Virginiában és Georgiában, Észak-Karolinában, Michiganban, New Hampshire- ben is Trump vezet

Floridában, Ohióban, Virginiában, Georgiában, Észak-Carolinában, Michiganban, New Hampshire- ben is Trump vezet.
A fogadási piacok 25 százalékra teszik Trump győzelmi esélyét.
 

04:13
Texas és Arkansas Trumpé, átveszi a vezetést

Texas és Arkansas megnyerésével Donald Trump átveszi a vezetést országos szinten. Az állás most 128-97, a győzelemhez 270 elektori vok szükséges.

04:09
A vidék Trumpra, a városok Clintonra voksoltak

Romániai idő szerint hajnali 4 órakor további 14 államban befejeződött a szavazás. A CNN előrejelzése szerint Hillary Clinton presztízsgyőzelmet aratott New Yorkban Donald Trump fölött. Mindkét jelölt a Nagy Almában él, New Yorkot tartja otthonának.Trump győzött sok kisebb, kevés elektort adó államban: Kansas, Nebraska, Wyoming, Észak-Dakota, Dél-Dakota.

Országos szinten 97-84 az állás Clinton javára. A végső győzelemhez 270 kell.

03:40
NBC: a képviselőház republikánus többségű marad

Az NBC News előrejelzése szerint a Képviselőházban megmaradhat a republikánus többség, de néhány széket el fognak veszíteni.

03:32
Trump közeledik, Alabama és Dél-Karolina az övé

Donald Trump két újabb államot megnyert, Alabama és Dél-Karolina is az övé, ezzel 68-66-ra szűkült Hillary Clinton vezetése.

03:03
Clinton átvette a vezetést

Romániai idő szerint hajnali 3 órakor 16 szövetségi államban zártak be a szavazóhelyiségek, a CNN 7 államot „adott” Hillary Clintonnak és 3-at Donald Trumpnak. Illinois, New Jersey, Massachusetts, Maryland, Rhode Island és Delaware Clintoné, Missouri, Oklahoma, Tennessee és Mississippi Trumpé. Az új eredményekkel megfordult az állás, a demokrata jelölt 68-48-ra vezet.

02:44
Ohio és Észak-Karolina túl szoros

Ohio és Észak-Karolina túl szoros, a CNN egyelőre nem mer győztest hirdetni. Észak-Karolinában 48,0-46,5 Trump javára, Ohioban pedig 47-47 az eredmény. 

02:31
Nyugat-Virginia is Trumpé

A CNN Nyugat-Virginiát is Trumpnak „adja”, a republikánus jelölt előnye ezzel, 24-3-ra nő. A végső győzelemhez 270 kell.

02:15
Vérre menő csata Floridából

Floridán nagyon sok múlik, szakértők szerint Donld Trump esélyeit nagyon megdobná, ha sikerülne győznie itt. 45 százalékos feldolgozottságnál nagyon szoros eredményt mutatnak, Trump előnye hajszálvékony. Percekkel később, immár 72 százalékos feldolgozottságnál megfordult az állás, Clinton átvette a vezetést.

85 %-os feldolgozottságnál Trump ismét visszavette a vezetést, több mint 7 millió szavazat megszámolása után a különbség kevesett mint 700 voks.

91 százalékos feldolgozottságnál Trump elhúzott egy kicsit.

Florida hagyományosan csatatér államnak számít, elég csak visszaemlékezni arra, ami George Bush 2000-es megválasztásakor történt.

02:10
Észak-Karolinában másfél órával meghosszabbították a szavazóhelyiségek nyitvatartását

Észak-Karolinában másfél órával meghosszabbították a szavazóhelyiségek nyitvatartását, ugyanis nap folyamán gondok akadtak a számítógépes rendszerrel.

02:02
Kentucky, Indiana Trumpé, Vermont Clintoné

A CNN előrejelzése szerint Donald Trump nyeri Kentucky és Indiana szövetségi államokat, Hillary Clinton pedig elviszi Vermontot. Az elektrori szavazatok számában állás eszerint 19-3 lenne Trump javára.

Virginia, Georgia, Dél-Karolina, sem volt elég egyértelmű ahhoz, hogy máris kihirdessék valamelyik jelölt győzelmét.

01:57
Perceken belül befejeződik a szavazás 6 államban

Romániai idő szerint 2 órakor hat államban fejeződik be a szavazás: Indianában, Kentuckyban, Georgiában, Dél-Karolinában, Vermontban és Virginiában. Az első négy hagyományosan republikánus, Vermont hagyományosan demokrata állam, Virginia sokáig republikánus volt.

01:37
Lövöldözés miatt lezártak egy kaliforniai szavazókört

A kaliforniai Azusában kellett bezárni az egyik szavazókört, mert lövöldözés volt a közelben, a CNN úgy tudja, hogy legalább két ember megsebesült. 

Több lövést is lehetett hallani, a szavazásra várók menekülni kezdtek. Szemtanúk azt mondták, egy férfit láttak fehér ingben és golyóálló mellényben. A kint sorban állók közül sokan bemenekültek a szavazókörbe, majd bezárták az ajtót.

01:18
CNN: a Trump-stáb számolt egyet és...

Sara Murray, a CNN tudósítója a Trump eredményváróján két forrásra is hivatkozva azt mondta, hogy a republikánus jelölt stábja számolt egyet, és saját modelljeik szerint nem jön össze a győzelemhez szükséges 270 elektor. Azt is mondták, hogy maga Trump is aggódik, és folyamatosan kérdezgeti az embereit az eredményekről. 

Egyelőre nem ezt mutatják az adatok, Kentucky után Indianában is fölényes Trump-győzelem körvonalazódik.

Ez sem meglepetés: Trump alelnökjelöltje Mike Pence indianai kormányzó. Ráadásul négy éve Obama is simán kikapott idén (54-43-ra)












EZT OLVASTA MÁR?

X