Vb-selejtező: „Nagyon jó támadójátékra képes a magyar csapat”


-A A+

Csak a győzelem jöhet szóba a magyar labdarúgó-válogatott számára a labdarúgó vb-selejtező negyedik fordulójában. A pireneusi miniállam játékosainak fő feladata várhatóan a kapuőrzés lesz, de Gyurcsó Ádám tudja, hogyan lehet feltörni az andorrai falat.

Az andorrai válogatott azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy vasárnap minél tovább megőrizze kapuját a góltól. „Minél tovább ki kellene tartanunk, ahogy azt az előző fordulóban Svájc ellen tettük” – monda szombati sajtótájékoztatóján Koldo Álvarez szövetségi kapitány arra utalva. A szakvezető úgy vélekedett, hogy rendkívül erős másfél évet tud maga mögött a magyar csapat, amely nagyon jó támadójátékra képes. Kiemelte a középpályán Nagy Ádámot és Gera Zoltánt, noha utóbbi játéka egy kisebb sérülés miatt még bizonytalan.
„Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses, talán a mai gyakorlás után kiderül, tudja-e vállalni a szereplést” – nyilatkozta a telki edzőközpontban Bernd Storck. A német szakvezető hozzátette, bár ezúttal több fiatal játékos is a keretben van, ők elsősorban kedden, a svédek elleni barátságos mérkőzésen juthatnak szóhoz, Andorrával szemben az alapcsapatát küldi pályára.

Gyurcsó Ádám úgy vélte, a pireneusi miniállam együttese védekezni jött Budapestre, a hátsó alakzatát többek között úgy lehetne megbontani, hogy jól használják majd a széleket. A lengyel Pogon Szczecin szélsője eredményes és hatékony támadó játékot vár a magyar válogatottól. Korhut Mihály, az izraeli Hapoel Beer Sheva védője több gólos sikerben reménykedik, de tippelni nem akart.

A magyarok három forduló után négy ponttal a százszázalékos svájciak, továbbá a hatpontos portugálok mögött állnak a csoportban.  A Magyarország–Andorra találkozó vasárnap (kelet-európai idő szerint) 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Elek Ákos – Gyurcsó Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.







EZT OLVASTA MÁR?

X